Blueberry Pancakes – Amerikkalaiset mustikkapannukakut
Mikä on paras tapa aloittaa uuden vuoden ensimmäinen lauantaiaamu? No itse paistetut pannukakut tietenkin! New Yorkin matkalla tuli syötyä monena aamuna näitä meheviä ja kuohkeita amerikkalaisia mustikkapannukakkuja, joissa mustikat lisätään taikinaan jo ennen paistamista. Kehittelin pannukakkuohjeen ja paistoin näitä herkkuja nyt kotona aamupalaksi. Iso loraus tuliaisina tuotua vaahterasiirappia muhkean pinon päälle ja kahvi viereen. Täydellinen päivä on saanut alkunsa. Tässä teille ohjeeni!
Blueberry Pancakes – Amerikkalaiset mustikkapannukakut
Pannukakut (n. 25 pientä pannukakkua):
- 3 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 0,5 kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl piimää (tai maitoa)
- 3 rkl voita (+paistamiseen)
- 1 dl mustikoita (+tarjoiluun)
- vaahterasiirappia
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet (jauhot + mausteet + leivinjauhe)
- Lisää maitoa ja kuivia aineita vuorotellen muna-sokerivaahtoon, kunnes taikina on paksua.
- Lisää mustikat ihan loppuvaiheessa taikinaan hennosti käännellen.
- Anna taikinan kohota noin 5 minuuttia liinan alla.
- Kuumenna levy kuumaksi ja laske sen jälkeen levyn tehoa.
- Paista pannukakkuja lettupannulla voissa, jotta saat samankokoisia ja paksuisia pannukakkuja.
- Kokoa pannukakut kasaksi lautasille. Kaada päälle mustikoita ja kunnon loraus siirappia.
- Nauti pannukakut lämpiminä.
Huom! Amerikkalaiset pannukakut kuuluvat olla paksumpia kuin normaalit letut. Otathan tämän huomioon paistoajassa. Tarkista ensimmäisten pannukakkujen kohdalla, että pannukakku on kokonaan kypsä sisältä. Voit testata kypsyyden esimerkiksi tekemällä viillon pannukakun päälle. Jos et näe raakaa taikinaa pannukakun sisällä, niin pannukakku on kypsä ja valmis syötäväksi.
Oi ihanuus, päivä ei voi alkaa muuten kuin hyvin, kun saa tuollaisen aamupalan! <3
T: Serkusten suklaaunelma blogi
Sanos muuta 🙂 Täydellinen aamu alkaa pannukakuilla! <3
Moikka, ihana tämä sun blogi. Itse vasta nyt aloin harjoittelemaan bloggaamista.
Kiitos 🙂 Käynkin kurkkaamassa heti! Sinun kakut ovat tuttuja Instagramin puolelta.
Kiitos kurkkauksesta, blogini kehittynee tässä, kunhan opin kunnolla käyttämään bloggeria ja esim. huomaan lisätä sinne kaikki tarpeelliset widgetit jne. – instagram on niin paljon helpompi.
Muistan kyllä kun itsekin aloitin. Kärsivällisyyttä tarvitaan, eikä kannata kiireellä tehdä. Huomaat ajan kanssa mistä tykkäät ja mikä on tarpeellista. Blogisi näytti jo nyt tosi kivalta! Jään seuraamaan jatkoa. Mukavaa lauantaita!
ihana pino!
Kiitos Anni 🙂
1. Vatkaa munat ja sokeri
3. Lisää voisokerivaahtoon…
?????
Milloin tuo voi lisätään?
Kappas, minullekin tulee välillä kirjoitusvirhjeitä 😉 Ohje on nyt korjattu.
Tuleeko 3rkl voita taikinaan? missä vaiheessa? 🙂
Kappas se on jäänyt uupuumaan ohjeesta. 3 rkl voitta sulana taikinaan ihan lopuksi.
Eikö tähän tule soodaa vaikka käytetään piimää?
Ei tule 🙂 Voi piimää käyttää ilmankin soodaa, vaikka yhdessä ne kohottavat taikinoita mainiosti.