Annoskokoiset Juustokakut Purkissa
Tänään alkava viikko tulee olemaan ikimuistoinen viikko minulle. Tämä viikko on nimittäin hääviikkoni ♥ Tuossa pari viikkoa sitten hölläsin vähän työtahtia ja päätin keskittyä elämässä tapahtuvaan isoon asiaan liian työnteon sijaan. Töitä olen toki tehnyt siitä lähtienkin, loma alkaa vasta keskiviikkona, mutta on ollut ihana nauttia täysillä hääjärjestelystä!
Viimeiseen kahteen viikkoon on mahtunut omat mahtavat polttarini, pienten asioiden ja yksityiskohtien varmistuksia Italiaan, viimeinen hääpalaveri kaason ja bestmanin kanssa, häätanssin askelia, jännitystä ja paljon onnea. Kaikki ilman ikävää stressiä tai paniikkia! Jotenkin moni asia vaan loksahtaa paikalleen ja ehkä tässä vaiheessa voi jo sanoa, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Sain teiltä lukijoilta muuten aivan ihania kommentteja ja kannustusta nauttimaan tästä ajasta, joka on ikimuistoista. Kiitos vielä erikseen noista kauniista sanoista!
Minulla oli viikonloppuna yhdet kakkukuvaukset liittyen projektiin, josta kerron teille lisää vasta myöhemmin. Kakkuaineksia jäi kivasti yli ja päätin käyttää hävikit ideaan, joka on mielessäni pitkään jo hautunut: pienet annoskokoiset juustokakut purkeissa! Näistä tuli niin söpöjä ja herkullisia. Nappasin kuvausten lomassa muutaman kuvan, että saisin reseptin teille tänne blogiin!
Annoskokoiset Juustokakut Purkissa ovat ihanan söpöjä ja herkullisia herkkuja, vaikka kesäiselle piknikille! Voit tehdä juustokakut mihin tahansa purkkeihin. Itse käytin purkkeina hartaasti keräiltyjä ja pestyjä pilttipurkkeja. Muista säilyttää myös korkit, jos haluat kuljettaa kakut paikasta toiseen. Katso vinkit gluteenittomien ja vegaanisten juustokakkujen tekoon alempaa!
Annoskokoiset Juustokakut Purkissa
Varaa pieniä purkkeja esimerkiksi pestyjä ja kuivattuja vauvanruokapurkkeja. Säästä myös korkit, jos haluat kuljettaa juustokakut vaikka piknikille.
Pohja
Käytin pohjaan suklaakakkupohjan jämiä – ohje suklaakakkupohjaan löytyy täältä. Yhtä hyvin voisit käyttää keksimurskaa tai sokerikakkupohjaakin. Nostelin suoraan purkkien pohjalle pari ruokalusikallista murustettua kakkupohjaa.
Täyte
Käytin täytteenä täytekakun täytteeksi tarkoitettua marjamoussea (mustikka).
Ja lisäksi mascarponekermaa, jonka maustoin sitruunankuorella.
Sitruuna-mascarponetäyte
- 2 dl kermaa
- 100 g mascarponejuustoa (maustamaton tuorejuusto)
- 1 rkl tomusokeria
- raastettua sitruunankuorta
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää mascarponejuusto ja vatkaa paksuksi vaahdoksi.
- Mausta täyte tomusokerilla ja sitruunankuorella (lisää oman maun mukaan makeutta).
- Nostele täytettä purkkeihin kakkumurun päälle lusikalla tai pursottamalla.
Vinkki! Voit lisätä kumpaakin täytettä vuorotellen tai vain toista!
Lisäksi
- Mustikoita
- Mansikoita
- Syreeninkukkia (ovat myrkyttömiä ja syötäviä!)
- Koristele pienet purkkijuustokakut mansikoilla ja mustikoilla.
Vinkki! Voit halutessasi nostella marjoja myös kerroksittain purkkeihin!
GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta kakkupohjaa.
VEGAANINEN: Käytä täytteessä kaura- tai soijavispiä ja Oatlyn kauratuorejuustoa.
Paljon Onnea, ja Ihanaa viikkoa sinulle! Nauti <3
Kiitos Kaura 🙂 <3 Palaan seuraavaksi ihanien Italia-kuvien kera. Aurinkoista viikkoa myös sinulle!
Aivan upea idea! Ihaanaa hääviikkoa sinulle!
Kiitos kaunis Nanna <3
Heippa!
Minulla on tarkoitus tehdä 20 pilttipurkkiin juustokakkua. Kuinka paljon kyseisellä ohjeella tulee.
Tällä ohjeella purkkeja tuli noin 6 kpl, mutta kuten tekstistä ilmenee tein kakut ns. hävikistä ja en ilmoita esim. pohjalle tulevan kakkumurun ja moussen määrää. Jos sinulla on (paketti noin 200 g) keksejä, teet tuon linkittämäni moussen ja varaat tarpeeksi kermaa saat varmasti tuon 20 kpl.