|

Juusto-Filotähti

Juusto-Filotähti

Uusi vuosi 2025 ovat ihan kulman takana. Nyt tehdään pientä rapean juustoista naposteltavaa uudenvuoden juhliin. Juusto-Filotähti on näyttävä tarjottava, rouskuvan rapea ja maukas.

Filotaikinasta on moneksi – oletko kokeillut? Täytin itse ohuet filotaikina-arkit juustolla ja hillolla. Käärin tötterölle ja paistoin uunissa rapeita suupaloja kuplien kanssa nautittavaksi. Asettelin suupalat tähden muotoon lautaselle. Tästä tuli aivan ihana juhlatarjoiltava!

KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ

Juusto-Filotähti
Juusto-Filotähti

Juusto-Filotähti

noin 60 suupalaa

  • 300 g filotaikinaa (8-10 arkkia)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 dl aprikoosihilloa (paistonkestävää)
  • 100-150 g Västerbottensost-juustoa
  • tuoretta timjamia
  1. Ota filotaikina sulamaan ajoissa. Nosta arkki kerrallaan työtasolle ja leikkaa noin 8 osaan esimerkiksi pizzaleikkurilla. Pidä loput filotaikinat märän pyyhkeen alla, jotta ne eivät kuivu. Kuivuessaan filotaikina repeilee herkemmin. 
  2. Sivele aina arkki kerrallaan kevyesti oliiviöljyllä ja taita kaksinkerroin. Nosta väliin hilloa, pieni pala juustoa ja timjamia. Taita taikinaa, kuten videolla täytteen päälle, alareunasta, jotta täytteet eivät valu ulos paistettaessa. Kääri tötteröksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tee kaikki samalla tavalla. Ei haittaa vaikka osa olisi isompia tai erimuotoisia. 
  3. Nosta pelti kerrallaan uuniin ja paista noin 10 minuuttia 180 asteessa. Laita paiston loppupäässä grillivastus päälle, jos et ole saanut suupaloihin tarpeeksi väriä. Juustoa saattaa valua hieman ulos kartioista. Se ei haittaa, maistuu hyvältä ja on rapeaa.
  4. Kun suupalat ovat jäähtyneet kokoa ne lautaselle päällekkäin pyöreään muotoon. Nostele keskelle timjamia.
  5. Kaada kuohuviini laseihin ja tarjoile juhlien alkupala tai juuri ennen vuoden vaihtumista suolaisena yöpalana. 

Vinkki! Piilota muutkin joulusta jääneet juustot tai kinkut tötteröiden sisään.

KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ

Juusto-Filotähti
Juusto-Filotähti

Upeaa uutta vuotta 2025!

/Anni

*ohje tehty alunperin yhteistyössä Västerbottensost kanssa.

KATSO LISÄÄ UUDENVUODEN HERKKUJA

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *