Kevät-Brunssi & Annan Banaaniletut
Näin aurinkoinen ja raikas aamu yllätti minut ja neljä rakasta ystävääni Kööpenhaminassa muutama viikko sitten. Olimme käymässä ihanan yhteisen ystävämme Annan luona, joka muutti vajaa vuosi sitten tähän tyylikkääseen kaupunkiin, josta Johan Bulow´n lakut sekä maukkaat Smørrebrödit ovat kotoisin. Matkan suunnittelu (tai oikeastaan varaaminen) oli vienyt meiltä jonkun aikaa, mutta ei olisi kyllä parempaa ajankohtaa matkalle ollut kuin kevät, joka Köpiksessä oli paljon pidemmällä kuin Suomessa.
Varasimme ihan keskustan kulmilta Airbnb -asunnon, joka yllätti meidät valoisuudellaan ja tilavuudellaan! Tällaisille lomille ottaisin aina mielummin asunnon, jossa matkaporukka saa olla koko ajan yhdessä. Meidän porukka on nimittäin yhdessäoloon tottunut, mutta näin vanhetessa aikaa tällaisiin viikonloppuihin on ollut vähemmän kuin teinivuosina! Mitä sitten teimme mieluiten? Söimme! Aamusta iltaan, maistelimme viiniä, keskustelimme ja nautimme aurinkoisesta kaupungista, terasseista ja tyttöjen välisistä keskusteluista!
Lauantaiaamuna nautimme yhdessä hitaan ja herkullisen brunssin. Käytännössä se meni näin: yksi paistoi letut, toinen keitti kahvin, kolmas kattoi pöydän ja tadaa minä kuvasin kaiken! Yllättävää? Kyllä, koska yleensä olen (päällepäsmärinä) keittiön puolella laittamassa ruokaa, leipomassa jne. Kuvaaminen tosin ei ollut yllättävää 🙂 Tällä kertaa keittiön valoisuus ja ihanan raikkaat raaka-aineet saivat inspiraationi heräämään ja päätin kuvata kun muut tekivät.
Brunssi: mitä se sisältää yleensä? Mitä enemmän herkkuja sitä parempi!? Kyllä – mutta herkutkin voivat olla kevyitä ja raikkaita. Meillä Köpiksen brunssi oli kevyt ja raikas. Osa ystävistäni ei syö vehnää tai maitotuotteita. Siksi meidän menu oli tälläkertaa tämän näköinen: Annan banaanilettuja, kasviksia, marjoja sekä siemeniä ja kyllä se nälkäkin lähti moneen kertaan!
Kevät-Brunssi & Annan Banaaniletut
Menu:
- Banaaniletut hunajalla
- Mansikoita, mustikoita, vadelmia
- Jogurttia & hunajaa
- Tanskalaista jyväleipää & kasviksia
- Paistettua pekonia & munia
- Appelsiinimehua
- Kahvia
- Kuohuviiniä
Banaanilettu-Ohje: (iso kasa lettuja 5:lle)
- 4 banaania
- 8 kananmunaa
- voita tai kookosöljyä
- marjoja
- hunajaa
- Riko ja hienonna hieman tummuneet banaanit kulhoon.
- Vatkaa munat kevyesti kuohkeiksi ja lisää banaaniseokseen.
- Sekoittele koko ”taikina” tasaiseksi.
- Paista lettuja kuumalla pannulla voissa tai kookosöljyssä.
- Tarjoile marjojen ja hunajan kanssa.
Vinkki! Itse surautan lettutaikinan sileäksi sauvasekoittimella – sellaista ei Annalla ollut käytössä Köpiksen majapaikassamme. En ymmärrä miten hän sai haarukalla ja lusikalla taikinasta niin sileää, mutta se on mahdollista. Vatkaamalla kananmunan kuohkeaksi ennen banaanimössöön lisäämistä saat letuista ihanan kuohkeita!
Ihanaa, että tuo aurinko ja kevät näyttää vihdoin saapuneen myös Suomeen (ainakin Helsinkiin). Eilinen vappupäivä sujui meillä ihanan brunssin jälkeen aurinkoisissa merkeissä Kaivopuistossa kävellen ja vapputunnelmasta nauttien.
Aurinkoista Viikkoa!
Seuraathan jo somessa?
Myös näillä sopii
Herkutella
Maidoton Mansikkakakku (G)
Mansikkajäätelö (ilman konetta)
Suklaa-kaurapannukakut (G)
Feta-Pinaatti-Bostonkakku