Cheddar-Skonssit
Cheddar-Skonssit ovat täydellinen hemmotteluherkku aamiaispöydässä. Täydellinen aamu alkaa ihanalla aamiaisella ja tuore leipä yleensäkin aamiaispöydässä on täydellisyyttä.
Oletko leiponut koskaan skonsseja? Skonssien teossa pääset helpolla, nimittäin skonssit valmistuvat nopeasti ja helposti ilman turhia vatkauksia ja kohotuksia. Skonssit kannattaa myös aina syödä uunituoreena, jolloin ne ovat parhaimmillaan. Leipomani cheddar-skonssit ovat niin herkullisia ettei ole huolta tuleeko ne syötyä tuoreena. Nämä täydelliset aamiaisleivät häviävät pöydästä nimittäin aika nopeasti.
Cheddar-Skonssit ovat hyvä idea vaikka viikonlopun brunssille vai mitä? Voit tarjoilla ja syödä skonssit sellaisenaan tai erilaisten juustojen ja leikkeleiden kanssa.
Cheddar-Skonssit
OHJE (kaksi pyöreää isoa skonssia)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl merisuolaa
- 2 tl leivinjauhoa
- 2 rkl sokeria
- 50 g voita
- 2 dl kermaa
- 1 dl cheddaria raasteena
- 1 kananmuna (voiteluun)
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Nypi kylmä voi jauhoseokseen.
- Lisää kerma, cheddar ja sekoita taikinaksi.
- Muotoile taikinasta jauhoitetulle leivinpaperille kaksi pyöreää ”leipää”.
- Leikkaa taikinaleikkurilla leipä kolmioiksi.
(voit myös kaulia taikinasta levyn, josta painella muotilla pyöreitä skonsseja) - Voitele kevyesti vatkatulla kananmunalla.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Voiskohan kerman tilalla käyttää turkkilaista jogurttia. Tekkee mieli leipoa mut ei oo kermaa
Hei, kyllä mä koittaisin sillä 🙂 Kerro miten onnistui! Tulee hiukan terveellisempikin 😉
Hyvin onnistu. Aivan ihania ja tosi heleppo tehä
Mahtavaa 🙂 kiva kun kävit kertomassa!
Olivat todella namia ja helppoja tehdä. Näitä on pakko tehdä uudestaan!
Hei Veera, tiedän nämä ovat kyllä niin ihania! Kiva kun kokeilit ja kävit kommentoimassa 🙂 Taidan itse tehdä nyt Pääsiäisenä kun muistin nämä!
Maku oli kyllä hyvä mutta en onnistunu näissä täydellisesti. Tuntu että jäikö raaoiksi sisältä. Vaikka olivat kauniin ruskeita ja paistoaika hieman yli vartin. Täytyy kokeilla uudestaankin paremmalla onnella!
Paistoaika vaihtelee hieman uuneittain, suosittelen kokeilemaan uudestaan hieman pidemmällä paistolla 🙂