Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen)
Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen) -resepti sai alkunsa ihan mielettömästä leivontakuumeesta. Voiko minulla olla sellaista? Voi totta kai. Vaikka näyttää siltä, että leivon koko ajan, niin samalla lista leivonnaisista, joita haluan kokeilla kasvaa koko ajan. Sesongit ovat lyhyitä ja haluan ehdottomasti ottaa sesongit huomioon reseptien suunnittelussa.
En ole kerennyt leipoa kakkuja niin paljon kuin oli tarkoitus tai kuin olen halunnut kesän aikana. Sitäkin enemmän on tullut tehtyä piirakoita, jäätelöä ja muita kesäkausiherkkuja. Suklaahammasta on kolottanut pahemman kerran ja nyt oli vihdoin aika kääriä hihat ja paistaa ihanan mehevä sekä täydellinen suklaakakku!
Halusin suunnitella suklaakakku -reseptin, joka sopii niin sekaaneille, vegaaneille ja keliaakikoille syötäväksi ja leivottavaksi. Eli tämä resepti sopii kaikille. Olen kirjoittanut vinkit erikoisruokavalioille reseptin loppuun ja ainesosaluetteloon. Vaihtamalla raaka-ainetta, voit leipoa kakun ihan saman ohjeen mukaan vegaaniseksi tai gluteenittomaksi.
Mmmm tiedättekö mikä on parasta? Tämä kakku odottaa vasta täyttöä, joten kuulette siitä vielä! Osaatko arvata mitä kakun väliin tulee? Entä koristeeksi? Mitä sinä yhdistäisit tähän herkulliseen, mehevään ja kosteaan suklaakakkuun? Marjoja kenties?
Helppo Mehevä Suklaakakku (myös gluteeniton ja vegaaninen)
Ohje:
- 4 dl vehnäjauhoja (myös gluteeniton käy)
- 4 dl sokeria
- 3 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivontasoodaa eli ruokasooda (tai leivinjauhe 3-4 tl)
- 1 tl suolaa
- 2 dl maitoa (kaura- tai soijamaito)
- 0.75 dl kookosöljyä (tai auringonkukanöljyä tms.)
- 2 kananmunaa (lue korvaava tuote alempaa)
- 2 tl vanilja-aromia
- 2 dl kuumaa kahvia (tai kuumaa vettä)
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, sooda, suola isossa kulhossa.
- Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy, kananmunat ja vanilja-aromi ja lisää hiljalleen jauhoseokseen koko ajan sekoitellen.
- Jatka sekoittamista ja lisää kuuma vesi tai kahvi hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
- Voitele kaksi halkaisijaltaan 18-20 cm kakkuvuokaa vuokaspraylla. Käytin tätä 20cm vuokaa.
- Laita pohjalle halutessasi leivinpaperi ja vuoraa reunat reunaleivinpaperilla. (näin kakku irtoaa helpommin vuoasta)
- Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 30-35 minuuttia (jos paistat yhdessä vuoassa on paistoaika n. 1 tunti). Tarkista kypsyys puutikulla!
- Anna kakkujen tai kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
- Ennen täyttöä tasoita kakkujen pinta ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen. Jos leivoit yhden kakun saat 2-4 kerrosta riippuen vuoan koosta.
Vinkkejä! Öljyn sijasta voit käyttää reseptissä myös sulaa voita. Tummalla sokerilla leivottaessa kakku saa ihanan karamellimaisen vivahteen. Valitse halkaisijaltaan 18cm vuoka, jos haluat korkeamman kakun. Muista, että pienemmässä vuoassa paistoaika pitenee hiukan ja suuremmassa lyhenee. Tarkista kypsyys aina puutikulla – kun taikinaa ei jää tikkuun on kakku valmis.
Hei, paljonko paistoaika olisi uunipellillä paistettuna ja mitä paistolämpötilaa suosittelet silloin?
Sama paistolämpötila – uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja. Aloittaisin 30 minuutista mitta tarkkailisin paistoa ja testaisin kypsyyden puutikulla.
Moi! mun pitäisi tehdä vähän isompi kakku ja mulla on vuokana 25cm pme. Minkä kertaisena suosittelet tekemään taikinan? Mieti, että olisin tehnyt taikinan kaksi kertaa, että leikkaan pohjat sitten kahteen, kun tuolla suosittelit, että ei kannata liian paksua paistaa, että kohoaa sitten helposti keskeltä
Suosittelen edelleen juuri noin 🙂
Hei Anni,
minulla ei ole kahta samankokoista vuokaa. Mikä olisi turvallisin tapa saada kakku onnistumaan? Puolittaisinko ohjeen ja tekisin kahdesti saman satsin vai voiko taikina odottaa tehtynä jos paistan ensin toisen osan ja toisen vasta sitten kun vuoka vapautuu? Voiko tätä tehdä PME-kakkuvuoassa (ei irtopohja), 15cm?
Kiitos! <3
Moikka,
PME vuoka on ok – en usko, että tämä taikina mahtuu 15 cm vuokaan ja noin pienessä vuoassa paisto menisi todella pitkäksi. Voit paistaa toki yhdessä vuoassa reseptin ohjeistuksella:
Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 30-35 minuuttia (jos paistat yhdessä vuoassa on paistoaika n. 1 tunti). Tarkista kypsyys puutikulla! Uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja.
moi,
haluaisin tähän kakkuun daimin makua. mitä arvelet makusuklaan käytöstä pohjassa tai täyttäessä. pelkkä päälle ripottele ei tuonne tarpeeksi daimin makua. oletko kokeillut maustaa jollain kovalla, kuten tuo Daim? häviääköhän kakun idea jos kovia paloja seassa..
Pohjaan en laittaisi, mutta täytteeseen voi laittaa tietenkin. Täällä minun oheita erilaisiin täytteisiin:
https://www.anninuunissa.fi/category/kakut/taytteet-ja-kuorrutukset/
Moikka, haluaisin tehdä synttärikakun 15henkilölle suorakulmaisen kakun eli pellillä osaisitko sanoa riittääkö tämä ohje yhden pellilliseen ja 15 henkilölle. Mietin jos tekisin esim 2x tämän ohjeen pellille niin tulisi kaksi kakkupohjaa jotka kokoaisin. Mitä olet mieltä?
Kiitos vastauksesta jo etukäteen🙏🏼