DIY Daim Jäätelö (ilman konetta)
Mitä kesä ja helteet olisivatkaan ilman jäätelöä? Loman alkamisen kunniaksi päätin tehdä jäätelöä itse kotona. IhanaDIY Daim Jäätelö (ilman konetta) olkaa hyvät!
Glugoosisiirapin ansiosta jäätelön valmistaminen ilman konetta kotikeittiössä on helppoakin helpompaa. Olen tehnyt jäätelöä ennenkin kotioloissa, mutta nyt päätin kokeilla tätä paljon puhuttua kolmen aineen ohjetta, tosi hieman muunneltuna, jotta massa ei olisi niin kovin äklömakeaa Daim-rakeiden kanssa. Korvasin osan makeasta kondensoidusta maidosta kevyt maidolla. Mielestäni koostumus ei kärsinyt liikaa. Tämä olisi sitten niin hyvää, etten taidakkaan ostaa Daim-jäätelöä enää koskaan kaupasta.
DIY Daim Jäätelö (ilman konetta)
OHJE (noin 1,5 litraa valmista jäätelöä)
- 6 dl vispikermaa
- 1 dl kondensoitua maitoa
- 1 dl kevyt maitoa
- 0,5 dl glukoosisiirappia
Lisäksi
- 150-200 g daimia (maun ja makeuden mukaan)
- jäätelövohveleita
- Vatkaa kerma, siirappi ja maidot keskenään vaahdoksi.
- Murskaa daimit pieneksi rouheeksi tai suuremmiksi kokkareiksi.
- Kääntele rouheet ja palat jäätelömassaan.
- Kaada massa pakastusta kestävään rasiaan, kulhoon tai jäätelöpurkkiin.
- Anna massan jäätyä pakastimessa ainakin 8 tuntia.
- Tarjoile hieman pehmenneenä vohvelista tai sellaisenaan. Nam!
Vinkki! Voit tehdä jäätelömassasta puikkoja laittamalla massan jäätelömuotteihin.
Ihanaa jäätelökesää!
/Anni
Millä glukoosi siirapin voisi korvata ?
Hei Ella, glukoosisiirappia laitetaan tähän kotitekoiseen jäätelöön, jotta se saisi jäätelömäisen koostumuksen. Glukoosisiirappi vaikuttaa jäätelömassan pehmeyteen ja siihen ettei se kiteydy jäiseksi. Jos et haluaisi laittaa sitä niin kokeilen itse jättää vaan pois ja lisäisin kondensoitua maitoa. Esimerkiksi niin että laittaisin 2 dl kondensoitua maitoa, 5 dl kermaa ja 1 dl kevytmaitoa. En ole tätä itse kokeillut, joten en tiedä miten massa onnistuu.