|

Keväiset Prinsessakakut Äidille

Äitini ja hänen kaksoissiskonsa täyttivät 60-vuotta viime viikolla. Päätimme järjestää heille yhteiset 120-vuotisjuhlat ja kutsua paikalle kaikki tärkeimmät sukulaiset ja ystävät. Halusimme sankareiden kerrankin olevan pelkästään juhlijoiden roolissa, kun he ovat itse kaikille lapsilleen järjestäneet juhlia jo monet vuodet.

Juhlat järjestettiin ravintola Kitchissä Helsingissä. Varasimme ravintolan yksityiskäyttöömme yhdeksi illaksi. Vieraita oli loppujen lopuksi noin 50 henkilöä, joka oli oikein sopiva määrä pieneen ravintolaan. Juhlat olivat oikein onnistuneet ja lämminhenkiset. Tällaisia juhlia pitäisi olla enemmän! Ehkä se on juuri se juhlien taika, kun niitä on harvoin niistä nauttii enemmän ja täysillä!

Minä olin tottakai vastuussa kakuista. Kaksosten toiveena oli prinsessakakku. Päätin tehdä niitä kolme kappaletta, kaikki eri väreissä ja runsain kukin koristeltuna. Dr.Oetker lähetti minulle juuri heidän uusia sokerimassojaan testattavaksi ja niitä sekoittelemalla sekä muovailemalla syntyi nämä kauniit kukkakoristeet kakkuihin.

Pohja:

  • 4 munan sokerikakkupohja

Kostutus:

  • 1,5 dl vaniljamaitoa (1,5 dl maitoa + noin 1 tl vaniljasokeria)

Täytteet: 

  • 1,5 dl mansikkahilloa

Vaniljamousse:

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 pss Dr.Oetker vaniljanmakuista kakkumoussea
  • 2 dl kermaa

Kuorrutus:

  • 1-2 dl kermavaahtoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl tomusokeria
  • 400 g vihreää/pinkkiä marsipaania

Koristelu:

  • sokerikukkia ja lehtiä
  • tomusokeria
  1. Valmista sokerikakkupohja edellisenä päivänä.
  2. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  3. Valmista vaniljamousse vatkaamalla moussejauhe maitoon (noin 2 min). Lisää vatkattu kermavaahto käännellen joukkoon.
  4. Kostuta pohjapala vaniljamaidolla ja levitä kerros mansikkahilloa kakkupohjan päälle. Levitä myös paksu kerros vaniljamoussea hillon päälle. Laita moussea hieman enemmän kakun keskelle, jotta kakkuun muodostettuu pyöreämpi muoto.
  5. Toista seuraavalle palalle sama ja nosta päällimäinen kakkupala päälle. Kostuta myös päällimmäinen pala vaniljamaidolla.
  6. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään yön yli jos mahdollista. Silloin on hyvä, jos täytät kakun suoraan irtpohjavuokaan, jossa on reunoilla kelmu.
  7. Levitä kakun päälle ohut kerros mansikkahilloa.
  8. Vatkaa kerma sokerien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja levitä kakun reunoille ja päälle palettiveitsellä. Laita kermaa taas enemmän kakun keskelle korostaaksesi pyöreää ulkomuotoa. Laita kakku jääkaappiin odottamaan.
  9. Kauli marsipaani silikonialustalla tomusokeria apuna käyttäen levyksi ja nosta varovasti kakun päälle. Siisti reunat ja tasoittele pinta varovasti.
  10. Sirottele tomusokeria kakun päälle ja asettele viimeisenä kukkakoristeet elintarvikeliimalla.
Jännityksestä huolimatta kakut saatiin ehjänä juhlapaikalle.
Äitienpäivä lähestyy, mitä jos leipoisit äidille oman prinsessakakun?

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Ihanat, tunnelmalliset kuvat! <3
    -kaima

  2. Mirjam sanoo:

    Moikka! Minkä kokoiseen vuokaan teit tuon 4 munan pohjan? 😊

      1. Mirjam sanoo:

        Kiitos vastauksesta. Näyttävät niin upeilta! 😊 tällä meilläkin viikonloppuna herkutellaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *