Kuningatarpiirakka marenkihunnulla
Kuningatarpiirakka marenkihunnulla on taivaallisen hyvä jälkiruoka! Mustikoista ja vadelmista koostuva täyte viimeistellään pehmeällä marengilla.
Vadelma + Mustikka ja tämä kaunis supersuosittu irtopohjavuoka! Puhumattakaan marengista piirakan päällä. Täydellistä, ihanaa, kaunista, maukasta ja erittäin ajankohtaista! Tämä piirakka oli ihan törkeän hyvää. Tarjosin sitä vieraillemme grilli-illan päätteeksi ja kyllähän me syötiin nelisteen melkein koko piirakka. Tee siis kaksi, jos toivot piirakan riittävän useammalle.
Maustoin sveitsiläisenmarengin aidolla vaniljalla, joten se sopi piirakkaan kuin nenä päähän. Sveitsiläisen marengin pehmeys ja samettisuus on kuin unelmaa. Voit toki valmistaa myös italialaisen marengin, jos se on tutumpi. Katsmo myös sveisiläisestä marengista tehdyt marengit täältä. Lue lisää sveitsiläisestä marengista yleisesti täältä.
Tätä piirakkaa sinun täytyy kokeilla ehdottomasti vielä tämän kesän marjoista!
Kuningatarpiirakka marenkihunnulla
Muropohja:
- 100g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus vaniljasokeria
- Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
- Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
- Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
- Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
- Levitä taikina perinteiseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseen piirakkavuokaan.
(Voit esipaistaa piirakan halutessasi, jos esim. marjasi ovat hyvin vetisiä – silloin noin 5-10min)
Täyte:
- 200 g mustikoita
- muutamia vadelmia
- 1 tl perunajauhoja
- 0.5 dl sokeria
- Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään kulhossa.
- Kaada marjat piirakkapohjalle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Sveitsiläinen marenki:
- 2 valkuaista
- 1,25 dl sokeria
- Mittaa valkuaisten sekaan sokeri.
- Kuumenna pienessä kattilassa hieman vettä.
- Nosta valkuaiskulho poreilevan kattilan päälle.
- Vatkaa marenkia voimakkaasti sähkövatkaimella noin 10 minuuttia.
Huom! Kulhon pohja ei saa osua veteen. - Kun marenki on kiiltävää, kuohkeaa ja noin 60 asteista nosta kulho kylmään vesihauteeseen.
- Vatkaa vielä hetki, jotta marenki jäähtyy.
- Levitä marenki piirakan päälle.
- Paahda marengin pinta kauniisi kaasupolttimella.
- Nosta piirakka pohjasta nostamalla niin, että piirakka nousee irtoreunasta. Tarpeen mukaan irrota reunaa palettiveitsen avulla, jos se joistan kohdista hiukan kiinni.
- Laita piirakka jäähtymään ritilälle.
Tän kakun on oltava ihan järjettömän hyvää!!! ♥
Tai siis piirakan, mutta anyways! 😀 NAM! ♥
Hihi 🙂 Tää oli oikeasti ihan sika hyvää! Mun mielestä kaikkiin marjapiirakoihin pitää aian laittaa vaniljakastiketta, mutta tämä ei sitä kaipaa – toi marenki on <3
Oi nam!!! Miten marenki käyttäytyy jääkaapissa? Meneekö pilalle yön aikana?
Tämä oli namia 🙂 Kiitos kommentista. Marenki piirakan päällä pysyy hyvänä jääkaapissakin – ei mene pilalle. Pursottamatonta marenkia en ole säilyttänyt, joten en takuuseen mene muuttuuko koostumus. Uskoisin ettei yhdessä yössä 🙂
miten jos ei ole tuota kaasupoltinta? voiko saman tehdä uunissa? entä monellekko hengelle tästä riittäisi? 🙂
Hei, kiitos kommentista. Ei haittaa jos ei ole kaasupoltinta – piirakan voi tarjota ilmankin, että polttaa marengin. Jos haluat niin uunissa ylätasolla hetki grillivastuksilla ja marenki saa väriä. Sanoisin, että piirakka on 8 hengelle, jos jokainen ottaa pikkupalat ja on muutakin tarjoilua. Meitä oli neljä ja kaikki ottivat palan kahteen kertaan ja jäljelle jäi pieni siivu 🙂
Hejsan! Ajattelin leipasta tätä ihanuutta äiskän synttäreille, mutta ohjetta lueskellessa mietin, että pitääkö piirakkavuoka voidella?
Hei Ilona, jos sinulla on pinnoitettu irtopohjallinen piirakkavuoka ei voitelua tarvita 🙂 Mukavaa leivontaa!