| |

Helppo Tomaatti-Pizzapiirakka

Helppo Tomaatti-Pizzapiirakka

Helppo Tomaatti-Pizzapiirakka on piirakan, pizzan ja focaccian yhdistelmä!

Juusto, Tomaatti ja Pizza. Mikä olisikaan parempi yhdistelmä? Tämä taikina on ollut jo pitkään mun luottopizzataikina – se on täydellisen rapea, ilmava ja maukas. Vaikka käytän sitä yleensä pizzaan, olen välillä tehnyt siitä myös ihanaa focacciaa. Nyt päätin yhdistää molemmat ja lopputulos on taivaallinen: pizzan rapeutta ja focaccian pehmeyttä yhdistettynä sesongin tomaatteihin ja juustoon, jotka vievät kielen mennessään.

Tämän reseptin taika piilee yön yli kohotettavassa taikinassa, joka antaa sille täydellisen rakenteen ja maun. Kun taikina on levitetty pellille, ripottelen sen päälle reilusti mukasta juustoraastetta – se tuo upean, pähkinäisen aromin ja sulautuu täydellisesti taikinan pintaan paistuessaan. Tämän lisäksi ladon päälle makeita, pieniä tomaatteja, jotka paahtuvat uunissa makeiksi ja mehukkaiksi. Ja mikä kruunaisikaan tämän herkun paremmin kuin oman pihan tuore rosmariini? Sen tuoksu täyttää keittiön jo paistovaiheessa, ja yhdessä juuston ja tomaattien kanssa se luo vastustamattoman makuelämyksen.

KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ

Helppo Tomaatti-Pizzapiirakka

Helppo Tomaatti-Pizzapiirakka

Pohja

  • 4 dl vettä
  • 5 g kuivahiivaa
  • 4 dl 00-pizzajauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • noin 600 g pieniä tomaatteja
  • 150 g maukasta juustoraastetta (Parrano® Robusto Grated)
  • tuoretta rosmariinia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  1. Sekoita hiiva 1 desiin jauhoja ja lisää hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen puuhaarukalla sekoitellen. Sekoita loput jauhot ja suola taikinan joukkoon vaivaten taikinaa noin 10 minuuttia.
  2. Laita liina taikinan päälle ja annan taikinan levätä puolisen tuntia, toista vaivaus, mutta vaivaa vain 5 minuuttia. Lisää öljy vaivauksen loppupuolella.
  3. Peittele kulho ja nosta se jääkaappiin. Kun taikina kohoaa yön yli kylmässä tulee siitä erityisen maukasta. Voit kohottaa myös vielä tunnin huoneenlämmössä ja käyttää taikinan heti.
  4. Voitele halkaisijaltaan noin 25-28cm korkea piirakkavuoka oliiviöljyllä. Kaada taikina vuokaan ripottele juusto taikinan päälle.
  5. Halkaise tomaatit ja painele piirakan päälle. Purista päälle valkosipulin kynnet ja viimeistele rosmariinilla, öljyllä, suolalla ja pippurilla.
  6. Paista pizza-piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen.

KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ

Helppo Tomaatti-Pizzapiirakka
Helppo Tomaatti-Pizzapiirakka

*ohje alunperin tehty yhteityössä Parrano juustojen kanssa.

Ihanaa päivää!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. MARI sanoo:

    Jauhoja tulee tosiaan yhteensä 8 dl tähän taikinaan?

    1. Kyllä tulee 🙂 jauhoja toki hiivataikinaan lisätään aina vähän kerrallaan, kuten pullataikinaan ja jos taikina omaan silmään näyttää hyvältä niin jätetään lisääminen siihen. Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *