| | |

Kurpitsa-Fetapizza – Frutti di Väre

Kurpitsa-Fetapizza - Frutti di Väre

Kaupallinen yhteistyö Väre

Paahdettua kurpitsaa, itse tehtyä pestoa oman puutarhan basilikasta, fetaa ja tuoretta rosmariinia. Nappaa alta ihastuttava ohje loppukesän herkullisimpaan pizzaan!

Tämän pizzan pohjana on blogini yksi suosituimmista ohjeista – helppo kotona tehtävä pizzapohja. ”Pizza bianco” ei sisällä ollenkaan tomaattia – sen korvaa umaminen pesto ja ihanasti uunissa paahdettu myskikurpitsa. Näiden kahden sekä fetan yhdistelmä on vastustamaton. Tätä Pizzaa sun kannattaa kokeilla! Lue myös alta Väre- sähköyhtiön pizza + sähkö edusta!

Kurpitsa-Fetapizza - Frutti di Väre

VÄRE

Sain suunnitella tämän mielettömän pizzan osaksi sähköyhtiö Väreen kampanjaa, jolla voit saada sähkösopimuksen ja pizzaa kaupan päälle. Määräaikainen Välkky-sähkösopimus ja maksuton Väppi®-energiaäppi ovat herkullisin tapa vaikuttaa omaan energiankäyttöön.

Määräaikaisen Välkky-sähkön hinta muodostuu kuukausimaksusta, kiinteästä sähköenergian hinnasta ja kulutusvaikutuksesta. Kulutusvaikutus riippuu siitä, mihin aikaan käytät sähköä. Tyypillisesti kulutusvaikutus vaihtelee -1,5 ja +1,5 snt/kWh välillä. Mitä enemmän pystyt ajastamaan sähkön kulutusta, sitä enemmän säästät ja Väppi-palvelussa näet helposti, miten kulutat sähköä. Sovelluksen vinkkien avulla optimoit sähkönkulutuksesi vuorokauden edullisiin ajankohtiin säästäen samalla sähkölaskussa. 

Valitse Väreen verkkokaupassa 12 tai 24 kuukauden Määräaikainen Välkky-sähkö ja saat pizzaa kaupan päälle. Välkky-sähkön kampanja on voimassa koodilla KESÄPIZZA Väreen verkkokaupassa 8.9.2024 asti. Saat etukoodin Kotipizzaan (arvo 12,90 €), kun sopimuksesi astuu voimaan. Lue lisää sähköyhtiö Väreen pizzaedusta täältä.

Valitse Väreen verkkokaupassa 12 tai 24 kuukauden Määräaikainen Välkky-sähkö ja saat pizzaa kaupan päälle. Kampanja on voimassa koodilla KESÄPIZZA 8.9.2024 asti. Saat etukoodin Kotipizzaan (arvo 12,90 €), kun sopimuksesi astuu voimaan. Lue lisää pizzaedusta (ja tutustu kampanjaehtoihin) täällä.

Kurpitsa-Fetapizza

KATSO VIDEO PIZZAN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ


Kurpitsa-Fetapizza – Frutti di Väre

2 pyöreää pizzaa

Pohja

  • 5 dl (luomu)vehnäjauhoja
  • 11 g (1 pussi) kuivahiivaa
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  1. Ota kaikki aineet esille. Sekoita kuivahiiva osaan (esim 1 dl) jauhoista. Mittaa noin 42 asteinen vesi isoon kulhoon. Sekoita jauho-hiivaseos veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää loput jauhot taikinaan hiljalleen sekoitellen.
  2. Vaivaa lopuksi taikinaan hyvä sitko käsin tai koneella. Vaivaa huolellisesti ja pitkään. Lisää vielä hieman öljyä taikinan pinnalle ja anna kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia.

Täytteet

  • 1/2 myskikurpitsa paahdettuina kuutioina (ohje alla)
  • 1 dl pestoa (ohje alla – voi käyttää myös valmista)
  • 150 g mozzarellajuustoraastetta
  • 150 g fetajuustoa
  • tuoretta rosmariinia
  • 2 rkl paahdettuja pinjasiemeniä

Tee näin

  1. Laita uuni kuumenemaan noin 250 asteeseen.
  2. Kauli ja muotoile pizzataikina pyöreäksi pizzaksi tai suoraan pellille.
  3. Levitä pohjalle pestoa ja ripottele mozzarella päälle.
  4. Ripottele seuraavaksi kurpitsakuutiot juuston päälle ja sitten fetajuusto muruna tai paloina.
  5. Paista pizzaa noin 10 minuuttia uunin alatasolla.
  6. Leikkaa tai revi valmiin pizzan päälle tuoretta rosmariinia oman maun mukaan.
  7. Viimeistele vielä paahdetuilla pinjasiemenillä.

Paahdettu kurpitsa

  • 1 myskikurpitsa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  1. Halkaise ja kuori myskikurpitsa. Leikkaa kuutioiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
  2. Pirskota päälle oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa. Purista vielä purista valkosipulinkynnnet mukaan ja kääntele kuutoita hiukan.
  3. Paahda uunissa noin 20 minuuttia. 

Pesto

  • 1 valkosipulin kynsi 
  • 1 ruukku basilikaa 
  • 1 rkl sitruunan mehua 
  • 1 dl raastettua parmesania  
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • noin 1 dl oliiviöljyä 
  • 1/3 tl sormisuolaa 
  • ½ tl mustapippuria 
  1. Kuori ja hienonna valkosipuli.  
  2. Huuhtele, kuivaa ja revi basilika pitkään astiaan valkosipulin kanssa.  
  3. Lisää myös sitruunamehu, parmesan ja pinjansiemenet.  
  4. Aja tasaiseksi lisäämällä öljy vähän kerrallaan sekaan.  
  5. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Kurpitsa-Fetapizza - Frutti di Väre
Kurpitsa-Fetapizza
Kurpitsa-Fetapizza - Frutti di Väre

KATSO VIDEO PIZZAN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ

Herkullisia hetkiä,

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *