Kotitekoinen sitruunajäätelö
Terveisiä viime viikon Lapin reissulta. Kaikkien suolaisten ja rasvaisten lasketteluruokien jälkiruokana maistui erittäin hyvin kotitekoinen raikas sitruunajäätelö. Tämän jäätelön tekoon ei koneita tarvita. Ohje on helppo ja aikaisemminkin hyväksi todettu. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Jos et pidä sitruunasta vaihda se vaikka appelsiiniin tai mansikkaan!
Kotitekoinen sitruunajäätelö
Ohje:
- 4 valkuaista
- 4 keltuaista
- 1 dl tomusokeria
- 1,5 dl glugoosisiirappia
- 1,5 sitruunan mehu
- 1 sitruunan kuori
- 4 dl kuohukermaa
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossa.
- Vatkaa keltuaiset tomusokerin kanssa vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi.
- Lisää kermavaahdon sekaan nuolijalla varovasti sitruunamehu, -raaste ja glugoosisiirappi.
- Lisää sokerikeltuaisvaahto ja valkuaisvaahto nuolijalla varovasti käännellen massaan.
- Jäätelömassa on nyt valmista ja voit kaataa sen pakastuksen kestävään laakeaan astiaan.
- Peitä astia kelmulla tai kannella ja pakasta ainakin 15 tuntia pakastimessa.
Vinkki! Tarjoile lakritsikastikkeen tai pätkittyjen lakujen kanssa!
Seuraa myös Instagramissa & Facebookissa.
Itsetehty jäätelö on niin hyvää 🙂 Mäkin teen aina ilman jäätelökonetta ja onnistuu hyvin. Sitruunajätskiä tarviikin kokeilla, ihana ohje!
Kiitos kommentista 🙂 Olen kanssasi samaa mieltä, olen ihan myyty tähän kotitekoiseen jäätelöön. Niin helppoa eikä tarvita koneita pöydille pölyä keräämään. Minkälaisia makuja olet kokeillut, onko sinulla ollut samanlainen jäätelöpohja kun minulla tässä ohjeessa?