Rapeat Juustovohvelit
Vietimme juhannuksen Pärnussa ystäviemme kesäasunnolla. Olin käynyt ennen reissua ostamassa näppärän hyvin mukaan mahtuvan vohveliraudan, jotta aamun herkutteluhetket olisivat varmasti taattuja. Menomatkalla hankinnastani kertoessani reissuporukalle ja juhannusaamun brunssia suunniteltaessa Leo muisteli juustovohveleita, joita tapasi paistaa lapsena. Taikinaan sopii juusto kuin juusto ja mitä enemmän sitä parempi. Mukaan vähän sihisevää vichyä ja rapeat juustovohvelit olisivat taattuja. Leon juustovohvelit jäivät pyörimään mieleeni ja tarinasta innostuneena päätin paistaa makeiden vohveleiden lisäksi koko porukalle myös näitä rapisevan herkullisia juustovohveleita.
Tällä kertaa suolaiset herkut veivät voiton – makeat vohvelit jäivät syömättä aamulla (söin ne nutellan ja mustikoiden kanssa välipalaksi). Makeiden vohveleiden reseptin jaan teille vielä myöhemmin. Vohvelit ovat täydellinen valmistettava herkku myös kesämökillä tai muissa hieman haastavammissa oloissa. Tarvitset vain vohveliraudan ja sähköä! Näitä vohveleita teen vielä uudestaankin! Tutustu muihin brunssi-resepteihin Brunssi-kategoriassa.
Leon Rapeat Juustovohvelit (8-10 vohvelia)
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- 3 rkl vichyä
- 1 rkl öljyä tai sulaa voita
- 1-2 dl juustoraastetta (cheddar, emmental)
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa maito päälle.
- Vispaa seosta kunnes kananmunien rakenne on kokonaan rikki.
- Sekoita sokeri ja suola jauhoihin.
- Lisää jauhot osissa koko ajan kuohkeaksi vispaten.
- Lisää vichy ja voi/öljy ja vispaa edelleen.
- Anna taikinan tekeytyä noin 30 minuuttia liinan alla.
- Ennen paistoa lisää juustoraastetta taikinaan (oman maun mukaan).
- Kuumenna vohvelirauta ja paista vohvelit kullanruskeiksi.
- Tarjoile suolaisten lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan heti paiston jälkeen.
Vinkki! Voit jättää halutessasi vichyn pois, sen sanotaan tuovan rapeutta. Käytä taikinaan maukasta juustoa kuten emmental tai cheddar, niin saat ennemmän makua. Leon mielestä juustoa ei voi koskaan olla liikaa, joten halutessasi lisää vaikka 2 dl.
Myös näillä sopii
Herkutella
Perinteinen Tiikerikakku
Helppo Tuulihattutorni – Croquembouche
Ihana Sisilia
Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)