Ihanat Jogurtti-Mansikkakakut
Ihanat Jogurtti-Mansikkakakut maistuvat kotimaisilta mansikoilta ja ne ovat täydellisen meheviä sekä kosteita minikokoisia kuivakakkuja!
Tiedustelin eilen lähitorin mansikkamyyjältä, että koska niitä kotimaisia mansikoita saa oikein kunnolla ja laatikoittain? Kuulemma parhaaseen mansikkasesonkiin on vielä kaksi viikkoa. Valitettavasti tähän asti tarjonta on ollut melko niukkaa ja mansikoiden ulkonäkökään ei ole hurmannut tiskillä. Lisäksi hinta on vielä todella korkea, mistä syystä olen pari kertaa päätynyt ostamaan virolaisia mansikoita, jotka ovat täysin kelpoja leivontaan. Päätin siis aloittaa mansikkareseptien leipomisen ennen sesonkia ja siihen tarkoitukseen mansikoita on löytynyt jo kivasti.
Nämä ihanat jogurtti-mansikkakakut eli söpöt minikakut leivoin jo hetki sitten. Ihastuin näissä minikakuissa muutamaan asiaan, jotka on pakko mainita heti: kotimainen mansikkapyree taikinassa, joka teki siitä pinkkiä eikä liian makeaa, ihana mehevyys, jota tukee jogurttikuorrutus ja pieni koko, jonka saa aikaan minikakkupellillä. Nämä ihanat mansikkakakut ovat täydellisiä picnic-eväitä ja sopivat itse asiassa mihin tahansa kesähetkeen. Ohje on myös helppo ja nopea, kun paistoaikakin pysyy lyhyenä!
Ihanat Jogurtti-Mansikkakakut
Ohje: (noin 16 minikakkua)
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 tl butter vanilla aromia
- 1 dl maitoa
- 2 dl mansikkapyrettä (itse tehty)
- Pese ja perkaa mansikat kulhoon ja aja tasaiseksi pyreeksi. (pakaste tai tuore)
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele minikakkupeltivuokaspraylla.
- Sekoita isossa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 4 min.)
- Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
- Lisää osissa voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja mansikkapyreetä.
- Vatkaa pienellä teholla, kunnes taikina on tasaista.
- Pursota taikina minikakkupellin koloihin (noin puoliväli).
- Paista kakkuja uunissa noin 12-14 minuuttia.
- Nosta pelti jäähtymään hetkeksi, kippaa kakut jäähdytysritilälle ja jäähdytä kunnolla.
- Kuorruta mansikkakakut jäähtyneenä.
Vinkki! Tarkista kakkujen kypsyys puutikulla! Uuneissa on eroja. Jos teet vielä pienempiä minikakkuja, puolita paistoaika. Jos teet isompia kakkuja, lisää paistoaikaa. Alemmassa kuvassa kakku on tehty klassiseen minikakkuvuokaan 10 cm ja paistoin kakkua noin 30 minuuttia. Vielä isompaan vuokaan tehtynä paisto noin 45-60 min.
Jogurttikuorrute
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 3-4 rkl tomusokeria (maista ja lisää oman maun mukaan)
- aitoa mansikkajauhetta
- Mittaa jogurtti kulhoon ja mausta tomusokerilla.
- Sekoita jogurtti juoksevaksi. Voit lisätä vähän sitruunamehua, jos käytät todella paksua jogurttia.
- Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
- Lopuksi sirottele halutessasi vielä aitoa mansikkajauhetta koristeeksi.
Vinkki! Voit tehdä kuorrutteen halutessa myös pelkästään tomusokerista ja sitruunamehusta!
Katso myös Minikokoiset Sitruunakakut
Ihanaa päivää!
♥ Anni
Onpas nättejä kerrassaan! 😀 Mansikkaa harvemmin tulee leivonnassa käytettyä, varsinkaan taikinoissa. Aina se on melkeinpä tuoreena kakun päälle tai täytteeksi. Yllätyin toden teolla, kun ensimmäistä kertaa testasin nimenomaan muffinitaikinaan laittaa pyrettä ja sehän toimi enemmän kuin hyvin.
Kiitos kommentista ja kehuista 🙂 Kokeilen tässä reseptissä itsekin pyrettä ensimmäsitä kertaa ja täytyy sanoa, että yllätyin myös. Tämä on kyllä hyvä tapa käyttää marjoja ja saada aitoja makuja leivonnaisiin. Hmmm löytyyköhän tuo muffinssiohje blogistasi! Kuulostaa kiinnostavalta 🙂
Hei voiko ihan muffinsipellille tehdä nämä?
Tai paperisiin muffinssi vuokiin?
Muffinipellille voi varmasti tehdä 🙂 en tekisi pelkkiin paperivuokiin.
Hei,
Kovettuuko tuo kuorrute, vai jääkö pehmeäksi?
Kuorrute on pehmeää 🙂