Kupliva Raparperi-Mansikkamehu
Kupliva Raparperi-mansikkamehu on ihaninta juuri nyt!
Tässä tulee hieman esimakua tulevasta kevään kattauksesta! Katoin Aarikan uutuuksilla äitienpäivänkahvit itselleni ja pöydästä löytyi myös tätä ihanan kuplivaa raparperi-mansikkamehua. Voit käyttää ohjeessa pakasteita tai ihan kohta kypsyviä nuoria raparperin varsia.
Kupliva Raparperi-mansikkamehu on virkistävä ja herkullinen juoma, joka yhdistää raparperin kirpeän maun ja mansikoiden makeuden täydellisesti. Raparperi-mansikkamehu on loistava vaihtoehto tarjottavaksi kesäjuhlissa, kuten grillijuhlissa, piknikillä tai puutarhajuhlissa. Se tarjoaa virkistävän vaihtoehdon juomavalikoimaan, ja sen raikas maku ja kaunis väri sopii mainiosti kesäiseen tunnelmaan.
KATSO IHANAT KATTAUSIDEAT TÄÄLTÄ
Kupliva Raparperi-Mansikkamehu
RAPARPERI-MANSIKKASIIRAPPI
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1/2 l raparperinpaloja (myös pakaste käy)
- 1 dl mansikoita (myös pakaste käy)
- 1,5 l kuplavettä
- Huuhtele raparperin varret ja pilko pieniksi paloiksi. Nuoria varsia ei tarvitse kuoria.
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Sekoitele välillä. Raparperit ja mansikat pehmenevät ja menevät rikki. Seos paksuuntuu siirappimaiseksi.
- Siivilöi siirappi ja kaada kannuun, lisää jäitä ja kaada päälle kuplavettä. Lisää kuplavettä oman maun mukaan, jotta saat juuri sopivan makeaa tai raikasta mehua.
SÄILYVYYS: Säilytä siirappia jääkaapissa, jossa se säilyy useita viikkoja. Valmis mehu säilyy muutaman päivän, mutta on parhaimmillaan heti.
Vinkki! Säästä siivilään jäävä hilloke ja käytä esim. puuron ja jogurtin päällä. Voit myös pakastaa sen.
Ihanaa äitienpäivän viikonloppua!
/Anni
Hei!
Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat kuplavedellä,raparperi/mansikkamehu ohjeessa!
Kivennäisvesi, kotona tehty kuplavesi, vichyäkin voi laittaa, jos sen mausta tykkää!