Jääkylmä Mansikkavaahto
Kaupallinen yhteistyö Dansukker & #MarjatTalteen
Se on ilmavaa, höyhenen kevyttä, vaahtomaista, pehmeää, silkkistä, raikasta, kylmää, sopivasti makeaa ja niin herkullista! Jääkylmä mansikkavaahto on kuin vatkattu pehmeä sorbetti. Se tulee nauttia heti, kylmänä ja kuohkeana lämpimänä kesäpäivänä!
Suunnittelin teille tämän ihanan mansikkareseptin yhteistyössä Dansukkerin kanssa tänä vuonna ennätysajassa kypsyneistä kotimaisista mansikoista. Pitkään jatkuneet helteet kypsyttivät mansikkasadon vauhdilla ja siksi on aika ottaa marjat talteen! Olen pakastanut jo 5 kiloa mansikoita, keittänyt hilloa ja leiponut mansikkakakkua. Tätä ihanaa mansikkavaahtoa minulla on myös pakkasessa tekeytymässä sorbetiksi.
Ihana mansikka-aika kannattaa hyödyntää. Dansukker on kerännyt herkullisia ohjeita tänne ja minun kaikki mansikkaohjeet löydät täältä. Pakastukseen ja säilöntään paras sokeri on Dansukkerin 100% suomalainen Taloussokeri, joka on saanut tänä kesänä uuden raikkaan ulkoasun. Sisältö on kuitenkin tuttua, laadukasta ja kotimaista sokeria. Uudet pakkaukset ilmestyvät kauppoihin kesä-heinäkuussa.
Jääkylmä mansikkavaahto-ohje on älyttömän helppo! Tarvitset vain kolme raaka-ainetta ja sähkövatkaimen. Voit valmistaa mansikkavaahtoa myös talvella pakastetuista mansikoista. Nyt kun tuoreita on tarjolla niin käyttäisin niitä, jotta maku on erityisen kesäinen! Lue ohjeen yhteydestä vinkki, miten teet tällä ohjeella myös helposti sorbettia.
Jääkylmä Mansikkavaahto
noin 6 hlö
Ohje
- 250 g kotimaisia mansikoita
- 2 luomu kananmunan valkuaista
- 5 rkl Dansukker Taloussokeria
- halutessasi jotain maustetta kuten vaniljatangon siemeniä, kardemummaa tai minttua tuoreena
Koristeeksi
- mansikoita
- syötäviä kukkia
- Perkaa kotimaiset mansikat, viipaloi ne ja laita pariksi tunniksi pakkaseen. Mansikoiden tulee olla kohmeisia, ei ihan jäisiä. Jos käytät pakastemansikoita, ota ne hetkeksi sulamaan huoneenlämpöön.
- Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella sorbettimaiseksi massaksi. Nosta hetkeksi pakkaseen ja valmista marenki.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa lisäämällä taloussokeria 1 rkl kerrallaan sekaan.
- Lisää mansikkasose valkuaisvaahdon sekaan ja vatkaa noin 2 minuuttia.
- Nosta kulho pakkaseen ja anna olla siellä 15 minuuttia. Jatka vatkaamista pakastuksen jälkeen vielä 2 minuuttia.
- Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota laseihin, maljoihin tai kuppeihin.
- Koristele syötävillä kukilla, mintulla ja mansikanlohkoilla.
Vinkki! Lisää vaahdon sekaan 1-2 rkl Dansukker glukoosisiirappia toisella vatkauskerralla ja pakasta se täysin. Näin saat ihanaa mansikkasorbettia.
KÄYTTÖ: Suosittelen nauttimaan vaahdon heti kun olet pursottanut sen tarjolle, vaahto löystyy ja menettää muotoaan kun se ”sulaa”. Vaikka on silloinkin vielä herkullista!
Ihana tuo uusi sokeripakkaus!
Valmis vaahto on jumalaisen pehmeää, niin houkuttelevaa!
Jääkylmää mansikkavaahtoa voisi hyvin tarjota myös syvältä lautaselta mansikoiden kanssa. Tai miksi et voisi pursottaa vaahtoa jäätelötötteröihin?
Kesä on parasta aikaa leipoa ja nautiskella ihanista kotimaisista marjoista! Tänä kesänä haastan sinut ottamaan #MarjatTalteen eli keräämään, säilömään ja leipomaan kotimaisilla marjoilla!
Ihanaa viikkoa! Me pakataan tänään ja lähdetään huomenna pitkään odotetulle kotimaan-matkalle kohti Naantalia, Mikkeliä ja Lappeenrantaa.
/Anni
Lisää mansikka-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Huomasin että taitaa olla kirjoitusvirhe heti ensimmäisessäkohtaa ”Perkaa kotimaiset mansikat, viipaloi ne ja laita mariksi tunniksi pakkaseen.” Taidat tarkoittaa pariksi tunniksi pakkaseen?
Kirjoitusvirhe on korjattu! Kiitos tarkkuudesta 🙂