Helpot Kinuski-Puolukkapullat
Puolukkasesonki on nyt! Syksyn ihanimmissa pullissa maistuu kinuski ja puolukat. Yksi herkullisimmista yhdistelmistä näin syksyllä: kirpeä puolukka ja tahmaisen makea kinuski.
Nämä pullat syntyivät helppojen mustikka-rahkapullien innoittamana (katso ohje täältä). Halusin testata miten valmiiksi karamellisoitu kondesoitu maito eli dulche de leche toimisi näissä älyhelpoissa pullissa. Ja toimiihan se. Olen yleensä tehnyt tämän makuyhdistelmän piirakkana syksyisin. Katso puolukka-kinuskipiirakan ohje tästä.
Tämä herkulliset Helpot Kinuski-Puolukkapullat valmistuvat noin puolessa tunnissa vain kolmesta raaka-aineesta:
- valmiit vehnäpullat pakasteesta,
- karamellisoitu kondensoitu maito
- ja puolukat
Jos haluat voit voidella pullat kauniin paistovärin saamiseksi. Niin ja tietty voit tehdä pullataikinankin itse.
KATSO VIDEO PULLIEN VALMISTUKSESTA
Helpot Kinuski-Puolukkapullat
Ohje
- 1 pussi (12-14 kpl) esipaistettuja valmiita vehnäpullia
- Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle.
- Anna pullien sulaa (noin 30 min).
Täällä ohje, jos haluat tehdä pullataikinan itse.
Täyte
- noin 2 dl puolukoita
- 1 prk kondensoitua karamellisoitua maitoa (dulche de leche)
- 1 kananmuna
- Painele sulatettuihin pulliin syvennykset juomalasin pohjalla. Voitele pullat munalla halutessasi.
- Nosta lusikallinen karamellia pullien syvennyksiin. Ripottele puolukoita täytteen päälle.
- Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
- Ota pullat uunista ja anna jäähtyä hetken.
- Sihtaa päälle tomusokeria ja nauti!
Ihanaa sunnuntaita!
/Anni
Myös näillä sopii
Herkutella
Apple Pie Pancakes Vegaanisella Kinuskikastikkeella
Oi Runeberg mitä herkkuja!
Tuulihatut Mätimoussella
Valmistaudu Juhliin – Annin vinkit juhlajärjestelyihin!