Ikimuistoinen vuosi 2020
Huh mikä vuosi! Miten se alkoi ja miten se loppui? Vauvavuoden ja vanhemmuuden alku, korona ja kotoilu eristyksissä, oma palsta ja sen sato, ihana kesä Suomessa, äitiysloma, IG-Livelähetykset ja torttutuutit. Paljon onnea, mutta paljon myös huolta mahtuu tähän erikoiseen, mutta hyvin ikimuistoiseen vuoteen. On aika kurkata vuoden kohokohdat ennen vuoden vaihtumista!
Ikimuistoinen vuosi 2020
Loppujen lopuksi tässä vuodessa oli paljon enemmän hyvää kuin huonoa. Työt jäätyivät hetkeksi, mutta luovan työn etu on uudistuminen, jonka ansiosta blogini ja muut kanavani jatkavat vahvempina kuin koskaan.
Tammikuu
..on toivoa täynnä! Vuosi alkoi raskautta salaillen ja tulevaa Floridan lomaa odotellen. Onnea varjosti lähimmäisen vakava sairastuminen. Onneksi jo tammikuun lopussa hyvät uutiset voittivat huonot.
Tulppaanisidonta jäi erityisesti mieleen – kukkaterapia on tammikuussa erityisen lohduttavaa.
Maku-lehti kävi tekemässä jutun minusta ja alkuvuoden himotuin kakkuresepti syntyi. Marengilla hunnutetun sitruunajuustokakun ohje löytyy täältä. Tämän voisi leipoa vaikka veriappelsiineista ensi vuonna!
Helmikuu
Leivontaohjelmani toinen kausi starttasi. Harmillisesti suosio ei ollut konseptin muuttamisen ja kanavan vaihtumisen jälkeen yhtä suuri kuin ensimmäisellä kaudella. Tästä projektista opin paljon ja toivon, että saan tehdä TV-hommia vielä jatkossakin. Ohjelman ihanat reseptit löytyvät kootusti myös blogista eli täältä.
Raskauspahoinvointi helpotti ja pääsimme lähtemään odotetulle lomalle Floridaan ja Key Westiin. Matka jäi vuoden viimeiseksi ulkomaanmatkaksi. Matkan aikana maha pullistui ja jaoin onnelliset uutiset teille seuraajille.
Miamin ja Key Westin matkakertomukset roikkuvat edelleen luonnoksissa. Koronan kiihtyessä ei tuntunut luontevalta kirjoittaa matkailusta. Nyt tekee mieli virtuaalimatkailla kun fyysisesti ei pääse mihinkään. Ajattelin siis kirjoitella teille alkuvuodesta matkamuistoja takautuvasti. Moni näitä postauksia on jo toivonutkin.
Maaliskuu
Oma syntymäpäiväkuukauteni jäi mieleen siitä kun kaikki peruttiin; Lapin-matkat, synttäribrunssi, ihan kaikki tapaamiset, pr-tilaisuudet, mamma-jooga, perhevalmennus, harrastukset, kyläilyt ja osa jo sovituista töistä. Maailman tilanne ahdisti ja suuri huoli taloudesta leijaili yläpuolella. Syntymäpäiväkakkua ei tosin peruttu ja sen ohje löytyy tästä.
Ihmiset hamstrasivat ruokaa ja kotoilivat. Sen seurauksena IG-Livelähetykset räjähtivät. Itse aloitin Livet Key Westin matkastani inspiroituneena. Leivoin kanssanne legendaarisen Key Lime Pie piirakan ja se räjäytti niin blogin kuin Instagraminkin. Kaikki leipoivat limepiirakkaa! Blogissani ei ole ikinä käynyt yhtä paljon vierailijoita. Kävijämäärät nousivat yli 100% edelliseen vuoteen verrattuna.
Tunnelmia Helsingin kattojen yltä. Majoituimme Lapland Hotel Bulevardissa juuri ennen kuin hotellitkin suljettiin, voit lukea upeasta staycationista täältä.
Huhtikuu
Pysyteltiin edelleen kotona. Vappu taisi pitää ihmiset loppukuusta melko kiireisenä. Veikkaan nimittäin, että munkkeja ei ole paistettu eikä simaa laitettu tekeytymään ikinä yhtä paljon. Pidin IG-Liven mangosiman teosta, jonka johdosta sain satapäin viestejä Instagramissa. En saanut edes unta kun mietin räjähtäviä simapullojanne. Jouduin sulkea kommentoinnin hetkeksi ja lähteä metsään rauhoittumaan. Tein linjauksia omaan sometyöhön ja kävin asioita läpi parin kollegan kanssa. Ps. ensi vuonna palaan kattavalla simavinkki-listalla aiheeseen.
Julkaisin myös videon vappumunkkien paistosta ja se löytyy YouTube-kanavaltani.
Jatkoimme kotitreenejä, kuten monet muutkit. Painot ja kahvakuulat olivat loppu joka paikasta. Olo oli loistava!
Toukokuu
Me saatiin oma palsta kodin lähettyviltä ja aloitettiin kukkien, perunoiden, kurpitsan, yrttien, marjojen, mansikoiden, herneiden, sipuleiden ja muiden herkkujen viljely. Palstailu vei sydämen – teidän ja omani. Viljely jatkuu taas ensi keväänä. Pidin myös IG-Liven palstalta. Se on edelleen katsottavissa IGTV:n puolelta.
Kevät oli lämmin ja vehreä. Pelkkiä ihania muistoja toukokuulta. Korona-tilanne alkoi näyttää hieman paremmalta. Kesä näytti lupaavalta.
Leivoin ihanan kirsikka-ricottakakun Italiaa haikeasti muistellen. Te rakastuitte tähän supermehevään kakkuun täysin kanssani! Hääpäivää muisteltiin Helsingissä, Italiaa kaivaten. Kirjoitin blogiin pumpulihääpäivästä.
Lisäksi raparperireseptit kiinnostivat. Palstan raparperisato oli valtava. Vegaaninen raparperijuustokakku ja mehevä kinuskinen raparperipiirakka on pakko nostaa tähän.
Kesäkuu
Odoteltiin pientä ja minun oloni vain parani! Nautin kesästä täysillä ja matkailtiin Suomessa. Ihmiset ihmettelivät miten pystyin kaikkeen niin raskaana. Camilla Bloom kuvasi meidän perheen lammen rannalla.
Omista mansikoista keitetty mansikka-timjamihillo maistui makealta ja maidottoman mansikkakakun ohjeen unohdin jakaa. Se jää siis ensi kesälle.
Heinäkuu
Keväällä olin varma, että vauvajuhlatkin perutaan. Sain kuitenkin maailman ihanimmat juhlat, joista olen ikionnellinen ja kiitollinen. Ihanat ystävät! Ystävien merkitys kasvoi raskaus- ja koronavuotena. Itkin kävellessäni kotiovelle, jonka ystävät avasivat. Koti oli täynnä lahjoja, herkkuja ja rakkaita ihmisiä. Vauvajuhlista kirjoitin enemmän tänne.
Kesästä erityisesti mieleen jäi päiväreissu Mathildedalin ruukkikylään. Miten ihania paikkoja Suomesta löytyykään! Koronavuoden yksi positiivinen asia on ollut omaan kotimaahan tutustuminen ja siihen rakastuminen. Palaan Mathildedaliin vielä erikseen tulevan kesän lähestyessä.
Keitin taikauskoisena vadelmanlehtiteetä (ohje tässä) palstan kukista ja yrteistä. Vuoden ikimuistoisin hetki piirtyi historiaan kun pieni papu syntyi pari päivää teehetkien aloittamisen jälkeen, kolme päivää etuajassa. Olit terve, täydellinen ja itkimme onnesta.
Camilla Bloom kävi ottamassa meistä #newborn -kuvia. Olit kuuden päivän ikäinen ja me olimme edelleen niin onnellisia. Kaikki varoittelivat vauva-ajan lyhyydestä, kehoittivat nauttimaan täysillä ja niin teimmekin. Silti nuo hetken tuntuvat nyt ohikiitävän lyhyiltä ja samalla arvokkailta.
Elokuu
Reilu viikko synnytyksestä ja en malttanut olla enää pois keittiöstä. Leivoin kesäkurpitsakakun, joka sai suuren suosion teiltä. Niin sai myös kesäkurpitsagalette. Molemmat leivoin oman sadon kesäkurpitsoista, keltaisista ja vihreistä. Monella kesäkurpitsasato oli odotettua suurempi, joten reseptit vastasivat hyvin kysyntään.
Kiitos runsaan mustikkasadon, mustikkavispipuuro ja timjamimaito maistui meille vauvakuplan sisällä paremmin kuin hyvin.
Syyskuu
Mikä upea syksy! Niin lämmin ja kaunis. Vai huomasimmeko monia asioita vasta tänä vuonna kun kiitollisuus kotimaasta ja sen kauneudesta näyttäytyi koronan ansiosta enemmän? Syyskuussa jatkettiin perheenä jo pari vuotta sitten aloitettua traditiota: täydellisen Halloween-kurpitsan nouto Koiramäen pajutalleilta.
Syyskuussa matkustettiin extempore Lapin mökille ihailemaan Ruskaa yöjunalla vauvan kanssa ja leivottiin puolukoista. Ensimmäinen matka vauvan kanssa meni hyvin.
Lokakuu
Ehdimme pitää pienet nimiäisjuhlat turvallisesti juuri ennen kun kaikki laitettiin taas kiinni. Vinkkejä nimijuhlien tarjoiluun ja ohjelmaan löydät täältä.
Julkaisin toivepostauksen sokereista. Testasin kuinka hyvin tunnette erilaiset sokerit ja tiedättekö millaisia eroja niiden välillä on? Jos tämä jäi sinulta välistä, niin pääset postaukseen tästä.
Halloween lähestyi ja leivoin punajuuresta sekä suklaasta. Suklaa-punajuurikakun ohje löytyy täältä.
Marraskuu
Marraskuussa juhlittiin isiä. Meille ensimmäinen erityinen isänpäivä oli rakkautta täynnä. Otin vihdoin käyttöön uuden kameran ja harjoittelin kovasti sen käyttöä, vaikka päivänvalo vain väheni. Olympus vaihtui Sonyyn.
Vietin tyttöjen iltaa ensimmäistä kertaa kertaa vauvan syntymän jälkeen ja teitä kiinnosti meidän saunaillan tarjoilut erityisesti. Ihana (herkku)juustotarjotin ja sen kokoamisvinkit löytyvät täältä.
Joulukuu
Joulukuu tuli varkain ja kesti vain hetken. Se toi mukanaan hitiksi nousseet torttutuutit ja paljon iloa, kun keskityin kotona vauvan ensimmäiseen jouluun. Matkustimme Lappiin joulukuun alussa tapaamaan joulupukkia ja tällä hetkellä vietämme Lapin mökillä uutta vuotta. Tämän vuoden ansiota on sekin, että olemme saaneet viettää paljon aikaa Lapissa rauhoittuen.
Tässä kohtaa vuotta blogin kävijämäärät ovat kaksinkertaistuneet viime vuoteen verrattuna. Olen kiitollinen ja onnekas, että voin jatkaa tämän monelle todella haasteellisen vuoden jälkeen yrittäjänä ja vahvemmin kuin koskaan.
Uusi vuosi tuo tullessaan viimeiset arvokkaat vauvavuoden kuukaudet, uusia haasteita (osa jo tiedossa ja osa ei) ja paljon toivoa paremmasta maailmasta sekä terveydestä. Yksi iso toive ensi vuodelle olisi löytää meidän perheelle uusi unelmien koti. Kaiholla jäämme odottamaan myös sitä pääsemmekö maailmalle taas ensi vuonna.
IG-livet saivat pitkästä aikaa jatkoa, kun teimme yhdessä joulukarkkeja. Domino-tryffelit hurmasivat.
Yksi joulun suosituimmista ohjeista oli tämä joulujäätelökakku, joka löytyi monen joulupöydästä (myös meidän). Psst.. tuunaa ihana vegaaninen jäätelökakku alkuvuoteen sopivaksi vaihtamalla puolukat vadelmiin ja piparit vaikka kaurakekseihin! Makua voi lisätä vaniljatangon siemenillä.
Loppujen lopuksi tästä vuodesta tuli erinomainen, onnellinen ja ikimuistoinen. Paljon parempi kuin moni muu vuosi. Olen kiitollinen terveydestä, perheestä ja rakkaudesta.
Upeaa uutta vuotta ihanat! Kiitos kun olette pysyneet matkassani mukana.
Uudenvuoden herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Kolmas Häävuosipäivä – Nahkahäät
Kuohkea Marjapuuro tai Vispipuuro
Mehevä Taatelikakku
Arkiruokavinkki: Lohi-Spagettimunakas