|

Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)

Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)



Tämä on ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton). Onko kesän juhlakakku vielä hakusessa? Mitä jos yhdistät helppouden ja herkullisuuden? Kuulostaa hyvältä – tiedän! Tämä kakku valmistuu nopeasti – eniten aikaa vie koristelu ja siinäkin voit oikaista. Itselläni macaron-leivokset ja marengit ovat aina valmiiksi tehtyjä ja odottavat käyttöä leivosrasiassa (macaron-leivokset pakastimessa).

Liivatteeton mansikka-suklaajuustokakku hyytyy pakastimessa tai jos haluat jääkaapissa ja sisältää aitoa mansikkaa sekä täyteläistä suklaata. Tumma suklaa jähmettää moussen kasaan ilman liivatetta ja maistuu taivaalliselta yhdistettynä tuorejuustoon sekä vatkattuun kuohkeaan kermaan.  Lisäsin massaan ripauksen pakastekuivattua mansikkaa jauheen muodossa. Oi se toi ihanan vivahteen tähän kakkuun. Saman voit tehdä myös vadelmallajauheella tai miksi et mustaherukkajauheella? Jauheita löytyy isompien markettien kuivaosastoilta, pähkinöiden lähettyviltä.

Kakun pohja on tehty suklaisista suklaahippukekseistä, joten siinäkin maistuu ihanasti suklaa ja kakku on halkaisijaltaan 18cm. Tätä kakkua nautitaan tänään ystävien kanssa kesäisissä illanistujaisissa ja siihen se sopiikin aivan täydellisesti.


Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)

noin 10 hlö

Pohja

  • 150 g chocolate chip keksejä
  • 50 g voita
  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuokaan.
  2. Hienonna keksit ja sulata voi.
  3. Yhdistä seokset ja painele keksimuru vuoan pohjalle.
  4. Asettele reunakalvo pohjan päälle.

Vinkki! Voit tehdä myös kakun isompaan vuokaan, jolloin lisää keksejä ohjeeseen 50 g. Täytettä ei välttämättä tarvitse lisätä, mutta kakusta tulee hieman matalampi. 

Täyte

  • 5 dl kermaa (vispi tai kuohu)
  • 350 g tummaa suklaata
  • 400 g tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4-5 rkl mansikkajauhetta (voit jättää myös pois tai korvata muulla marjajauheella)
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita kylmään.
  2. Sulata suklaa ja jätä sivuun.
  3. Mittaa tuorejuusto ja sokerit isoon kulhoon. Notkista vatkaamalla.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa sekaisin.
  5. Lisää kermavaahto vatkaamalla sekaan.
  6. Mausta mousse halutessa mansikkajauheella.
  7. Kaada massa reunakalvolla suojattuun vuokaan ja tasoita pinta.
  8. Nosta kakku pakastimeen yön yli tai muutamaksi tunniksi.
  9. Ota kakku pakastimesta jääkaappiin kun alat valmistaa ganachea.

Vinkki! Voit hyydyttää kakun myös jääkaapissa. Itse tykkään valuttaa ganachen pakastetun kakun päälle, jolloin onnistuminen on mielestäni varmempaa. Mansikkajauhe tuo ihanaa pirteyttä kakkuun. Voit myös käyttää esim vadelma- tai mustaherukkajauhetta.  Vain tumma suklaa hyydyttää kakun ilman liivatetta – käytä mahdollisimman tummaa suklaata ohjeessa. Jos haluat tehdä valko- tai maitosuklaasta lisää liivatetta. 

Suklaaganache ja koristelu

  • 100 g tummaa suklaata
  • 0.75 dl kermaa
  • nokare voita
  • mansikoita
  • nonparelleja
  • marenkeja
  • syötäviä kukkia
  1. Pilko suklaa kulhoon ja lämmitä kerma.
  2. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja jätä sivuun.
  3. Kun kerma on sulattanut suklaata hetken sekoittele sitä varovasti.
  4. Lisää lopuksi voi nokare ja anna sen sulaa ganachen joukkoon.
  5. Sekoita ja tarvittessa käytä muutaman sekunnin ajan mikrossa, jos kaikki suklaa ei meinaa sulaa.
  6. Kun ganache on jäähtynyt hieman laita se pursotinpussiin ja pursottele kakun reunoille valumat.
  7. Lopuksi pursota koko ganache hiljalleen kakun päälle ja tasoittele palettiveitsellä.
  8. Koristele kakku kun ganache on vielä pehmeää, jolloin koristeet tarttuvat pintaan.

Vinkkejä: Voit valuttaa reunat halutessa ensin, tai kaataa ganachen kakun päälle kokonaan, josta se valuu pitkin reunoja. Auta valumia kallistamalla kakkua ja ole ripeä, kylmän kakun päällä ganache jämähtää nopeasti. Voinokare tuo kiiltoa ganacheen. 

Ihana Mansikka-Suklaajuustokakku (liivatteeton)

Myös näillä sopii

Herkutella

48 Kommenttia

  1. Heini sanoo:

    Ihana kakku! Tämä olisi tarkoitus tehdä kihlajaisiin kakuksi, mutta mietin, kuinka tämä onnistuisi omaan 24cm vuokaan. Riittääkö täyte tuollaisenaan (vain pohjan keksien määrää lisäisin)? Toki matalampi tulee, mutta riittääkö/tuleeko liian matala? Onko tuplamäärä liikaa 24cm vuokaan?

    Kiitos kovasti vastauksesta 🙂

    1. Hei Heini 🙂 Kiitos kommentistasi. En tiedä mikä sinusta on liian matala, täyte kyllä riittää myös 24 cm vuokaan. Jos haluat pelata varman päälle niin tee ohje 1.5 kertaisena, tuplanakaan ei ole liikaa. Mukavia juhlia!

  2. Tarja sanoo:

    Hei! Mitä tummaa suklaata käytät? Eikö millään onnistuisi maitosuklaasta ja ilman liivatetta? ?

    1. Hei Tarja, käytän tummaa leivontasuklaata tai muuta tummaa suklaata, jossa on vähintään 50% kaakaota. Valtettavasti en voi vakuuttaa, että kakku hyytyy maitosuklaalla tarpeeksi pysyäkseen koossa. Mukavaa viikonloppua! 🙂

  3. Maria sanoo:

    Hei! Onko mansikkajauhe välttämätön/voiko sen korvata? En saa sitä hankittua enää viikonlopkuksi, sitä ei taideta ihan normi ruokakaupoissa myydä?

    1. Hei Maria, voit tehdä myös ilman jauhetta. Se ei ole välttämätön – tuo vaan makua. Mukavaa leivontaa 🙂 Kakusta tulee ihan yhtä herkullinen ilmankin!

  4. Katja sanoo:

    Hei.
    Llen leiponut kakut ja mietin koristelua ohjeessa sanotaan koristele kun ganache on vielä pehmeää. Ylioppilasjuhlat on vasta huomenna enkä ehdi aamulla tekemään sekä ganachea että koristelemaan. Pehmenevätkö/ leviääkö värit koristeista jos teen sen jo tänään?
    Kiitos jo etukäteen.

  5. Hei Katja,

    Olet varmasti jo leiponut kakun, mutta vastaan silti lyhyesti. Olen ollut lomalla ja siksi vastaan vasta nyt. Koristeet saatavat kostua tai kärsiä ganachen päällä – riippuen vähän millaisia koristeita käyttää. Itse laitan koristeet aina ennen juhlia tämän takia. Toivottavasti juhlakakustanne tuli upea!

  6. Hanna sanoo:

    Hei,

    Ajattelin tehdä kakun maitosuklaasta, kuinka monta liivatetta tulisi tällöin laittaa?

  7. Tytti sanoo:

    Viikon päästä juhlat joihin ajattelin tehdä mansikkasuklaajuustokakun. Jos juhlat on sunnuntaina, onko järkevää ottaa kakku lauantaina pois pakastimesta ja tehdä suklaakuorrutus, mutta lisätä loput koristeet vasta sunnuntaina.
    Vai kannattaako suklaakuorrutuskin tehdä vasta sunnuntaina?

    1. Tekisin kaikki koristelut vasta sunnuntaina 🙂 varmuuden vuoksi. Näin kakku pysyy varmasti parhaimillaan. Eli voit ottaa sunnuntai-aamuna kakun pakastimesta – tehdä suklaakuorrutuksen ja koristella. Kakku sulaa hyvin jääkaapissa.

  8. Sonja sanoo:

    Tein vadelmaversion ja laitoin kuivattua vadelmaa täytteeseen, toimi hyvin ☺️ Pohjasta vaan tuli ihan kivikova 😬

    1. Vadelma toimii varmasti hienosti tässä 🙂 Juustokakkujen keksipohjat kannattaa taputella todella kevyesti vuokaan, jotta se ei kovetu. Suklaa tekee tästä pohjasta vähän napakamman.

  9. Jenni sanoo:

    Itse olen tehnyt paljon juustokakkuja ilman liivatetta ja kyllä on ihan hyvin onnistunut maito- ja valkosuklaalla hyydytys. Varsinkin, jos mukana on tuorejuustoa tai mascarponea. Itseasiassa en ole tainnut ikinä edes käyttää tummaa suklaata 😁

  10. Julia sanoo:

    Heippa! Juhlimme tulevana lauantaina kihlajaisis ja tätä herkullista kakkua tulee tarjolle. Kuinka paljon aikaisemmin kakun voisi tehdä valmiiksi pakkaseen?🤔 Meneekö maku pilalle jos esim nyt alkuviikosta tekisi?

    1. Kyllä voit tehdä kakun jo usemman päivän etukäteen kunhan peittelet kakun kunnolla, jotta siihen ei tartu muita makuja ja hajuja. Itselläni on pakastettavia leivonnaisia varten aina oma laatikko pakastimessa, lihoille omat jne.

  11. Julia sanoo:

    Kiitos vastauksesta! 🙏🏻

  12. Sanna sanoo:

    Hyytyykö kakku pelkällä suklaalla, jos siihen lisää pakastemansikoita? Pakastimessa olisi kotimaisia mansikoita, joita mielelläni käyttäisin tuon jauheen sijaan.

    1. Hei, pakastemansikat ovat melko vetisiä. Voi olla vaara ettei pysy koossa. Kokeilemalla se selviää, mutta en voi suoraan suositella, kun en ole itse kokeillut. Mitä, jos laitat vaan kakun päälle runsaasti mansikoita. Tämä kakku on ihanaa ilman tuota jauhettakin! 🙂

  13. Sanna sanoo:

    Hei. Jostain syystä täyte jämähti tosi tuhdiksi heti kun olin sekoittanut aineet keskenään. Kakusta tuli silti hyvän makuinen mutta täytteen saaminen kakkuvuokaan oli vaikeaa. Olen tehnyt tätä kakkua kerran aiemminkin ja mielestäni täyte jäi silloin löysemmäksi. Osaatko sanoa mistä tämä täytteen jämähtäminen voisi johtua?

    1. Hei,

      Luultavasti johtuu tummasta suklaasta mitä olet käyttänyt. Jotkut vahvemmat suklaat (yli 70%) jämäköittävät massaa enemmän, jolloin sen käsittely on vaikeampaa. Suosittelen noin 50% tummaa suklaata tässä ohjeessa. Lisään sen ohjeeseen.

      1. Sanna sanoo:

        Käytin 200 gr yli 50% suklaata ja 150 gr 46% suklaata.

  14. Sadie sanoo:

    Osaatko sanoa miten tästä saisi hieman ”löysempää”? Olen tehnyt tätä monta kertaa ja aina tulee liian jankkia (ei mitenkään erityisen jankkia, mutta kummiskin), jolloin massan saaminen vuokaan nätisti on vaikeaa. Aina tulee näkyviin rumia ”reikiä” kakun reunoille kun olen irrotanut kakkuvuoan.
    Olen käyttänyt aina 53% tummaa suklaata.
    Voisikohan tuorejuuston määrää vähentää ja kerman määrää lisätä, pysyyköhän kakku enää koossa silloin? Liivatteella voisi varmaan jämäköittää, mutta siinä menisi sitten vähän koko moussen idea.
    Tämä on yksi lempikakuistani, harmittaa vain kun en ikinä saa tästä kaunista 🙁

    1. Moikka,

      Voit valita suklaan, jossa on pienempi kaakao % Mitä tummempi suklaa sitä jämäkämpää tulee itse moussesta. Esimerkiksi Fazerin tumma taloussuklaa on aika hyvä. Myös kermavaahdon voi jättää hieman löysemmäksi 🙂 Pääsisitkö näillä alkuun?

      1. Sadie sanoo:

        Kiitos vastauksesta 🙂
        Pitääpä testata nuin. Tämä on kyllä aivan ihana kakku!

  15. Minna sanoo:

    Moikka! 🙂

    Jos suklaana käyttääkin Lindt Excellence Raspberry Intense tai Orange Intense, pärjääköhän silti ilman liivatetta, ja onkohan hyytyminen sopiva? Entä mitä arvelet, tulisiko tuollaisesta kakusta herkullinen jopa ilman ganachea?

    Entäpä, jos tekee 2-3 kpl minijuustokakkua vuokiin, joiden halkaisija on 10 cm ja korkeus 4 cm, niin olisikohan täytteen määrä sopiva, jos tuon reseptissä olevan määrän puolittaisi?

    1. Heippa,

      Kuinka paljon kaakaota tässä Lidlin suklaassa on? Olen huomannut että 45% ja siitä ylöspäin toimii ilman liivatetta. Jos kaakaopitoisuus on todella korkea, esim. 70% tulee todella jäykkä massa. Kakusta tulee varmasti herkullinen ilman ganachea! Voithan vaikka raastaa suklaata koristeeksikin vielä kakun päälle 🙂

      Täytteen määrän riittoisuuden en uskalla kommentoida testaamatta itse ensin 🙂

      1. Minna sanoo:

        Hei,

        Kiitos vastauksesta! Eli siis ei Lidlin suklaa, vaan Lindt Excellence -suklaasta puhun. Orange Intense-suklaassa taitaa olla vähintään 48 % kaakaota ja Raspberry Intense-suklaassa vähintään 47 % kaakaota. Kaakaopitoisuus siis lienee juuri sopiva! 🙂

        Kuinka korkeat reunat siinä vuossa on, johon alkuperäinen ohje on tehty? Ehkä se auttaa arvioimaan 🙂

        1. Minna sanoo:

          Niin ja älä sentään minun takiani ala testaamaan täytteen riittoisuutta pienillä vuoilla! 🙂 Jonkinlaisia suklaisia pieniä kakkuja Digestive-pohjalla mahdollisesti suunnittelen, mutta on vielä arvoitus, mihin täytteeseen päädyn 🙂

          1. Heh ihan niin paljon mulla ei ole aikaa, että ehtisin testailla vanhoja reseptejä uudestaan 😉 Käytän usein reunakalvoa, jos vuokiin tarvitsee korkeutta. Valitettavasti en muista oliko minulla tässä käytössä korkea 9 cm vuoka vai sainko perusvuokaan korkeutta reunakalvolla. Kakku näyttää kyllä melko korkelta ja halkaisija minulla on tässä 18 cm.

  16. Leipoja sanoo:

    Moi! Tuorejuusto on ilmeisesti maustamatonta?

  17. leipoja sanoo:

    Moi! Ilmeisesti tässä on käytetty maustamatonta tuorejuustoa? Teen kakun 24 cm vuokaan 1,5 kertaisena, teenkö myös ganachen 1,5 kertaisena varmuuden vuoksi? 🙂

    1. Hei, aina käytetään maustamatonta, ellei erikseen mainita, että jotain muuta 🙂 Ganachea jää aina vähän yli, mutta voit tehdä varmuuden vuoksi senkin 1,5 kertaisena 🙂 Leivonnassa pelaan ainakin itse aina varman päälle.

  18. Sirkka sanoo:

    Hei! Mistä olet löytänyt mansikkajauhetta? Voisitko suositella jotain mitä olet käyttänyt? 🙂

  19. Hertta sanoo:

    Juuri sain kakun pohjan & täytteen tehtyä ja siirsin kylmään! Onnistui täydellisesti myös tälläseltä sählääjältä 😍

    Huomenna sitten vielä koristelut ja saadaan kakku äitienpäiväpöytään 😋

  20. Matti sanoo:

    Oma versioni meni muuten ohjeen mukaan paitsi lisänä kohtaan : laita kermavaahto kylmää ja unohda se sinne, muista se sitten kun koko muu kakku on jo pakastimessa. Saa nähdä miltä huomenna näyttää.

    1. Voi eiii! Tarjoile kakku kerman kanssa, ettei maku ole liian vahva.Kakku pysyy varmasti koossa ilman kermaa eli ulkonäköön ei sinänsä vaikuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *