Gnocchi all’Amatriciana
Startataan viikko käyntiin italialaisella klassikolla: all’Amatricianalla. Italiassa kastikkeen raaka-aineet ovat: guanciale eli ilmakuivattu possunposki, pienet ja tuliset peperoncino chilit, kokonaiset San Marzano tölkkitomaatit ja pecorino-juusto. Tässä ohjeessa käytän pekonia, tölkkitomaatteja, kuivattua chiliä ja parmesan juustoa. All’Amatriciana -kastike tarjoillaan yleensä spagetin kanssa, mutta käytin ihania arjen helpottajia: valmiita perunagnoccheja.
Mieheni ei oikein välitä gnoccheista, mutta tämä ohje upposi häneenkin. No tähän kastikkeeseen ei voi kuin ihastua, niin pikantin herkullista se on. Täyteläistä ja mausteista. Älä oikaise käyttämällä tomaattimurskaa. Aito maku syntyy käyttämällä kokonaisia säilöttyjä tomaatteja. Kokeile ja uskot väitteen.
Tämäkin pasta valmistuu puolessa tunnissa. Katso video pastan valmistuksesta Instagramista.
Gnocchi all’Amatriciana
noin 4 hlö – 30 min
- 150 g pekonia
- pieni sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 0,5 dl valkoviiniä (tai proseccoa kuten itse laitoin)
- 1 tlk (400 g) kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
- 0,5 dl vettä
- mustapippuria
- suolaa
- kuivattua chiliä
- 500 g gnoccheja
- parmesan juustoa
- Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi.
- Lisää sipulit pienenä silppuna pannulle pekonin sekaan. Kuullota.
- Kaada pannulle viiniä ja kiehauta.
- Lisää tomaatit, vesi ja anna hautua. Riko tomaatit lastalla.
- Mausta ja anna kastikkeen porista 10 minuuttia.
- Keitä gnocchit suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan, valuta ja lisää kastikkeen sekaan.
- Tarjoile parmesan tai pecorino juuston kanssa
HUOM! Alkoholi haihtuu pois kastiketta tehdessä ja viini tuo makua. Voit toki käyttää myös alkoholitonta viiniä tai pastan/gnocchien keitinvettä kastikkeeseen.
Vinkki! Voit vaihtaa gnocchit myös perinteiseen pastaan. Suosittelen spagettia. Muista keittää pasta hyvin suolatussa vedessä!
suosikkituotteitani
Herkullista alkanutta viikkoa!
/Anni
Lisää pastaohjeita löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Timjami-Mansikkakakku (G)
Rahkainen Tomaattigalette
Täydellinen Kakku Kevätjuhliin!
Rapeat Juustovohvelit