Appelsiini-suklaajuustokakku
Tällä kertaa tuli tehtyä puolivahingossa jotain todella hyvää! Meille tuli vuorostaan vieraita eilen ja päätin leipoa oikein kunnolla, montaa eri sorttia, kun kerrankin oli enemmän syöjiä kuin vain me kaksi. Yksi leivotuista herkuista oli tämä suussa sulava kahden suklaan appelsiini-suklaajuustokakku. Kaapista nimittäin löytyi sopivasti appelsiinisuklaata, valkosuklaata ja Dr.Oetkerin uutta appelsiininkuoriraastetta. Kakun päälle löysivät tiensä Varsovasta ostetut sitrusmarmeladit ja kauniit nonparellit. Ahh sanattomaksi vetää, niin hyvää, pehmeää, kuohkeaa ja raikasta tämä kakku on. Tämä appelsiini-suklaajuustokakku sopii muuten loistavasti myös pääsiäispöytään!
Appelsiini-suklaajuustokakku
Noin 12 hlö
Pohja:
- 50g voita
- 175g keksimurua (Fazer 1 pussi tai jauha itse)
- Sulata voi kattilassa.
- Lisää keksimuru ja sekoita tasaiseksi.
- Painele keksimuru noin 18-20 cm irtopohjavuokaan.
- Asettele reunakalvo vuokaan.
Kerros 1:
- 2 dl vispikermaa
- 150 g tummaa appelsiinilla maustettua suklaata 70%
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g appelsiinirahkaa
- 4 rkl tomusokeria
- 2 liivatelehteä + tilkka sitruunamehua
- Vatkaa kerma ja laita sivuun.
- Sulata suklaa mikrossa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5min).
- Mittaa tuorejuusto, sokeri ja rahka kulhoon ja vatkaa sekaisin.
- Lisää sula suklaa ja vatkaa.
- Liota liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun ja kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten.
- Vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.
- Kaada täyte vuokaan ja laita kakku jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Kerros 2:
- 2 dl vispikermaa
- 300 g tuorejuustoa
- 100g valkosuklaata
- 1 tl appelsiininkuoriraastetta (Dr. Oetker)
- 1-2 rkl appelsiinimehua
- 3-4 rkl tomusokeria
- 2 liivatelehteä + tilkka appelsiininmehua
- 1 tippa oranssia pasta/geeliväriä
- Vatkaa kerma ja laita sivuun.
- Sulata suklaa mikrossa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5min).
- Mittaa tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuoriraaste ja mehu kulhoon ja vatkaa sekaisin.
- Liota liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun ja kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten.
- Vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto ja väri haluessasi.
- Kaada täyte vuokaan ensimmäisen kerroksen päälle.
- Muotoile pinta esimerkiksi lusikalla tasaiseksi ja laita kakku jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Koristeet:
- Marmeladeja
- nonparelleja ja sokerihelmiä
- Irrota kakku irtopohjavuoasta, koristele ja tarjoile!
Oi, tosi ihanan näköinen! 😀 Nuo marmeladit onkin kauniita koristeita!
Kiitos Taru 🙂 Näytti olevan teilläkin appelsiinia pääsiäisherkuissa 😉 Se kyllä toimii!
Kaunis kakku! Mitähän kukkia nuo pienet valkoiset on? 🙂
Hei Anne!
Kiitos, kukat ovat täältä:
https://store5419020.ecwid.com/#!/Kukkaset/c/10485035/offset=0&sort=normal
Eli kyseessä syötävä kukka (rautayrtti). Käytän näitä paljon koristeluun 🙂
Moikka! Mistä nuo marmeladit koristeeksi on hankittu?
Ne taisi olla tuliaisia ulkomailta 🙂 pahoittelen en osaa siis tarkemmin sanoa mistä löytää.
Kuinka monelle kakku on?
Kakku on noin 12 henkilölle 🙂
Juuri tekemässä tätä kakkua mummini 80v juhliin! Näyttää ihanalta. Toisen täytteen kohdalla vain ei lue milloin valkosuklaa pitäisi lisätä! Itse lisäsin sen tuorejuustoseokseen ennen liivatetta 😊
Kiitos Iida! Voi ei se on jäänyt puuttumaan ohjeesta. Juuri tuossa sinun järjestyksessä se tuleekin laittaa 🙂
Moikka! Pysyisikö kakku koossa, jos 1,5 kertaistaistaisin ohjeen?
Moikka, isompaan vuokaan tehtynä pysyy kun kakku on matalampi 🙂
Dr Oetkerin appelsiinikuoriraastetta ei löydy mistään. Voiko sen korvata esim tuoreen appelsiinin kuoriraasteella?
Voit! Tulee varmasti vielä parempi 🙂
Kiitos nopeasta vastauksesta! Laittaisitko saman määrän?