Laskiaiscroissant vaniljakreemillä

Laskiaiscroissant vaniljakreemillä – Mä valitsen laskiaisena suussa sulavalla vaniljakreemillä täytettyjä LASKIAISCROISSANTTEJA! Nämä on siis aivan ihania!
Laskiaiscroissant on herkullinen ja moderni versio perinteisestä laskiaispullasta. Se yhdistää ranskalaisen croissantin lehtevän, voisen rakenteen ja laskiaispullan täytteet – yleensä mantelimassan tai hillon sekä kermavaahdon. Se sopii hyvin laskiaisen herkutteluhetkiin, mutta monet leipomot tarjoavat sitä ympäri vuoden. Mitäs jos tekisit itse?
Käytin valmitia croissantteja, mutta niissäkin on eroa. Hain omani leipomosta, jotta ne ovat varmasti isoja ja rapeita. Kerman vaahdotin juuri sopivan pehmeäksi ja vaniljakreemin keitin itse. Voit myös oikaista ja käyttää vanilmista kreemiä tai vaan hilloa. Suosittelen kuitenkin antamaan mahdollisuuden tälle yhdistelmälle. Se on täydellinen.
Crème pâtissère eli ranskalainen vaniljakreemi valmistetaan maidosta, kermasta, sokerista ja keltuaisista. Se saostetaan kuumentamalla. Se on vastustamatonta ja pääsee oikeuksiinsa vain aidolla laadukkaalla vaniljalla. Jaan teille luotto-ohjeeni. Kun opettelet sen kerran hyvin sulta sujuu kaikki vaniljatäytteiset herkut hetkessä.

Laskiaiscroissant vaniljakreemillä
Ohje 4 kpl
- 4 croissanttia
- 2 dl vaniljakreemiä (ohje täällä)
- 2 dl vispikermaa
- mansikoita
- tomusokeria
Tee näin
- Valmista vaniljakreemi ajoissa etukäteen. Ota kaikki aineet esille.
- Halkaise croissantit ja pursota niiden sisälle kreemi.
- Viipaloi mansikat ja asettele ne croissanttien sisään kreemin päälle.
- Vatkaa kerma sopivan napakaksi vaahdoksi ja pursota mansikoiden päälle.
- Paina croissantin kansi kiinni ja sihtaa päälle tomusokeria.
- Tarjoile heti ja nauti!

Herkullista laskiaista!
Kurkkaa lisää laskiaispullainspistä täältä.
/Anni

Myös näillä sopii
Herkutella
Hääkakkuni – vaikea valinta tai sitten ei?
Pikablinit & paras kuohuva uudeksi vuodeksi
Kesäiset Mansikka-Raparperi Tartaletit
Churro-Donitsit