Kinuskinen Karpalo-Piparkakkugalette
Kinuskinen Karpalo-Piparkakkugalette valmistuu puolessa tunnissa vain KOLMESTA raaka-aineesta. Niin helppoa etten ehkä kestä! Karpalot pirskahtelee suussa kinuskin kanssa, mutta piirakka toimii ihanasti myös puolukoilla.
Voitko vastustaa piparkakkua, kinuskia ja happamia marjoja? Itse en voi ja yksinkertaisesti näistä aineista syntyi tämä ranskalainena avopiiras eli galette, jonka leipomiseen ei tarvita piirakkavuokaa.
Tämä ohje on teille kaikille mattimyöhäisille ja myös teille jotka tykkäätte selvitä leivonnassa mahdollisimman helpolla. Tässä se on: joulun ihanin jälkkärivinkki!
KATSO VIDEO PIIRAKAN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ
Katso myös tämä suosittu ohjeeni, josta tämä herkku on saanut inspiraationsa.
Kinuskinen Karpalo-Piparkakkugalette
OHJE noin 10hlö
Pohja
- 500 g valmista piparkakkutaikinaa
Täyte
- 1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa (tai 2 dl paksua kinuskia)
- 200 g karpaloita (tai puolukoita)
Lisäksi
- tomusokeria
- vaniljajäätelöä
- Sulata piparitaikina ja kaulitse isoksi pyöreäksi levyksi suoraan leivinpaperin päälle.
- Levitä karamelli/kinuski piirakkapohjan päälle.
- Ripottele karpalot kinuskin päälle.
- Nosta piirakan reunat täytteen päälle ja vedä piirakka leivinpaperin päällä pellille.
- Paista piirakkaa 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Anna piirakan vetäytyä ja jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
- Sihtaa päälle tomusokeria.
- Tarjoile vielä hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Makoisia piirakkahetkiä!
/Anni
Lisää joulun herkkuja löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Amerikkalaiset Pannukakut
Arkiruokavinkki: Täydellinen tomaattipasta
Ikimuistoinen vuosi 2020
Feta-Pinaatti-Bostonkakku