Halloween Haamukakku
Halloween Haamukakusta löytyy sisältä vaniljainen kaakaomousse, päältä marenkikreemiä ja valutettu valkosuklaa ganache. Kakun viimeistelee hauskat haamumarengit ja mustat soekrihelmet!
Ensimmäinen Halloween -viikonloppu on saapunut ja ensi viikolla on toinen! Ainakin minä juhlin tätä ja hauskaa Jenkeistä meillekin saapunutta juhlaa moneen kertaan! Kysyin täällä blogissa aikaisemmin mitä reseptejä toivoisitte vielä Halloweeniksi. Halloween kakku oli monen toive ja siihen tartuin.
Olen koittanut tehdä pelottavia leivonnaisia, mutta lopputulos on aina hellyyttävän söpö.. vai mitä mieltä olette tästä kakusta? No silti tämä maistuu ihanalta, näyttää hauskalta ja sopii Halloweeniin täydellisesti! Minulla oli pikku-apulainen kakun suunnittelussa mukana ja hän valisikin aika hauskat värit kakkuun!
Halloween Haamukakku
Ohje
- Kakkupohjana tässä kakussa on Täydellinen Kakkupohja
- 2 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 1 pussi Dr.Oetker vaniljamoussea
- 100 g tuorejuustoa
- 3 rkl kaakaojauhetta
- mangohillo
- Mittaa maito, kerma ja vaniljamousse kulhoon tai monitoimikoneeseen.
- Vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää tuorejuusto ja kaakaojauhe ja vatkaa hetki vielä niin, että täyte on tasaista.
Kostutus:
- 1/2 dl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita sokeri maitoon. Jätä sivuun.
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakku neljään osaan.
- Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
- Vuoraa vuoka kelmulla, niin että kelmua jää vuoan ulkopuolelle myös.
- Nosta alimmainen kakkupala vuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla.
- Sivele mangohilloa pohjan päälle kevyesti, 1/3 täytteestä pohjan päälle.
- Toista yllä oleva kahteen kertaan ja vedä kelmu kakun päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
- Valmista pastaväreillä värjätty marenkivoikreemi koristelupäivänä ja levitä hyytyneen kakun päälle palettiveitsellä kauttaaltaan. Kreemi riittää useampaan kerrokseen jolloin pinnasta tulee tasaisempi.
- Käytä kakku kovettumassa jääkaapissa aina kerrosten välillä.
Värjäsin kreemin sinisellä ja turkoosilla pastavärillä .
Valkosuklaaganache:
- 60g valkosuklaata
- kermaa
- oranssia pastaväriä
- Pilko valkosuklaa kulhoon.
- Kiehauta kerma ja kaada osissa suklaan päälle.
- Ensin vähän, sekoittele ja lisää tarvittaessa.
- Värjää lopuksi oranssilla pastavärillä.
- Odota, että ganache jäähtyy ja kaada kakun päälle. Auta valumia tarvittaessa palettiveitsellä.
Vinkki! Valkosuklaaganache menee helposti liian litkuksi, joten lisää kerma osissa. Laita ensin ihan vähän alle 1/2 dl ja lisäile pikkuhiljaa TARVITTAESSA.
Koristeet:
Hei! Onko tämän kakun pohja tehty 15cm vuokaan?:)
Hei, kyllä 15cm sokerikakkupohja – kuten linkissä 🙂
okei,kiitos:) Nyt pääseekin sitten leipomisen pariin:)
Mahtavaa! Mukavaa leivontaa 🙂
Oi wautsi, onpa upea kakku! Tätä pitää testata sitten ensi vuonna! Tai voihan sitä jo vaikka alkaa jo nyt harjoittelemaan, heheh. 😉
Kiitos 🙂 <3 kakun voi tehdä vaikka ilman haamuja – tai pursottaa muun muotoisia marenkeja 🙂 Tai sitten vasta ensi vuonna!
onko tuo kaakaojauhe sitä kaupan kunnon kaakaojauhetta vai esim oboyta?
Osaatko sanoa kuinka monelle hengelle tämä kakku on?
Hei, käytän leivonnassa aina tummaan leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta 🙂 Tästä kakusta (halk. 15 cm) syö noin 10-12hlö.
Hei! Paljonko kreemiä tarvitaan halkaisijaltaan 24cm kakun päälle? Voiko kreemiä värjätä elintarvikevärillä? Meidän pieneltä paikkakunnalta ei saa pastavärejä ja tarvisin värjätyt kreemin jo parin päivän päästä
Hei Maria, tekisin kreemin varmaan 1.5 kertaisena. Tuo ohje mitä yleensä käytän on runsas ja tällaista pikkukakkua tehdessä kreemiä jää hiukan yli. En värjäisi kreemiä nestemäisillä väreillä, koska se voi juoksettua valitettavasti. Kannattaa hankkia kotiin peruspaletti pastavärejä – ne säilyvät todella pitkään. Minun verkkokaupasta toimitus on 1-2 arkipäivää, mutta nyt teet ilmeisesti viikonlopuksi, joten ei taida keretä värit valitettavasti. Jauhemaisia värejä voi käyttää myös.
Miten nuo haamut säilyy? Voiko tehdä paljon etukäteen?
Viikkoja etukäteen voi tehdä. Marengit säilyvät loistavasti huoneenlämmössä esimerkiksi leivosrasiassa 🙂