Helpot Munariisipasteijat

Tiesitko, että iki-ihanat munariisipasteijat on todella nopea tehdä itse ja jopa puolessa tunnissa! Kyllä, tässä mun uusin ohje Helpot Munariisipasteijat.
Turvallisen herkullinen tuoksu täyttää keittiön, kun uunista nousee vastaleivottujen munariisipasteijoiden ihana tuoksu. Nämä herkulliset, rapean lehtitaikinan sisään kätketyt suolaiset ja monelle niin rakkaat leivonnaiset ovat täydellinen tarjottava arkeen ja juhlaan. Pehmeä kananmunan ja riisin yhdistelmä saa makua yrttituorejuustosta ja ripauksesta mustapippuria – yksinkertaista mutta vastustamattoman hyvää!
Leivo helposti vain muutamasta raaka-aineesta ja tarjoile lämpiminä vaikka iltapäiväkahvin seurana. Onni rakastaa näitä ja sain yllättää hänet dagiksen jälkeen. Voi onnea! Kokeile sinäkin!

Helpot Munariisipasteijat
Ohje 10 kpl
- 5 lehtitaikinalevyä
Täyte
- 3 dl valmista riisiä
- 3 kananmunaa keitettynä
- 100 g yrttituorejuustoa (tai valkosipuli)
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl suolaa (oman maun mukaan)
- 1 kananmuna voiteluun
- Ota lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle ajoissa.
- Valmista täyte leikkaamalla keitetyt kananmunat hienoksi (näppärä tehdä munaleikkurilla, kuten videolla teen itse).
- Sekoita kananmunat muiden aineiden kanssa kanssa ja mausta oman maun mukaan.
- Kaulitse lehtitaikinoita hieman ohuemmmiksi halutessasi, leikkaa ne kahtia.
- Nosta täytettä taikinapalan keskelle. Nosta ja puristele pasteijoiden reunat kiinni niin että sauma jää ylöspäin.
- Käännä pasteijat ja paina litteäksi. Paina haarukalla reunat kiinni ja tee veitsellä viiltoja pasteijoiden päälle.
- Voitele pasteijat kanamunalla ja paistaa 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Tarjoile lämpimänä.
Vinkki! Lisää täytteeseen sipulijauhetta tai kevyesti kuullotettua sipulia.


Ihanaa viikkoa!
Psst. Katso myös helppo makea pasteija ohje täältä.
/Anni

Myös näillä sopii
Herkutella
Täydellinen Valkosuklaafudge
Unicornkakku – Kääriskakku + video
Helpot ruisleivät eli ruispalat kotona
Perinteinen Kääretorttu 30 minuutissa!