| |

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Heräsin eilen aamulla aikaisin ja ryhdyin heti leipomaan tätä helppoa juustokakku-marjapiirakkaa, joka oli poltellut mielessäni jo jonkun aikaa. Halusin kokeilla suositun raparperipiirakkani ohjetta vaihtamalla raparperit marjoihin: vadelmaan ja mustikkaan. Pohjan ja marjojen väliin halusin tehdä mehevän juustokakkukerroksen. Täytyy sanoa, että oletinkin tämän piirakan olevan makuhermoja hivelevän herkullista, mutta se miten hyvää piirakka lopulta oli yllätti minut ja mieheni. Ahmimme piirakkaa jo ennen kuvien ottamista.

Herkullisuuden lisäksi tällä ohjeella on muitakin plussia, kuten se että piirakan tekoon menee vain reilu puoli tuntia. Ohjetta voisi kutsua myös ”yhden kulhon ohjeeksi”, jolla viitataan siihen että kaikki aineet sekoitetaan yhdessä kulhossa, vatkausta tai muuta vaativaa ei tarvitse tehdä ja kulhon lisäksi sinulla likaantuu vain muutama muu väline. Juustokakkukerroksen voi jättää halutessaan pois, silloin ohje helpottuu entisestään ja marjapiirakka on silti herkullista.

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen) ohjeen voi muuntaa raparperipiirakaksi, omenapiirakaksi ja voit käyttää mitä tahansa marjoja haluat. Ohje on täydellinen leivottavaksi lasten kanssa, koulun myyjäisiin tai juhlien tarjottavaksi! Voit tehdä piirakan myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.


Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

noin 16-18 palaa

Pohja ja muru:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita
  • 1 tl leivontasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun. Lisää suurempaan puolikkaaseen seuraavat aineet:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  1. Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.
  2. Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin

Juustokakkukerros:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kanamuna
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 litra marjoja (juustokerroksen päälle)
  1. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi marjat keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
  2. Kaada tuorejuustoseos pohjan päälle ja ripottele sitten päälle marjat.
  3. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
  4. Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena. 

Vinkki! Voit käyttää tuoreita ja pakastettuja marjoja! 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Ihanaa aurinkoista lauantaita!

♥ Anni


Lisää piirakkareseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

52 Kommenttia

  1. Murska sanoo:

    Tuli todella maukas piirakka! Kiitos reseptistä.

  2. Katariina sanoo:

    Mulle kävi samalla lailla kun tuolle toiselle kommentoijalle. Piirakkaan tuli outoa vihreää väriä ja jälkimaku suussa hitusen soodamainen, ei kuitenkaan haittaavasti. Uunista oton jälkeen piirakka näytti ihan normaalilta ja maistui myös. Myöhemmin, kun annoin piirakan jäähtyä niin pientä omituista vihreän kaltaista väriä tuli piirakan pintaan. Sitä väriä on onneksi tosi vähän, ei edes pistä silmään jos ei asiaa oikein ajattele. En ymmärrä mikä ihme tässä meni muka pieleen. Käytin kermaviilin sijasta pohjassa maitorahkaa, mutta eu kai sekään kyllä voi olla syynä. Maitorahkankin pitäis olla hapantuote. Oon käyttäny soodaa piirakoissa monet kerrat, ikinä ei tällästä oo tapahtunu. Pakastin heti tuoreeltaan osan piirakasta, niissä ei ollu vielä värimuutosta, mutta kun ottaa sulamaan niin varmaan niihinkin sitä väriä tulee. Maistuu kyllä taivaallisen hyvälle muuten. Aion tehdä uudelleenkin tällä ohjeella, mutta soodan käyttö loppui kyllä nyt leivonnassa. Korvaan sen leivinjauheella. Enkä nakkaa tätä piirakkaa roskiin, ellei nyt ihan soodalle ala maistuun tai värjäydy kauttaaltaan ihan homeen näköseks koko piirakka.

  3. Elina sanoo:

    Todella kiva resepti! Melkeinpä olisi voinut laittaa kaksi kermaviilipurkkia niin olisi tullut karvan verran pehmeämpi maku.
    Mutta muuten tosi tosi kiva kesäinen piirakkaresepti 🙂

  4. Anna sanoo:

    Mikähän mahtaa olla, kun mulla tuo tuorejuustotäyte ei maistu piirakassa yhtään.. käytin mascarponea yhteensä 500g eli 100g enempi jopa mitä ohjeessa, siltikään se ei maistu piirakassa.. tuskin vika voi olla mascarponessa? Täytettä tuli reilu kerros mut ikäänku se sulais uunissa pois.. tein kyllä ihan ohjeen mukaan.

    1. Miltä odotat että se maistuu? Juustokakku kerros tuo kosteutta ja mehevyyttä tähän piirakkaan – ei niinkään makua, joka tulee marjoista ja piirakan päälle tulevasta murusta. Mascarpone on miedompaa maultaan kuin maustamaton tuorejuusto. Ehkä koitat sitä vielä?

  5. Anna sanoo:

    No ajattelin kai että se maistuisi vähän juustokakulle, kerta otsikkona on juustokakku marjapiirakka ja täytteeseen tulee tuorejuustoa.. Mutta maistui ihan tavalliselle mustikkapiirakalle. Toki oli todella hyvää siltikin, tykkäsin pohjasta. Ehkäpä kokeilen vielä normaalilla maustamattomalla tuorejuustolla.

  6. Päivikki sanoo:

    Ohjeessa oleva paistoaika oli ainakin meidän uunille liian pitkä, paistoin 32 min ja meni vähän liian kuivaksi ja tummaksi tuo pohja.

    1. Uuneissa ja niiden tehoissa on aina vähän eroja. Kannattaakin tarkkailla aina paistoa tarkemmin, jos tietää oman uuninsa olevan tehokas.

  7. Ritu sanoo:

    Onko kukaan laskenut Paljonko tuossa helpossa juustokakku-marjapiirakassa pellillisessä on
    100gramassa kaloreita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *