Helppo Kinuski-Omenapiirakka
Tässä on yksi ihanimmista omenapiirakoista ikinä! Koska KINUSKI ja helppous. Helppo Kinuski-Omenapiirakka syntyi kahvihetken mielihaluista. Kysyin äidiltä, että eikö meillä ole kahvin kanssa mitään makeaa? Olin juuri leiponut kotona paistetun juustokakun, jonka päälle karamellisoin omenakuutioita (katso ohje tästä). Mietin, jos käyttäisimme äidin kanssa pakastimessa lojuvan valmiin piirakkapohjan. Täyttäisimme sen tuolla kinuskiomena-ihanuudella, jota keittelin kakunkin päälle. Tuumasta toimeen ja se kannatti!
Tämän piirakan kruunasi ehdottomasti vaniljajäätelö, jota asettelin palloina lämpimän piirakan päälle. Se suli siihen osittain kastikkeeksi. Oi kuola valuu taas näppäimistölle. Pakastimessa taitaa olla vielä yksi valmis pohja. Ehkä leivon meille vielä yhden viikonlopuksi.
Omenat kypsyvät kinuskissa ihanan pehmeiksi. Ja kinuskista tulee samalla ihanan tahmeaa. Tätä ohjetta sinun on pakko kokeilla!
Helppo Kinuski-omenapiirakka
noin 8 hlö
Pohja
Käytä valmista muro-piirakkapohjaa pakasteesta. Tai leivo se itse. Ohjeen löydät tästä.
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 2,5 dl fariinisokeria
- noin 7 kotimaista hapokasta omenaa
- vaniljajäätelöä (tarjoiluun)
- Mittaa kerma pannulle ja kuumenna.
- Lisää fariinisokeri, sekoittele lastalla ja anna sulaa. Anna seoksen kuplia noin 5 minuuttia.
- Pese tai kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi.
- Nosta omenakuutiot pannulle kinuskin sekaan ja anna niiden kypsyä samalla kun kinuski paksuuntuu.
- Tähän menee noin 15 minuuttia, kun kinuski on selvästi paksumpaa ja omenat pehmeitä kaada täyte piirakkapohjan päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
- Tarjoile piirakka lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Muista jakaa versiosi #anninuunissa Instagramissa. Ihanaa loppuviikkoa!
Anni
Lisää omenaherkkuja löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Parhaat Juustokeksit
Söpöt Minikokoiset Maustekakut
Vegelihikset kasvisjauhiksesta
Leivonnaisten pakastus