Helppo Sitruunapasta
Pasta pelastaa maanantain, arjen ja alkuvuoden harmauden. Sitruunapasta on raikasta ja täyteläistä samaan aikaan. Nam. Lisää pastoja jokaiseen viikkoon, eikö vain? Päätin jakaa teille nyt vuoden alusta niin monta suosikkipastaa kuin ehdin ennen kevään kiireitä. Lisää on siis luvassa ja saa myös toivoa. Täällä kommenteissa tai Instagramin puolella eli täällä.
Sitruunapasta yllättää kermaisuudellaan, vaikka siinä ei ole kermaa. Kastikkeeseen lisättävä parmesan muuttaa voin, sitruunan ja tärkkelyspitoisen keitinveden kanssa kastikkeen paksuksi ja kermaiseksi. Se tarttuu ihanasti laadukkaan linguine pastan pintaan ja vie sinut makumatkalle Italiaan.
Lisään sitruunapastaani yleensä myös valkoviiniä. Nyt korvasin valkoviinin pastan keitinvedellä. Ohjeen lopusta löydät vinkin valkoviiniversioon. Käytän myös yrttejä monipuolisesti, välillä salviaa, välillä oreganoa tai timjamia. Kuivattuna tai tuoreena kaikkia näitä. Kokeile tätä ihanaa ja intensiivistä sitruunapastaa, rakastu sen makuun ja helppouteen.
Helppo Sitruunapasta
OHJE kahdelle nälkäiselle
- 250 g linguine tai spaghettia
- 1 sitruunan mehu + kuoriraaste
- 50 g voita
- tuoretta oreganoa (myös salvia käy ihanasti)
- mustapippuria
- 1 dl pastan keitinvettä
- 1 dl parmesan juustoa
Laita pastavesi kiehumaan erilliseen kattilaan ja keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al dente. Sulata voi pannulla, lisää sitruunan kuori sekä mehu. Kiehauta. Lisää oregano ja mustapippuri. Ota pastan keitinvettä talteen noin 1 dl ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta uudestaan. Lisää juustoa ja sekoita nopeasti (kastike muuttuu kermaiseksi). Lisää täydellisesti keitetty al dente pasta kastikkeen sekaan. Sekoita pyörivällä liikkeellä, jolloin kastike imeytyy ja tarttuu pastan pintaan. Nosta annokset lautaselle. Lisää päälle vielä parmesaania, mustapippuria ja oreganoa.
Vinkki! Laita pastan keitinvettä vain 0,5 dl ja korvaa loput valkoviinillä. Ahh!
Vinkki! Tämän pastan kanssa sopisi erinomaisesti katkaravut ja scampit. Voit kypsentää ne erikseen ja lisätä pastan päälle tai sekaan ihan loppuvaiheessa.
Ihanaa alkanutta viikkoa!
/Anni
Lisää arkiruokaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Ristiäiskakku – vinkkejä kakun kuorrutukseen sokerimassalla
Smash Cake – Kakku 1-vuotiaalle (10 kk +)
Lapland Hotels Bulevardi – Kultá Kitchen & Bar
Puffet Donitsit – Donut Ice Cream Sandwich