Kindermoussella täytetyt Croissant-tuutit
Kaupallinen yhteistyö Danerolles
Nyt voi jo vähän fiilistellä pääsiäistä, onhan kauppojen hyllyt täynnä suklaamunia ja niistä inspiroiduinkin tekemään aivan ihanan kindermoussen näiden herkullisten croissant-tuuttien sisälle. Apua miten hyvää, naaaaaam!
Danerollesin Croissant tuoretaikinasta on moneksi. Ja sen käyttö on älyttömän helppoa sekä nopeaa. Taikina on nimittäin käyttövalmista heti. Sen lisäksi, että meillä paistetaan siitä viikonloppuisin ihan tavallisia croissantteja, olen tehnyt taikinasta myös croissant-vanukasta, joka oli taivaallista.
Danerollesin sivuilta (täältä) löydät lisää mahtavia ideoita tuoretaikinan käyttöön, niin suolaisessa kuin makeassakin leivonnassa. Taikinan käytössä on vain taivas rajana. Tällä kertaa taikina taipui supersuosittujen tuuttien muotoon.
Kindermoussella täytetyt croissant-tuutit ovat jumalaisen herkullisia ja niin helppo tehdä, kun taikina on valmista ja tuo tuutin pyöritys on hallussa jo ennestään. Voit katsoa Instagramin puolelta videon, jossa näet vaihe vaiheelta taikinan käsittelyn. Klikkaa videoon tästä. Kun tuutit paistuvat uunissa, voit odotellessa vatkata silkinpehmeän kindermoussen valmiiksi. Lopuksi tuutit koristellaan valkosuklaalla ja nonparelleilla!
Kindermoussella täytetyt Croissant-tuutit
Ohje 6 kpl
- 1 pkt Danerolles Croissants Classic
- 1 kananmuna
Kindermousse
- 2 dl vispikermaa
- 100 g mascaponejuustoa
- 150 g Kinder-suklaata
Koristeeksi
- 50 g valkosuklaata
- pinkkiä elintarvikeväriä
- keltaisia syötäviä koristeita
- Avaa croissant-paketti ohjeen mukaan ja levitä taikinalevyt (3 kpl) leivinpaperille uunipellille. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi.
- Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
- Kieritä croissant-taikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Käytä yhteen tuuttiin kaksi suikaletta taikinaa.
- Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista croissant-tuutteja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
- Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja sulata Kinder-suklaa. Vatkaa mascarpone kerman sekaan ja lisää (jäähtynyt) sula suklaa myös vatkaten. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
- Sulata valkosuklaa ja värjää se halutessasi elintarvikevärillä. Koristele tuutit suklaalla ja ripottele päälle koristeita.
- Tarjoile tuutit heti tai säilytä viileässä ja tarjoile ne myöhemmin. Tuutit ovat ihania myös seuraavana päivänä.
Vinkki! Voit käyttää Kinder-suklaan sijaan mitä tahansa muutakin suklaata mousseen tai tehdä sekoituksen valko- ja maitosuklaasta itse.
Danerollesin Croissant-taikina on tuoretaikinaa ja se tulee säilyttää viileässä. Löydät näppärät taikinatölkit K- ja S-ruokakauppojen kylmähyllystä. Itse taikina tehdään Ranskassa parhaista raaka-aineista.
Meinaatko kokeilla? Tägää somessa @anninuunissa niin pääsen herkuttelemaan teidänkin kuvilla!
Herkullista pääsiäisen odotusta!
/Anni
Kaikki brunssi-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Hei!
Minkä verran tuota Kinder moussea pitäisi tehdä että menisi 20cm kakun väliin ?
Heippa, riippuu kuinka korkeat kerrokset ja kuinka monta kerrosta teet 🙂 Testaamatta en lähde arvioimaan.