Kaakao-Banaanikakku (Gluteeniton)
Minulla on ollut työn alla mielenkiintoisia projekteja lähiakoina. Nämä projektit ovat saaneet minut välillä jopa hyppimään jännityksestä ja ilosta tasajalkaa. Vaikka kiire on ollut melkoinen blogin, verkkokaupan ja projektien yhteensovittamisessa on mielekkäässä tekemisessä se plussa, että sitä jaksaa vaikka väkisin ja ihan huomaamatta. Hengähtämisen hetki tulee kuitenkin aina jossain vaiheessa.Valitettavasti en voi etukäteen paljastaa yksityiskohtia projekteista, mutta tulette varmasti kuulemaan niistä kevään aikana. Eli tältä osin informaatio jää pelkäksi hehkutteluksi. Sen voin kertoa, että osana näitä projekteja olen saanut leipoa kaikkea ihanaa! Yllättävää vai mitä?
Tämän gluteenittoman kaakao-banaanikakun leivoin ja koristelin viime viikolla – itseasiassa ystävänpäivänä, jolloin kotonani vieraili noin kymmenhenkinen kuvausryhmä. En kerennyt siinä hälinässä kunnolla stailata valmiin kakun kuvia, joten kuvat kakusta on otettu vaatimattomasti koristelupöydältä, mutta kyllähän näistä jo näkee miltä kakku ystävänpäivän juhlapöydässä näytti ja maistui!
Testissä minulla oli ensimmäsitä kertaa verkkokauppaani hiljattain saapuneet hyydykejauheet. Valitsin uutuuksista testiin banaanin makuisen hyydykejauheen. Jauheen käyttö on todella helppoa: jauhe sekoitetaan pieneen määrään vettä, jonka jälkeen vaahdotettu kerma lisätään massaan ja sinulla on täydellistä moussea kakun väliin laitettavaksi. Miksei myös pursotettavaksi? Voisi luulla, että maku on näissä teollinen, mutta päinvastoin. Banaanimoussen maku oli oikein miellyttävä ja superherkullinen yhdistettynä kaakaoon! Itseasiassa tumman kaakaokakkupohjan kanssa mausta tuli mieleen retroherkku: Bravo Banaani-Suklaajäätelö. Muistatteko sen?
HUOM! Hyydykejauheita on tulossa kauppaan lisää viikon sisällä. Jauheet myytiin loppuun pikaisesti niiden suosion takia.
Kaakao-Banaanikakku (Gluteeniton)
Ohje:
- Kakkupohjan ohjeen löydät: Tumma Gluteeniton kakkupohja
Täyte:
- 2 dl kermaa
- 60 g hyydykejauhetta (banaani)
- Valmista banaanimousse pakkauksen ohjeiden mukaan sekoittamalla hyydykejauhe veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset.
- Mousse on valmista kakun väliin kahteen kerrokseen.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta vaniljamaidolla (noin 0.75 dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria).
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
- Anna täytetyn kakun tekeytyä muutaman tunnin tai yön yli jääkaapissa.
Valkosuklaakreemi:
- 100 g valkosuklaata
- 175 g huoneenlämpöinen voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tuorejuustoa
- 4-5 dl tomusokeria
- mansikan punainen pastaväri
- Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vaahdota pehmeä voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää jäähtynyt valkosuklaa koko ajan vatkaten.
- Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten.
- Lisää lopuksi tomusokeri erissä koko ajan vatkaten, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.
- Värjäätässä vaiheessa kreemi haluamallasia värillä.
- Kippaa kakku vuoasta kakkualustan päälle ja kuorruta palettiveistä käyttäen ohut kerros kreemiä.
- Laita kakku jääkaappiin, kunnes ensimmäinen kerros kreemiä on kovettunut.
- Kuorruta toinen kerros kreemiä kakun päälle – viimeistele palettiveitsellä ja siirrä jääkaappiin.
Valkosuklaaganache:
- 100 g valkoisia candy melts nappeja
- 0.5 dl kermaa
- Mittaa meltsit esimerkiksi murokulhoon.
- Kuumenna kerma kattilassa.
- Lisää kerma meltsien päälle – ensin puolet. Anna kerman sulattaa meltsit.
- Sekoittele ja lisää kermaa tarpeen mukaan.
- Jos meltsit eivät näytä sulavan voi käyttää kulhon nopeasti mikrossa (n. 15 sekuntia).
- Sekoittele lisää, kunnes meltsit ovat kokonaan sulaneet ja ganache näyttää sopivan paksulta kaadettavaksi kakun päälle.
Vinkki! Jos haluat kokonaan valkoista ganachea käytä kirkkaan valkoisia meltsejä tai värjää valmis ganache valkoisella pastavärillä.
Koristeet:
- macaron -leivoksia
- marenkeja
- nonparelleja
- sydän-koristerakeita
- Kaada ganache kakun päälle ja auta valumia hiukan palettiveitsellä.
- Lisää koristeet kun ganache on vielä pehmeää.
Tunnelmia kuvauksista. Kuvasta kiitos mahtavalle puvustajalle. |
Ihanan näköinen kakku! Todella onnistuneet koristelut kyllä, kuin suoraan satukirjasta 😉 Mutta paras juttu onkin varmaan että kyseessä on ihan oikea kakku
Ihana kommentti, kiitos! 🙂 Tuo satukirja vertaus on hauska ja oikesti tämä oli oikea kakku, joka syötiin hyvällä ruokahalulla 😀
Ompa kerrassaan herkullisen näköinen kakku! Ja kaikkea hyvää projekteihisi 🙂
Kiitos paljon Minna 🙂 Herkullista laskiaista sinulle!
Jännityksellä odottelemme kevättä 😉 Upea kakku <3
Ihana Peggy <3 Kiitos, mukavaa laskiaisviikonloppua!
Moi Anni. Olen tekemässä 4 munan kakkua vuoan halkaisija 20cm jossa kaksi kinuskikissan ohjeella täyteväliä. Kuinka paljon minun pitäisi tehdä valkosuklaakreemiä tasaiseen kuorruttamiseen:)?
Hei, kiitos viestistäsi. Uskon, että tässä olevalla ohjeella riittää tuon kokoiseen kakkuun hyvin, koska tähän kakkuun kreemiä jäi hiukan yli 🙂
Hei! Hyydykejauheen pakkauksessa lukee, että 125g jauhetta 100ml vettä ja lisäksi 500g(?) kermaa. Paljonko vettä tulee tämän reseptin 60g jauhetta?
Hei,
Tein kakkuun puolikkaan annoksen moussea eli tee paketin ohjeiden mukaan, mutta puolita ohje 🙂 Itse sovellan aina joten (60 g ja 2 dl lukee tuolla ojeessani).