Itsenäisyyspäivän Menu
Joulukuun ensimmäinen 🖤 on vihdoin täällä.
Joulukuun ensimmäinen juhla lähenee myös: Itsenäisyyspäivä. Ai että miten ihanaa oli pukea paljettia päälle ja kattaa pöytä täyteen herkkuja sekä tunnelmaa. Meillä oli viime viikolla itsenäisyyspäivän etkot ja nyt jaan teille meidän sinivalkoisen menun, josta voitte innostua itsenäisyyspäivän tarjoiluja suunnitellessa.
Kävin ostoksilla osana kaupallista yhteistyötä Food Market Herkussa Tapiolassa. Katso Instagramin puolelta lisää ostosreissustani. Pääset sinne tästä. Halusin koota itsenäisyyspäivän pöytään meidän suosikkeja tuoreista raaka-aineista, mutta niin ettei aikaa kuluisi keittiössä hääräämiseen tällä kertaa. Siksi suunnittelin menun niin, että jäljelle jäi vain tarjolle asettelu, leipien kokoaminen ja blinien lämmitys. Ihanan vaivatonta ja niin ihanan herkullista! Valitsin menuun lisäksi vain kotimaisia tuotteita.
Hain Home In Garden Kauniaisista sinivalkoisia leikkokukkia ja kotimaista hemlokkia (tuo ihana käpyoksa, joka on kotimainen mäntykasvi) kattaukseen. Haen usein leikkokukkia, jos teen suurempaa kattausta. Asettelen leikot itse pieniin maljakoihin kattauksen eri puolelle, niin etteivät ne vie liikaa huomiota muilta tarjoiluilta. Itsenäisyyspäivänä tosin sopisi myös näyttävä kimppu pöydän keskelle.
Itsenäisyyspäivän Menu
Sinivalkoinen Menu
Menu on koottu kotimaisista tuotteista. Joutui jopa hieman etsimään ja pohtimaan, että löysi kotimaisen version hilloista, pipareista ja suklaista. Näin itsenäisyyspäivänä kotimaisuus saa näkyä ja maistua pöydässä.
- Graavilohta, tilliä ja sitruunaa
- Herkun blinejä ja skagenröraa
- Metsäsienisalaattia
- Herkun oliivileipää
- Rosalan saaristolaisleipää ja mätimoussea
- Kotimaisia juustoja ja ruusunterälehtihilloa
- Ahvenanmaan omenoita ja Sjöbergin käsintehtyjä piparkakkuja
- Paistopisteen Tähtitorttuja
- Fazerin Joulutryffeleitä
Juomat
- Lapin Maria Kerkkäglögi
- Kuohuviiniä
Kukat (Homeingarden)
- Sininen ritarinkannus
- Valkoinen jaloleinikki
- Pieni tähtiputki
- Hemlokki
Herkun blinit valmistetaan heidän omassa keittiössä ja sen maistaa. Ainoa blini, jota voin suositella omien itsetehtyjen lisäksi!
Juustolautaselle valitsin Peltola Blue sinihomejuuston, Valion hienoin Mustaleima Emmental (kypsytetty noin 2 v, vain joulumarkkinoilla saatavilla) ja Puna Heidin eli punahomejuustoa Sastamalasta.
Tähtitortut nappasin leipomopisteeltä tuoreina ja rapeina. Fazerin joulutryffelit olivat täydellisiä sinivalkoisissa kääreissään.
Lasissa Ruffinon Prosecco, joka ei petä koskaan. Sen valitsin Italiasta, glögi sen sijaan tuli Pohjoisesta.
Ihanaa joulukuuta ja upeita juhlia! Katso lisää inspiraatiota täältä @anninuunissa
/Anni
Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Ihana Vadelmakreemi (myös vegaanisena)
Minikokoiset Vadelma Cupcakes
Salted Caramel Täytekakku
Helppo ja nopea juhannuskakku