| |

Helppo Laskiaispiirakka

Helppo Laskiaispiirakka

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

HELPPO LASKIASPIIRAKKA – ootko jo kyllästynyt pullaan? Kokeile tätä herkullista laskiaispiirakkaa, jossa maistuu kaikki hillotäytteisen laskiaispullan aromit; rouskuva raesokeri, kardemumma, vadelmahillo ja pehmeä kerma! Jos tykkäät enemmän mansikkahillosta voit korvata vadelmat mansikoilla ja onnistuu tämä tietenkin myös mantelitäytteellä. 

Voi, että mä tykkään näistä helpoista piirakoista. Ihana leipoa yhdessä Onnin kanssa ja täydellistä on myös se, että herkku on valmis puolessa tunnissa. Jälleen kerran: kaikkea ei tarvitse tehdä alusta asti itse. Toki, jos pulla vielä maistuu voisi tähän leipoa itse mehevän pullapohjankin. NAM!

Piirakan pohja on rapeaa lehtitaikinaa, jonka reunoille ripottelin raesokeria ja mantelilastuja. Keitin piirakkaan itse vadelmahillon, jonka maustoin kardemummalla – mikä ihana aromi! Tein hillon edellisenä päivänä, jotta hillo ehti jäähtyä, tekeytyä ja maustua kunnolla. Pohja paistuu uunissa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen se jäähdytetään ja päälle levitetään hillo sekä kerma. Koristeeksi vielä vadelmaa ja mantelia. Ai että!

KATSO VIDEO-RESEPTI TÄÄLTÄ

Helppo Laskiaispiirakka

Helppo Laskiaispiirakka

OHJE noin 12 palaa

  • 1 iso lehtitaikinalevy (600 g)
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 1 dl Dansukker Raesokeria
  • 3 dl vadelmahilloa (ohje alla)
  • 5 dl vispikermaa
  • 1 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 1 dl pakastekuivattua vadelmaa
  • 1 dl mantelilastuja

KARDEMUMMAINEN VADELMAHILLO

  • 6 dl kotimaisia vadelmia pakasteesta
  • 1/2 (luomu)sitruunan kuori ja mehu
  • 2 dl Dansukker Luomuhillosokeria
  • 2 tl kardemummaa
  1. Valmista hillo esim edellisenä päivänä: Mittaa vadelmat, sitruuna ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää kardemumma ja keitä vielä hetki. Kuori vaahto ja nosta jäähtymään.

LEIVO PIIRAKKA

  1. Kaulitse lehtitaikina levy ohueksi suoraan pellille. Vedä reunoille viillot, niin että piirakan reunoille jää noin 2 cm. Voitele ne kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. 
  2. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 
  3. Ota valmiiksi keitetty jäähtynyt hillo esille. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta halutessasi tomusokerilla.
  4. Levitä hillo jäähtyneelle pohjalle ja pursota seuraavaksi kerma päälle. Koristele pakastekuivatulla vadelmalla ja mantelilastuilla.
  5. Tarjoile heti, herkullista laskiaista! 

KATSO VIDEO-RESEPTI TÄÄLTÄ

Helppo Laskiaispiirakka
Helppo Laskiaispiirakka
Helppo Laskiaispiirakka

Herkullista viikon jatkoa!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *