| |

Kurpitsarieskat

Kurpitsarieskat

Vuoden viimeinen kurpitsaohje on tässä: KURPITSARIESKAT. Nämä on niin ihania etten oikein tiedä miten näitä kehuisi tarpeeksi.

Kaikki lähti paahdetusta kurpitsasta. Se on niin loistava lisuke lautasella tähän aikaan vuodesta. Rakastan etenkin myskikurpitsaa ja paahdan sen näin. Lohkoina kuorittua kurpitsaa uunipellille, suolaa, pippuria, valkosipulia, oliiviöljyä päälle ja uuniin (200 astetta 20 minuuttia). Katso myös ihana piirakkani paahdetusta kurpitsasta täältä.

Riesakt valmistuvat vain muutamasta aineesta sekoittamalla kulhossa. Nopeaa ja helppoa. Sitä arvostan nykyään. Tein loppukesästä kesäkurpitsarieskoja ja nyt tuli mieleen tehdä oranssi versio juurikin myskikurpitsasta. Ja huh toimihan se. Päälle voita ja parmesaania, muuta ei tarvita.

KATSO OHJE-VIDEO TÄÄLTÄ

Kurpitsarieskat

Kurpitsariskat

OHJE noin 15 kpl

  • 3 dl kurpitsasosetta
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • voita
  • parmesanraastetta
  1. Sekoita kurpitsasoseeseen maito, kananmuna ja suola.
  2. Lisää lopuksi jauhot vähitellen taikinaan. Lisää jauhoja vain sen verran että taikina on kiinteää, mutta vielä löysää eikä missään nimessä kovaa.
  3. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle lusikalla taikinaa ja painele rieskoiksi jauhoja apuna käyttäen.Pistele rieskat halutessasi haarukalla ennen uuniin laittamista.
  4. Paista rieskoja noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Parhaimmat rieskat ovat saaneet hieman väriä pintaansa mutta ovat sisältä pehmeitä.
  5. Sivele lämpimät rieskat voilla ja raasta päälle parmesanjuustoa, NAM!

Kurpitsarieskat ovat parhaimmillaan uunituoreina.

KATSO OHJE-VIDEO TÄÄLTÄ

KURPITSASOSE

Tee kurpitsasose itse näin: Pese ja kuivaa keskikokoinen kurpitsa (käytin myskikurpitsaa). Leikkaa kurpitsa kuorineen lohkoiksi (poista siemenet). Nosta pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 200 asteessa noin 40 min. Paahtamisen jälkeen kuori lähtee helposti irti. Nosta kurpitsan liha kulhoon ja aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Sose on valmista käytettäväksi.

Kurpitsarieskat
Kurpitsarieskat

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *