Key Lime Juustokakku (G)
Kaupallinen yhteistyö Fine Foods & Mackays
Ok, tämä on niin IHANAA! Kevät- ja kesäjuhlien raikkain kakku on tässä. Voit lopettaa etsimisen!
Rakastan Key Lime piirakkaa ja se on yksi blogini suosituimmista ohjeista. Olen jo pitkään halunnut leipoa tuon legendaarisen piirakan uuteen versioon, nimittäin juustokakuksi. Tämä idea osoittautui taivaalliseksi ja todella pienellä vaivalla. Key Lime juustokakun maku tulee aidoista limeistä (harmi ettei täällä Suomessa saa key lime limettejä) ja Mackaysin intensiivisestä lime curdista eli limetahnasta.
Juustokakut ovat juhlien suosituimpia kakkuja. Ne ovat täytekakkuja kevyempiä, helpompia leikata, houkuttelevat yleensä raikkaudellaan ja jostain syystä juuri juustokakkuja toivotaan juhliin eniten. Tässä juustokakussa yhdistyy rapea digestive pohja, täyteläinen juustokakku ja limen raikas aromi, jota ei voi vastustaa. Kakkuna tämä on yhtä vastustamaton kuin piirakkanakin!
Kotona tehty juustokakku on todella helppo leipoa, vaikka usein luullaan toisin. Tein teille videoreseptin Instagramin puolelle tämän kakun valmistuksesta. Ehkä video auttaa vakuuttamaan teidät juustokakkujen helppoudesta? Käytännössä se on vatkausta ja odottelua. Mikä parasta kakun voi huoletta tehdä etukäteen jääkaappiin, mutta sen ehtii tehdä myös vaikka vasta juhlien aamuna. Tämä kakku hyytyy muutamassa tunnissa.
Mackays Limettitahna eli lime curd
Mackays Limettitahna eli lime curd on supersuositun Lemon Curdin herkullinen sisar. Monipuolisesti käytettävä Lime Curd sopii melkein kaikkeen, kuten kakkujen, keksien ja kääretorttujen väliin. Sen voi leipoa myös taikinaan, kuten tiedätte SITRUUNAMUTAKAKKU. Voit kokeilla sitä myös dippikastikkeissa tuomaan makeutta ja happoa. Tässä ohjeessa limetahna tuo makeutta ja makua juustokakkuun. Käytän itse curdeja myös brunssilla paahtoleipien päällä.
Mackaysin tuotteet ovat laadukkaita ja ne valmistetaan perinteisillä marmeladin valmistusmenetelmillä Skotlannissa. Mackays tuotteet eivät sisällä lisättyjä maku-, väri- tai säilöntäaineita. Tämä luottotuote pitäisi löytyä jokaisen jääkaapista.
Juustokakut ovat näyttäviä juhlapöydässä. Simppeli koristelu riittää. Katsokaa vaikka näitä kuvia! Key Lime juustokakusta tuli niin kaunis. Olen ajatellut, että juustokakunkin tulisi olla korkea ollakseen juhlallinen. Tein tästä versiosta kuitenkin matalan, jotta sitä olisi helppo leikata ja hyytyminen olisi nopeampaa.
Key Lime Juustokakku (G)
noin 10 hlö
Pohja
- 150 g (gluteenittomia) digestive keksejä
- 50 g voita
- Hienonna keksit blenderissä tai murskaamalla.
- Sulata voi ja yhdistä keksimuruun.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele reunakalvo vuoan reunoille.
- Taputtele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl Mackays Limettitahnaa
- 1 limen kuoriraaste
- 4 liivatetta + 3 rkl limenmehua
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Vatkaa mascarpone, sokerit, limen kuori ja lime curd tasaiseksi.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi eri kulhossa.
- Kiehauta kattilassa noin 3 rkl limenmehua.
- Purista liivatteet ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
- Kaada massa keksipohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta vuoka hyytymään jääkaappiin 5 tunniksi tai yön yli.
Koristeet
- 1 dl Mackays Limettitahnaa
- 1 dl vispikermaa
- limen siivuja
- limen kuorta
- Irrota kakku vuoasta ja levitä kakun päälle ohut kerros limettitahnaa.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja pursota kakun päälle ruusukkeiksi.
- Leikkaa limestä ohuita siivuja ja nostele ne pursotusten päälle.
- Raasta vielä halutessasi limetin kuorta koko kakun päälle.
- Tarjoile kakku ja nauti!
Vinkki! Tee Sitruunaversio Lemon Curdista!
Upeaa alkavaa uutta viikkoa ja tsemppiä juhlajärkkäilyihin!
/Anni
Lisää kevään juhlien reseptiikkaa löydät täältä.
Hei, voisikohan tämän tehdä etukäteen pakastimeen?
Hei, kyllä voi ilman koristeluja. Lisää leivonnaisten pakastuksesta voi lukea täältä:
https://www.anninuunissa.fi/key-lime-juustokakku-g/
Milloin limen kuoriraaste lisätään täytteeseen. On mainittu reseptiikassa vaan ei työhjeessa.
Hups, lisätty ohjeeseen 😉
Tuo limettitahna on todella tönkköä. Miten saat sen levitettyä kakun päälle noin kauniisti?
Se kannattaa mitata purkista johonkin ja notkistaa ennen levitystä 🙂
Tykkään voimakkaammasta limen mausta. Kuinka paljon limemehua uskaltaa ohjeeseen lisätä etyä hyytyy kuitenkin hyvin?
Lisää mielummin kuorta – siinä vasta makua on 🙂
Hei,
Jos haluan tehdä tästä isomman eli halkaisijaltaan 28 cm vuokaan niin luuletko, että se onnistuisi jos tuplaan ainekset?
Kannattaa kokeilla, yhtä hyvältä se maistuu vaikka tulisi vähän matalampi 🙂
Moikka! Kävisikö tämä mousse täytekakun (sokerikakkupohjalla) täytteeksi ilman liivatetta?
En usko, että ainakaan kovin paksuina kerroksina, koska liivatetta ei ole.
Ajattelin tehdä kakkua yo-juhliin. Kävisikö kermavaahdon tilalle esim. marengit? Vai tuleeko liian imelä?
Mikä muu voisi olla korvike kermavaahdolle?
Moikka, itse asiassa tätä ihanuutta tarjoillaan usein myös marengin kanssa. Tulee melko makea, mutta juhlissa voi olla hyväkin idea niin ihmiset ottavat pienemmän palan ja jaksavat muutakin 🙂