Feta-Pinaatti-Bostonkakku
Meidän perheessä tykätään suolaisista kakuista ja tämä Feta-Pinaatti-Bostonkakku ilahdutti isänpäivänä herkuttelijoita.
Bostonkakun idea lähti suosikkipiiraastamme, feta-pinaattipiirakasta, jota on nautittu monet kerrat. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla jotain hieman erilaista ja tein piirakasta bostonkakkumaisen version. Lisäksi tein valmistamisesta hieman helpompaa käyttämällä Danerollesin valmista Croissant Classic -taikinaa. Taikina toimi täydellisesti ja loi kakulle juuri sen ihanan pehmeän, mutta samalla päältä rapean rakenteen, joka tekee bostonkakuista niin houkuttelevaa.
Tämä Feta-Pinaatti-Bostonkakku on todella monipuolinen herkku, sillä se sopii loistavasti niin aamupalalle, brunssipöytään kuin lounaallekin vaikkapa raikkaan salaatin kanssa. Iltapäiväkahvien kanssa se taas tuo pöytään pientä luksusta ja tekee kahvihetkestä erityisen nautinnollisen.
Feta-Pinaatti-Bostonkakku
noin 10-12 hlö
- 2 pkt Danerolles Croissants Classic -taikinaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g pinaattia (pakaste)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ripaus mustapippuria
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl juustoraastetta
- noin 8 kpl kirsikkatomaattia
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. noin 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
- Avaa Danerollesin taikinatuubi ohjeiden mukaisesti poksauttamalla ja levitä taikinarullat auki alustalle. Nipistä taikinalevyjen katkoviivat kiinni.
- Sekoita tuorejuusto ja sulatettu sekä valutettu pinaatti. Mausta valkosipulilla ja mustapippurilla. Levitä seos taikinalevyjen päälle. Ripottele seuraaavaksi murennettua fetajuustoa ja pyöritä levyt rullaksi. Leikkaa rullat kolmeen osaan.
- Nosta taikinarullat kakkuvuokaan. Ripottele päälle loput fetat, juustoraastetta ja tomaatteja.
- Kypsennä pinaatti-fetabostonia uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Annan valmiin kakun jäähtyä hiukan ja tarjoile.
Ihanaa viikonloppua!
/Anni
*resepti tehty alunperin yhteistyössä Danerolles kanssa
Myös näillä sopii
Herkutella
Parsakaali-pekonipiirakka
Taivaallinen Uuniomenahillo
Syötävät kukat kakkujen koristelussa
Rahkamunkit eli Pikamunkit Vapuksi