Ihana Maitosuklaaganache

Ihana Maitosuklaaganache



Ihana Maitosuklaaganache: maitosuklaa ja kerma ovat ihania sellaisenaan, mutta yhdessä niistä on moneksi! Ganachella on monia muotoja: valuva tai kuohkea.

Valutettu suklaaganache kakun päällä on upea ja herkullinen lisä juhlakakkuihin. Drip-kakut ovat muutenkin muodissa ja niitä näkee joka paikassa! Mitä jos sullattaisit kuitenkin tällä kertaa suklaan kermaan ja jäähdyttäisit seoksen, jonka jälkeen vatkaisit sen? Saat vaahdotettua suklaaganachea, jota voit pursottaa ja levittää kakun päälle. Ihanaa vai mitä? Voit myös maustaa ganachen erilaisilla aromeilla ja voit tehdä tämän myös tummaan (45-50%) suklaaseen!


Ihana Maitosuklaaganache

Ohje

  • 2 dl kermaa
  • 200 g maitosuklaata
  • 1-2 tippaa aromia (halutessasi voit lisätä antamaan makua esim. piparminttu, caramel, pähkinä)
  1. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
  2. Kaada puolet kuumasta kermasta suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista.
  3. Kaada toinen puolisko kermasta pienissä erissä suklaan joukkoon, välillä hämmentäen.
  4. Mausta ganache aromilla ja siirrää jääkaappiin jäähtymään.
  5. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun päälle palettiveitsellä.
  6. Voit myös pursottaa ganachen kakun reunoille halutessasi.

Terkuin,

Anni



Myös näillä sopii

Herkutella

49 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Moikka!
    Miten jos tämän tekisi valkosuklaan kanssa. Laittaisinko valkosuklaata kerman joukkoon saman verran, kuin maitosuklaata? Entä osaisitko sanoa voisiko tätä värjätä jollakin tavalla, pastaväreillä tai tomuväreillä? 🙂
    -Jenna-

    1. Moi,

      Valitettavasti en ole kokeillut tehdä vaahdotettua ganachea valkosuklaasta. En ole ihan varma siis suhteista – uskoisin, että toimii samalla tavalla. Tämä pitää ehdottomasti testata! Ja kyllä voi värjätä pasta- ja tomuväreillä 🙂

  2. Pauliina sanoo:

    Hei,

    Ihanaa ganachea tuli. Ei vaan vaahdottonut kunnolla. En tiedä olivatko suhteet ihan kohdillaan kun oli pari innokasta pikkuapukokkia pilkkomassa suklaata ? Mutta hyvää oli kuitenkin. Pitää kokeilla uudelleen paremmalla onnella. Kiitos ihanista resepteistä!

    1. Hei Pauliina,

      Olihan ganache kunnolla jäähtynyt ennen vatkausta? Sen pitää olla täysin jääkaappikylmää, että vatkaantuu. Tämä on kyllä herkkua 🙂 Kiitos kommentistasi!

  3. Sofia sanoo:

    Hei, voikohan tätä kuorrutetta pakastaa? Unelmatortun päälle ajattelin tehdä ganachea ja pitäisi pakastaa se kuorrutettu unelmatorttu sitten. Ilman vaahdotusta ainakin kestää pakastuksen mutta mitenhän sitten vaahdotettuna?

    1. Hei Sofia,

      en ole koskaan pakastanut vaahdotettua ganachea, joten en ole ihan varma siitä miten se käyttäytyy. Kun olet kuorrutteen levittänyt jo kääretortun päälle, niin uskoisin ettei mene miksikään lyhyen pakastuksen aikana. Pinta ehkä kärsii, kun joudut peitellä leivonnaisen hyvin ettei se ota makuja pakastimesta.

  4. Ella sanoo:

    Eli jos haluaa tehdä sellaisen drip kakun nii laitetaanko suklaata silloin enemmän? vai skipataanko jääkaappivaihe? 🙂

  5. Seija sanoo:

    Hei. Mikä kerma? Vispi vai Kuohu? Entä minkä merkin suklaa. En halua epäonnistua.. ?

    1. Hei Seija, en usko, että merkit vaikuttavat tässä ohjeessa epäonnistumiseen 😉 Käytin Fazerin sinistä ja kermana kuohu, mutta vispi kävisi ihan yhtä hyvin. Mukavaa lauantaita!

      1. Hyvä resepti sanoo:

        Minä tein eilen arpajaisiin kakun tällä reseptillä. Maistui ihanan suklaiselta. Itse tein vispikermasta, joten sekin toimii☺️☺️

  6. Marianne sanoo:

    Hei, voiko tämän värjätä elintarvikevärillä esimerkiksi siniseksi? ?

  7. Suklaa sanoo:

    Hei! Tein tämän syntymäpäiväkakun kuorrutteeksi, kaikki meni hyvin, mutta kun olimme vaahdottanut kuorrutteen jätimme sen pöydälle, täytimme kakun, ja se oli muuttanut koostumusta kovaksi ja piti vaahdottaa uudelleen, jonka jälkeen näytti erilaiselta. Ei vaikuttanut paljoa mihinkään, hyvin sai kakun kuorutettua ja maku on hyvä, mutta mietin seuraavaa kertaa ajatellessa että mikä meni pieleen. Pitääköhän siis kakku kuorruttaa saman tien vatkaamisesta?

    1. Hei, nyt en osaa sanoa mitä kummaa on tapahtunut. Vaahdotetun ganachen pitäisi pehmentyä huoneenlämmössä. Jääkaapissa se saattaa kovettua eli kylmässä. Todella outoa, valitettavasti minulla ei ole vastausta tähän. Olen kuorruttanut kakun yleensä heti, mutta välillä myöhemminkin ja ganache on ollut täysin käyttökelpoista.

    2. Anne sanoo:

      Hei
      Voiko kakun kuorruttaa/pursottaa juhlia edeltävänä päivänä tällä vaahdotetulla kuorrutteella vai muuttuuko koostumus/näkö yön aikana miten? 🙂

      1. Voi kuorruttaa. Jääkaappisäilytyksessä aina kupu kakun päälle ettei ota makuja muista jääkaapin tuotteista.

  8. Jutta sanoo:

    Hei! Minkä kokoiselle kakulle tämä riittää? Mulla on 25cm pme vuoka ja meinasin siinä 6munan kakun tehdä ja kuorruttaa tällä 🤔

    1. Tekisin tämän ohjeen ainakin kaksinkertaisena noin isolle kakulle. Riippuu myös kuinka korkea kakustasi tulee, että riittääkö kreemi.

  9. Sharareh sanoo:

    Hei, mietin tässä, että onko aromia pakko laittaa?

    1. Hei,

      Aromin lisääminen on sama kuin ruoan maustaminen eli voit jättää tottakai myös pois.

  10. Melissa sanoo:

    Hei, tein tätä äsken 86% tummasta suklaasta (1 dl kuohukermaa, 100g suklaata) ajatuksena levittää ohut kerros pienen kakun päälle ja reunoille. Tein täysin ohjeen mukaan, mutta joku meni kyllä pieleen koska ei tästä kuohkeaa tullut vaan kerma selkeästi leikkasi tai jotain vaikka en ehtinyt edes vatkata kauaa. Yritin pelastaa tilannetta lisäämällä vatkattua kermaa joukkoon mutta tulos oli sama, massaa oli vain enemmän 😀 Lopputulos näytti suklaajäätelöltä jollain tapaa (massa rakoili) ja oli mahdoton levittää. Onnistuin kuitenkin jotenkin saamaan kakun pinnalle ohuen kerroksen ja peitin sen mansikoilla, onneksi kakku on vain kotiväelle ja maku oli OK (alun perin tosin ajattelin viedä loput kakusta äidin työpaikalle mutta nyt en kehtaa haha). Reunoille en olisi sitä onnistunut levittämään joten sai jäädä nakukakuksi. Resepti on varmasti hyvä mutta tämä tiedoksi että ainakaan näin tummalla en saanut onnistumaan! En alle 70% edes miellä tummaksi suklaaksi joten siksi ajattelin että tällä toimisi.

    1. Hei Melissa,

      Ohje on nimeltään vaahdotettu maitosuklaaganache ja siihen käytetään nimenomaan maitosuklaata, jolla siihen saa pehmeän koostumuksen. Noin tummaa suklaata käytettäessa ohjetta täytyy muuttaa, joten ei ole ihme ettet onnistunut. Tumma suklaa jähmettää kerman, joten levittyvää vaahtoa siitä ei oikein saa.

      1. Melissa sanoo:

        Joo, tuli huomattua 😀 Ohjeessa tosin lukee että voi tehdä tummasta suklaasta.. 🙂 mitä se sitten kenellekin tarkoittaa on eri asia.

        1. Niimpä lukeekin, ohje on niin vanha, että olin ihan unohtanut ja raskausavoit eivät toimi tällä hetkellä 😀 Onnistuu tosiaan tummalla leivontasuklaalla (kaakao 45-50%). Tummemmissa suklaissa on tuo jähmettymisen vaara, teki niin ganachea tai suklaamoussea. Lisäänkin nuo prosentit suoraan ohjeeseen.

  11. Melissa sanoo:

    Jes kiva, jospa joku muukin yrittää tummalla niin ei tee samaa virhettä kuin minä 🙂

  12. marja sanoo:

    Tässäpä hyvä idea joulu-/hääpäivä halon kuorrutukseen. Eiköhän tämä toimi kääretortuunkin ?

  13. marja sanoo:

    Hei, oletko kokeillut, valmistaa tätä herkkua suklaasta, jossa on krokanttia?
    (maitosuklaa appessiinikrokantilla)… uskaltaisikohan yrittää 🙂 ??

    1. Tottakai uskaltaa 🙂 toimii varmasti – krokantit jäävät suutuntumiksi täytteeseen.

  14. marja sanoo:

    Hei. Mitenhän on, uskaltaiosiko tuon tehdä appelssiinikrokantti maitosuklaasta??

  15. marja sanoo:

    Entä uskaltaisikohan, tätä kokeilla appelssiinikrokantti maitosuklaasta???

  16. Laura sanoo:

    Sopiiko tämä sokerimassan alle?

  17. Reetta sanoo:

    Riittääkö 1 vai 2 väliin, kun 24cm vuoka? 🤔

    1. Riippuu tietenkin kuinka paksut kerrokset teet. Tekisin ehkä 1,5 kertaisena kahteen väliin.

  18. Paula sanoo:

    Moikka! Voiko suklaaganachen pakastaa, eli ajattelin tehdä juhliin isoja paksuja suklaakääretorttuja suklaaganachetäytteellä ja myöhemmin juhlapäivänä kuorruttaa ja koristella.

    1. Kyllä uskon, että ganache säilyy hyvin pakastettuna. Varmaan hieman joutuu vatkata, että saa sulatuksen jälkeen kuohkeaksi.

  19. Mira sanoo:

    Voikohan vaahdotettua ganachea käyttää sellaisenaan kakun täytteenä? Pohja on kevyt sokerikakkupohja.

  20. Juuli sanoo:

    Toimiiko näillä mitoilla myös maitosuklaa ganachena? Haluaisin kuorruttaa kakkuni fazerin sininen ganachella. Suklaakakkupohjien kahteen väliin laitoin tätä vatkattua versiota täytteeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *