Jauheliha-Cheddarnyytit

Jauheliha-Cheddarnyytit

 

Jäikö torttutaikinaa pakastimeen joulusta? Loppiaisena nimitääin syödään joulun jämät.  Itselläni torttutaikinaa löytyy nykyään aina pakastimesta, koska siitä saa mahtavan suolaisen vierasvaran. Blogini yksi suosituimmista resepteistä on Fetapinaattinyytit, joita valmistin vuosi sitten joulun jälkeen. Nyt muokkasin ohjetta hieman ja näin syntyi Jauheliha-Cheddarnyytit. Täytteeksi voit laittaa melkein mitä vaan. Näissä herkuissa parasta on helppous. Tarvitset vain muffinipellin, joissa nyytit paistuvat kauniiseen muotoon.


Jauheliha-Cheddarnyytit

Ohje: (12 kpl)

  • 6 lehti- tai voitaikinalevyä

Täyte:

  • 100g smetanaa
  • 100g kermaviiliä (voit käyttää myös pelkästään kermaviiliä eli yhden purkin)
  • suolaa
  • pippuria
  • yrttejä
  • 2 kananmunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1,5 dl valmiiksi ruskittettua jauhelihaa
  • 2 rkl pieniä kapriksia
  • 1,5 dl cheddar-raastetta
  • baby pinaattia koristeeksi
  1. Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön ja anna niiden sulaa noin puoli tuntia.
  2. Jaa levyt kahteen osaan ja painele puolikkaat muffinipellin aukkoihin.
  3. Hienonna sipuli ja jaa jokaisen nyytin pohjalle.
  4. Jaa jauheliha myös nyyttien pohjalle.
  5. Sekoita smtana, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa.
  6. Kaada kermaseos nyytteihin täytteiden päälle.
  7. Ripottele päälle cheddarraastetta.
  8. Paista nyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  9. Anna nyyttien jäähtyä kunnolla ja nosta pelliltä tarjolle.
Jauheliha-Cheddarnyytit

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Nämä ovat varmaan herkullisia – kokeiluun menee 🙂 Olen tehnyt fetapinaattinyyttejä ohjeellasi pari kertaa, ja ovat saaneet huikean vastaanoton vierailta.

    1. Kiitos Erja 🙂 Oli mukavaa lukea kommenttisi. Fetanyytit ovat suosittuja siis monissa juhlissa, nimittäin ne ja nyt nämä nyytit ovat ihastuttaneet myös meidän vieraita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *