Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka
Nyt se starttaa! Nimittäin pääsiäisleivonta! Ja apua voin luvata, että tämä piirakka on niin koukuttavan hyvää, ettet pysty pitämään näppejäsi erossa siitä. Mikä parasta? Ei ehkä tarvitsekaan, koska tämä piirakka ei ole siitä pahimmasta päästä. Ohjeessa ei nimittäin käytetä voita eikä lisättyä valkoista sokeria!
Mieheni jättää välillä makeat leivonnaiset maistamatta (niitä tosin pyörii täällä aika usein, joten en ihmettele). Mutta silloin kun hän maistaa ja hakee vielä lisää, tiedän että olen ylittänyt itseni. Tämän piirakan kohdalla hän marisi, että leivo uusi. No niin leivonkin pääsiäiseksi! Vaikka suuremmat juhlat ja kyläilyt ovat pääsiäisen osalta peruttu, niin me aiotaan panostaa ruokaan ja ottaa vaikka etäyhteys läheisiin. Toivottavasti myös tekin.
Jos nyt vielä saan hehkuttaa muutamaa yksityiskohtaa tässä reseptissä, niin tästä ei leivonta helpommaksi muutu. Et nimittäin tarvitse uunia, mitään ei tarvitse vatkata ja piirakka tekeytyy itsekseen valmiiksi kun jaksat hetken odotella. Ihan huippua miten helpolla syntyy jotain näin älyttömän hyvää!
Instagramin puolella tämä piirakka sai jo valtavaa suosiota, kun kuvailin piirakan valmistusta jokunen viikko sitten. Nyt jos koskaan kannattaa ottaa IG-tilini @anninuunissa seurantaan. Voit osallistua esimerkiksi liveleivontaan kanssani ja inspiroitua arjen pienistä asioista.
Helppo Vegaaninen Suklaapiirakka
Noin 10-12 hlö
Ohje
- 350 g digestive keksejä
- 100 g maidotonta margariinia (tai kookosöljyä tms.)
- Hienonna keksit tehosekoittimessa tai käsin murskaten.
- Sulata margariini ja sekoita keksimuruun.
- Painele keksipohja halkaisijaltaan 28 irtopohjallisen (tai umpinaisen) piirakkavuoan pohjalle.
- Nosta jääkaappiin.
Vinkki! Jos pohja tuntuu jäävän kovin kuivaksi lisää rasvan määrää, jotta pohja ei murene. Varsinkin, jos käytät gluteenittomia keksejä.
Suklaamassa
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa (voit käyttää puolet tai kokonaan kookoskermaa, jolloin saat täyteläisempää)
- 300 g tummaa suklaata 50-70% (Brunbergillä on maidoton)
- (2-3 tl kookossokeria tai muu sokeri) VOIT JÄTTÄÄ POIS
- Mittaa kookosmaito kattilaan ja lisää suklaa pieninä paloina sekaan.
- Lämmitä seosta miedolla lämmöllä hämmentäen niin kauan kunnes suklaa on täysin sulanut.
- Lisää halutessasi makeutta kookossokerilla.
- Kaada suklaamassa keksipohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
EDIT 30.3.2020: Moni on kysynyt voiko kookosmaidon/kerman korvata tavallisella kermalla. Vastaus: kyllä voi korvata kuohukermalla. Lähtisin testaamaan 3 dl kuohukermaa, jotta täyte pysyy kiinteänä. Voit laittaa myös 4 dl kermaa ja 400 g suklaata, jolloin täyte varmasti riittää paksuna kerroksena 28 cm vuokaan. Ja pohjassa margariinin voi korvata voilla samassa suhteessa. Jätä kommenttia postaukseen, jos testaat tätä onnistuneesti. HUOM! Käytä mielellään 60-70% tummaa suklaata.
Koristelu
- Koristele piirakka (vegaanisilla) suklaamunilla tai muilla koristeilla ennen tarjoilua.
HUOM! Kuvissa näkyvät koristeet löysin Jenkeistä. Suomessa en ole törmännyt vegaanisiin ”linnunmuna” -koristeisiin. Eli jos teet täysin vegaanisen piirakan, niin muista tarkistaa koristeiden tuoteseloste.
Aurinkoista viikonloppua!
/Anni
Lisää helppoja ja nopeita reseptejä löydät täältä.
Pääsiäiseen sopivaa reseptiikkaa taas täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Ihana piirakka ja sopii munkin ruokavalioon! <3
Joo! Tämä on ihan super <3 Oikeesti parempaa näin kuin sokerilla. Mä teen pääsiäiseksi tätä ja päälle hävikkibanaaneista tehtyä sorbettia!
Voikos tuon täytteen tehdä maitoon ja kermaan?
Voit tehdä tavalliseen kuohukermaan ja pohjassa voi käyttää voita 🙂
Mitkä määrät ovat kerman ja voin kanssa?
Voita tulee pohjaan ihan saman verran kuin margariinia. En ole testannut tarkkoja määriä tavallisen kerman kanssa. Testaisin 3 dl kermalla, mutta täytettä tulee hieman ohuempi kerros. Jos testaat tämän onnistuneesti niin olisi mukava, että kerrot miten onnistuit 🙂
Käytin kakkuun gluteenittomia digestive keksejä ja laitoin rasvaa reilu 50g. Silti pohja ei ”hyytynyt” lainkaan vaan keksi oli ihan murusena kakkua leikatessa.. Mitähän tein väärin?
Hei Tanja, pohjassa oli liian vähän rasvaa. Gluteenittomat keksit ovat kuivempia kuin tavalliset ja usein tarvitsevat jopa hiukan enemmän rasvaa tällaisissa ohjeissa.
Moi! onnistuiskohan tuo kaura- tai soijatuotteilla 🤔 tai onko ajatusta millä sen voisi korvata jos ei maitotuotteita käytä mutta kookos ei sovi makuna yhtään suuhun. Kuulostaa kyllä niin herkulliselta, että oikein harmitti miksi kookosta ei voisi edes vähän kestää makuna 🙁
Moi, kookosmaito/kerma toimii tässä ohjeessa hyvin, koska se jähmettyy kylmässä suklaan kanssa, jolloin piirakka pysyy hyvin koossa. Minusta kookos ei maistu läpi ja suosittelen kokeilemaan. En ole testannut piirakasta vielä erilaisia versioita muilla kasvikermoilla, mutta rohkeasti vain kokeilemaan. Täyte saattaa jäädä hieman löysemmäksi. Valitse kuumennusta kestävä mahdollisimman rasvainen kerma.
Herkuista poiketen.. millä kameralla kuvaat luomuksesi? 😍
Mulla on käytössä Olympus OM-D E-M10 2 🙂
Hei! Minä kokeilin tehdä piirakan kermaan. Laitoin täytteeseen 2dl kuohukermaa ja 200g taloussuklaata. Tein siis annoksen puolitettuna pienempään vuokaan testimielessä. Valitettavasti seos ei hyytynyt edes yön yli odottaessa leikattavaan kuntoon, vaan pysyi melko valuvana ja juoksevana. Toisaalta seoksen maku oli jo tuolla 200 grammalla suklaata mielestäni niin voimakas ja makea, etten ehkä myöskään lisäisi enää enempää suklaan määrää. Tällä perusteella siis sanoisin, ettei kuohukerma ehkä toimi parhaalla tavalla, vaan vaatisi jämäkämpää rakennetta, kuten kookoskerma on. Testailut jatkukoon! 🙂
Moikka, kiitos kun jaoit tämän kokemuksen. Luulen, että taloussuklaa ei ole tarpeeksi tummaa täytteeseen ja se on muutenkin makeampaa kuin 60-70% tumma suklaa, joka hyytyy paremmin. Pitää tehdä muutama testaus tästä asiasta itsekin ja kuulostella niitä, jotka onnistuivat näissä määrissä, että mitä suklaata käyttivät.
Aivan törkeän hyvää, tein piirakan pitkäperjantauna ja sitä ei aeuraavallw päivälle jäänyt kuin pienen pieni siivu. Pojallekin kelpas paremmin kuin hyvin, vaikka olikin vegaanista. Tuli mieleeni tehdä tuota pelkkää täytettä pieniin kulhoihin, sukalaamoussea tekis mieli.
Ihana kuulla, että piditte tästä 🙂 Tässä myös yksi todiste siitä, että vegaaniset herkut ovat todella hyviä! Pelkkä täyte moussena kuulostaa ihanalta! 🙂
Taas superherkullisen kuuloinen ja nätin näköinen piirakka! Ajattelin leipoa tämän kahvikutsuille ensi viikolla ja laittaa marjoja päälle pääsiäismunien sijasta! Mukavaa viikonloppua! 🙂
Kuulostaa ihanalta 🙂 Marjat sopivat tähän piiraaseen täydellisesti 🙂 Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Kokeilin valkosuklaalla ja ei hyytynyt, tummasuklaalla todella hyvää, nam!
Tummassa suklaassa on se etu että se jähmettää kerman 🙂 Tämä on kyllä herrrrrkkua!
Tein tätä tupareihin ja ihmiset vain ottivat lisää. Ja lisää. Ja lisää! Täytyy sanoa, että tämä on paras KOSKAAN maistamani suklaaherkku! 😍
Joka ikinen vieras mainitsi erikseen, kuinka herkullista piirakka oli.
Tein piirakan pari päivää aiemmin jääkaappiin. Huomasin, että maku vain parani parissa päivässä. Tämä säilyy jääkaapissa varmasti useamman päivän ajan.
Omassa versiossani käytin digestiveä, Sunnuntain maidotonta margariinia, 200 ml kookosmaitoa, 200 ml kookoskermaa ja Brunbergin tummaa suklaata. Päälle laitoin Pätkiksiä, koska piirakan ei tarvinnut olla vegaani. Oli muuten törkeän hyvä makuyhdistelmä! 😍
Aivan ihana super kommentti! Ihanaa kun tykkäsit ja kaikki vieraat myös. Tämä ohje on minustakin niin täydelline: helppo ja herkullinen (sekä säilyy hyvin). Moni arkailee kookosmaidon kanssa, mutta tähän se sopii niin loistavasti. Ihanaa kevättä!
Hei, voiko tämän kakun pakastaa vai kärsiikö kakun rakenne sulaessaan? Kerran tehty ja olipa hyvää!
Hmmmm en ehkä itse lähtisi pakastamaan, mutta voin olla ihan väärässä. Yllättävän hyvin kestää mikä vain leivonnainen pakastusta. Rohkeasti kokeilemaan 🙂