Kääretorttutorni – Kääretorttukakku
Awwww jotain uutta ja hauskaa leipomista! Vaikka äidille reilu viikon päästä? Miten olisi Kääretorttutorni joka on samalla kääretorttukakku tai kääretorttulinna? Alkuvuodesta olin todella mahtavassa projektissa mukana. Pääsin leipomaan Dronningholmin Täyttis- mainoskuvauksiin kääretorttuja! Ja kyllä niitä leivottiin – PALJON! Tässä yksi tuotokseni (koevedos), johon ihastuin itse täydellisesti! Tummasta ja vaaleasta kääretorttupohjasta leivottu ja valmiin käärityn tortun palasista koottu herkullinen torni suklaaputouksin ja koristein!
Kääretortut ovat taas POP ja niitä nähdään varmasti myös kevään juhlissa tänä vuonna. Miten ihana kakun korvike esimerkiksi tämä kääretorttutorni on? Mitä mieltä olet? Voit käyttää loputtomasti mielikuvitusta koristelun suhteen: ganachea, kakkutikkuja, marenkeja, karkkeja, suklaata, marjoja… Tulette näkemään vielä lisää kääretorttuja tänä keväänä sen voin luvata! Itselläni ideat vilisevät mielessä!
Kääretorttutorni – Kääretorttukakku
Kääretorttupohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 0.75 dl vehnäjauhoja
- 0.75 dl perunajauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
- Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Nosta pelti uunista ja kääretortun jäähtyä hetki.
- Kippaa sen jälkeen torttu toiselle leivinpaperille ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä. Käännä torttu vielä kerran ja levitä täyte paistopinnalle palettiveitsellä kun se on kokonaan jäähtynyt.
- Kermaa
- Hyydykejauheita
- Hilloja
- Rahkaa
- Leivo kaksi kääretorttua ja täytä ne haluamallasi täytteellä. Voit tehdä täytteet käyttämällä kermaa + rahkaa ja hilloa. Voit valmistaa hyydykejauheista ihanan moussen (makuja on monta: päärynä, mango, passion, vadelma..).
- Kun kääretortut ovat vetäytyneet yön yli tai muutaman tunnin täytettynä ja napakasti käärittynä jääkaapissa voit leikata ne osiin.
- Leikkaa veitsellä ensin päädyt pois (syö ja maistele mielellään tässä vaiheessa :). Paloittele tortut noin 6 cm paloiksi ja kokoa torniksi esim. 4 palaa alle, 3 keskelle ja 1 päällimmäiseksi. Jos sinulla tulee enemmän paloja, voit tehdä neljäkin kerrosta.
Koristelu
- Sininen Candy Melts
- Tumma Suklaa Candy Melts
- Kakkutikkuja
- Nonparelleja
- Sulata candy meltsejä mikrossa ja lisää sekaan hieman kuumaa kermaa.
- Sekoita tasaiseksi, jos seos on liian juoksevaa lisää muutama nappi lisää ja sulattele sekaan.
- Nostele lusikalla valumat kääretorttutornien päälle.
- Asettele lopuksi kakkutikut ja muut koristeet. Tarjoile!
Vau, aivan huikea idea. Me ollaan lasten kanssa keskenämme, kun mies karkaa Kiinaan. Tässäpä olisi hauska idea ja mukavaa tekemistä lasten kanssa yhdessä <3
Kiitos Peggy <3 Juurikin lasten kanssa tätä on varmasti hauska leipoa, koota ja koristella 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Vau, onpa hieno 🙂
Kiitos Nelli <3 🙂
Oi, miten kaunis 🙂
Kiitos Laura 🙂 <3
No nyt on kääretorttu viety sille kuuluisalle nextille levelille. 😀 Ihan huikea idea, jään odottamaan tulevia kääretorttuinnovaatioita 🙂
Haha kiitos 🙂 tää meni sit lopulta tähän 😀 Kiitos kuuluu myös sinulle kun autoit minua alussa kun tätä kääretorttuhulluutta aloin vasta potea 😉