Helppo Sitruuna-Orzotto
Kokkasin meidän Sisilian unelmakeittiössä tätä ihanaa sitruuna-orzottoa. Ahh tuleepa taas ikävä Italiaa ja unohtumatonta lokakusita Sisilian matkaa näitä kuvia katsellessa.
KATSO LISÄÄ TUNNELMIA MEIDÄN SISILIAN MATKASTA TÄÄLTÄ
Mikä ihmeen orzotto? No se on risoton tapainen pastalisäke eli valmistuu pannulla hämmennellen nestettä vähän kerrallaan lisäillen, kuten risotto. Itse asiassa alun perin ”orzotto” viittaa ohrasta tehtyyn risottoon. Tämä risoni- tai orzo -pastaan tehty orzotto on ehkä vähän trendiksikin Italian ulkopuolella muodostunut ruokalaji.
Tykkään orzottosta mielettömästi, se on helppo valmistaa (helpompi kuin risotto) ja sitä voi varioida monilla tavoilla! Nyt jaan teille tämän älyttömän helpon ohjeen ja vinkkaan kokeilemaan myös veriappelsiiilla!
Helppo Sitruuna-Orzotto
Ohje
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 salottisipuli hienoksi leikattuna
- 1 valkosipuli hienoksi leikattuna
- 3 dl orzo -pastaa
- 1 dl valkoviiniä
- noin 6 dl kasvis/kanalientä
- 1 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
- 1 dl parmesanjuustoa (ja lisää päälle)
- merisuolaa ja mustapippuria
- basilikaa
- Lämmitä oliiviöljy pannulla ja heitä sipulit sekaan. Kuullota pari minuuttia. Lisää kuiva orzo ja sekoittele tasaiseksi. Lisää seuraavaksi valkoviini, kiehauta ja odota kunnes viini on haihtunut (tähän menee muutama minuutti), sekoittele välillä.
- Aloita lisäämään kasvis- tai kanalientä vähän kerrallaan pastan sekaan, anna orzon porista koko ajan. Sekoittele välillä. Lisää lientä aina kun edellinen erä on imeytynyt pastaan. Jatka tätä noin 12 minuuttia, kunnes orzotto on kypsää.
- Lisää sitruunankuori, -mehu, parmesan-juusto, mustapippuri ja maun mukaan suolaa. Sekoittele ja tarjoile heti parmesaanin ja basilikan kansaa. Voit raastaa päälle vielä sitruunan kuorta.
Vinkki! Tämä orzotto on ihanaa sellaisenaan alkuruokana tai lisukkeena proteiinin kanssa.
Vinkki! Lisää orzottoon pinaattia, parsaa tai broccolinia keittämisen loppuvaiheessa.
Ihanaa viikon jatkoa!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Ikimuistoinen vuosi 2018
Täydelliset Vauvajuhlat – Baby Shower vinkkejä
Perinteinen Paras Mansikkakakku (GL)
Ihanat Raparperireseptit