| | |

Ihanan Rapea Granola (G)

Ihanan Rapea Granola (G)

Tammikuun täydellinen aamupala on koostunut kreikkalaisesta jogurtista, pakastetuista itse kerätyistä marjoista ja tästä fantastisen rapeasta ja herkullisesta granolasta ♥

Ihanan rapea granola (G) on lupauksien mukaan gluteeniton, kun valitset gluteenittomat kaurahiutaleet sen pohjaksi. Kauran lisäksi laitoin sekaan runsaasti rouhittuja pähkinöitä, ripauksen kanelia, vaniljaa ja suolaa. Rapeuden salaisuus on hunajan ja öljyn yhdistelmä, joka tekee myslistä paahteisen, sopivasti maukkaan ja ahh niin rouskuvan. Jos haluat granolastasi täysin vegaanisen voit korvata hunajan esimerkiksi vaahterasiirapilla. Se toimii ihan yhtä hyvin.

Jos minulla olisi ollut vielä itse kuivatettuja mansikoita säilössä (katso ohje tästä) olisin ehdottomasti käyttänyt niitä. Nyt tyydyin kaupan antimiin ja valitsin seuraksi myös kuivattua banaania. Kuivatut marjat ja hedelmät voit valita oman makusi mukaan tai jättää välistä. Granola on ilman niitäkin loistavaa. Mausteitakin voit käyttää juuri niin paljon kuin itse tykkäät. Tässä ohjeessa voi ja saa soveltaa!

Täällä alkaa tuo purkki näyttää uhkaavasti siltä, että joudun paahtamaan uuden erän. Kaupan myslejä ja granolaa en taida vähään aikaan hankkia, tai niin pitkään aikaan kun jaksan itse granolat paahdella. Tässä teille ihanan helppo viikonloppu-ohje! Yllätä lähimmäiset kotona ja tarjoile tätä herkkua jo huomenna!


Ihanan Rapea Granola (G)

Ohje

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl pähkinöitä rouhittuna
  • 1 tl (ceylonin)kanelia
  • 1 tl rouhittua vaniljaa (vaniljamyllystä – voit käyttää myös vaniljatangon siemeniä)
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 0,5 dl öljyä (kookos, kaura tms.)

VEGAANINEN: Käytä makeuttajana siirappia.

Lisäksi

  • 1-2 dl kuivattuja marjoja tai/ja hedelmiä

Vinkki! Katso täältä itse kuivatettujen mansikoiden ohje

  1. Mittaa kaurahiutaleet ja rouhitut pähkinät kulhoon.
  2. Lisää kaikki mausteet ja sekoita.
  3. Mittaa öljy ja hunaja pieneen kattilaan ja lämmitä kunnes ainekset ovat sekaisin.
  4. Lisää öljyseos kaura-pähkinäseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6. Paista granolaa uunin keskitasolla 150 asteessa noin 20 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä ja lisää kuivatut marjat/hedelmät sekaan ja nauti jogurtin kanssa.

Ihanan Rapea Granola (G)

Halutessasi voit korvata osan pähkinöistä myös erilaisilla siemenillä. Meillä vältetään tällä hetkellä siemeniä, joten päätin tehdä tästä pähkinäversion.

Ihanan Rapea Granola (G)

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Katso lisää brunssiherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. B sanoo:

    Tulipa ihanaa granolaa! Laitoin 2 dl pähkinöitä ja hedelmiksi rusinoita ja kuivattuja omenoita. Iltapalan kruunu on mustikoiden ja jugurtin päällä itse tehty granola 🙂

  2. N sanoo:

    Onko joku syy miksi hunaja ja öljy lämmitetään ensin kattilassa? Joskus oon tainnu tehdä ohjeella missä hunaja vaan laitetaan päälle?

    1. Itse teen näin, että saan tasaisen nesteen hunajasta ja öljystä, joka tarttuu myös tasaisesti muihin aineksiin.

    2. Marja sanoo:

      Oispa ihana tehdä, vaan mitä siemenien ja pähkinöiden tilalle koska vakava allergia?

      1. Rusinoita, kookos-lastuja, kuivattuja papuja (löytyy nykyään) muita leseitä ja muroja jne. 🙂

  3. Jussi sanoo:

    Granolan laitoin juuri uuniin. Tein granolaa isomman erän tällä kertaa, kun tuntuu olevan kokoajan lasipurkki tyhjä : ) 16 dl kaurahiutaleita ja 6 dl kokonaisia kuorittuja manteleita, mausteina kardemumma, vanilja ja Ceylonin kaneli. Kokeilen tällä kertaa kookossokeria hunajan korjaavana, ei välttämättä tule niin makeaa mutta toivon mukaan hyvää kuitenkin. Valmiin granolan päällä olen käyttänyt tuoreita tai pakastettuja marjoja.
    Oletko Anni valmiin granolan säilyttänyt jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
    Mukavaa syyspäivän jatkoa kaikille!

    1. Minulla granola on aina suljetussa lasipurkissa huoneen lämmössä ja hyvin säilyy 🙂 Ihania syyspäiviä sinne myös.

  4. Taru sanoo:

    Moikka,
    kuinka paljon tätä tulee tällä ohjeella desilitroissa tai minkä vetoinen purkki sinulla tulee täyteen? Ajattelin joululahjaksi tehdä niin olisi kiva tietää kuinka paljon 🙂

  5. Sanna sanoo:

    Hei! Ihana resepti. Miten hyvin tämä säilyy jos tekee joululahjaksi, että miten aikaisin sen kehtaisi tehdä? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *