Arkiruokavinkki: Täytetyt Kana-avocadojuurileivät
Leipä. Se on suuri intohimoni ja ehkä myös yksi paheistani. Muutama viikko sitten ahmin jälkiuunileipää kaksin käsin, pelkkää voita ja ihanaa ihanaa tuoretta ruisleipää, jota täytyi pureskella oikein kunnolla. Se oli fantastista, mutta tunsin leipäsyöpöttelyn vatsassani seuraavana päivänä ja voin huonosti. Välillä tuntuu siltä, että nopeita välipaloja (suolaisia) on vaikea toteuttaa ilman leipää ja lisukkeita. Itse ainakin kaipaan välipalojen olevan pureskeltavia ja mielellään suolaisia. Leipää ei kuitenkaan tule puputtaa liikaa tai vatsanväänteet yllättävät. Meillä on kahden palan sääntö kotona. Kaksi palaa leipää päivässä, ne voi syödä kun haluaa: aamulla, lounaalla tai iltapalalla. Lipsumme tästä säännöstä melko usein.
Sitten löysin juurileivän. Leivän, joka ei aiheuta vatsanväänteitä, koska on ei sisällä teollista lisättyä hiivaa. Leipä, joka on niin herkullista, että kaupan leivät jäävät kauppaan. Meillä syötiin juurileipää myös arkiruokana viime viikolla. Voi luoja miten ihania nämä täytetyt kana-avocadojuurileivät olivatkaan! Kahden palan sääntö on peruttu!
Tein (perus)juurileivästä täytettyjä ”sandwich” tyylisiä herkkuleipiä. Leipien väliin laitoin marinoitua sipulia, avocadoa, kanaa, tuorejuustoa ja pinaattia. Kun leipä on leivottu valmiiksi, menee näiden arkiruokaherkkujen tekoon alle puoli tuntia. Herkuttelimme mehevät leivät illalliseksi salaatin kanssa ja emme saaneet vatsanväänteitäkään. Kana-avocadoleivät sopivat loistavasti myös brunssille tai piknik-lounaaksi. Ai että miten ihanaa vai mitä?
Arkiruokavinkki: Täytetyt Kana-avocadojuurileivät
Jos teet leivät itse, löydät juurileivän ohjeen täältä.
Tarvitset (2 täytettyä leipää)
- puolikas juurileipä
- 2 avocadoa
- 2-3 rkl marinoitua punasipulia (ohje tästä)
- 4-6 viipaletta aurinkokuivattua tomaattia
- 100 g baby pinaattia
- 2-3 rkl ruohosipulituorejuustoa
- 100 g kanan rintafilettä (kypsennettynä)
- grillitikkuja
- Leikkaa leipä siivuiksi (6 siivua).
- Pilko avocadoa alimmaiselle viipaleelle, asettele päälle punasipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja baby pinaattia.
- Aseta päälle seuraava viipale, jonka olet voidellut tuorejuustolla, asettele juuston päälle kanat, lisää sipulia ja pinaattia.
- Leikkaa grillitikut kahtia ja paina leipiin, jotta ne pysyvät kasassa.
- Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Vinkki! Tee leivät hyvissä ajoin ja anna niiden mehustua ja maustua jääkaapissa!
Vinkki! Käytin leipien välissä valmista kanafilettä. Voi myös paistaa rintafileet leipien väliin.
Ihanaa viikkoa!
♥ Anni
Oih mikä sänkkäri, ei varmastikaan makua puutu. Minäkin eläisin leivällä, mutta jotta vatsa voi ”tasahyvin” , joka päivä ei voi syödä tai pitää valita just se oikea laatu. Tänään tehdään sunnuntain kunniaksi kalkkuna-paprikatoasteja, ihanaa viikonlopun jatkoa!
Kiitos Heli, se on just näin täälläkin <3 Ihanaa uutta viikkoa!