Angry Birds Syntymäpäiväkakku
Minulle on tullut kakkutilauksia enemmän mitä olen voinut ottaa vastaan valitettavasti. Onneksi pystyin järjestämään aikaa tälle projektille, koska harjoittelen mielelläni sokerikuorrutekakkujen tekoa. Pieni mies Arttu täytti 4 vuotta ja hän oli toivonut juhliin kakkua, joka maistuisi mansikoilta ja olisi koristeltu Angry Birds hahmoilla. Tässä suunnittelun ja toteutuksen tulos. Lisäksi haluaisin kertoa rehellisesti, että tällä kertaa minulle kävi kakun kanssa pieni moka. Blogihaasteen yhteydessä minulta kysyttiin minua kohdanneesta leivontakatastrofista. En osannut vastata, koska en muistanut yhtään. Nyt osaan. Tästä kakusta tuli suunniteltua isompi ja siksi täyte ei kerennyt hyytyä kunnolla jääkappissa, joka vaikutti kakun koostumukseen. Olin tästä todella pahoillani, varsinkin kun kakku ei tullut omiin juhliini. Onneksi maku oli kohdallaan ja synttärisankari oli enemmän kuin tyytyväinen kakun ulkonäköön ja kuten kakun tilaaja sanoikin se oli tärkeintä! Lisäksi opin taas jotain uutta ja tiedän seuraavalla kerralla paremmin! Alla korjailtu ohje:
Kakkupohja:
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- ripaus ruususuolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tippa vanilja-aromia
- 150 g voita
- 3,5 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- Voitele ja korppujauhoja vuoka (24 cm).
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon.
- Vatkaa miedolla teholla joukkoon suurin osa jauhoseoksesta sihtaamalla. Sekoita lopuksi vuorotellen maito ja loput jauhoseoksesta taikinaan.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä ensin vuoassa ja sitten ritilällä.
Kostutus:
- 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Mansikkamousse:
- 400 g tuorejuustoa
- 6 dl kuohukermaa
- 4 dl tomusokeria
- 2 dl mansikkamurskaa
- 5 liivatelehteä
- 1 tl vaniljasokeria
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Kiehauta osa mansikkamurskan nesteestä ja sulata puristetut liivatteet siihen.
- Vatkaa tomusokeri, vaniljasokeri ja tuorejuusto keskenään.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi toisessa kulhossa.
- Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kääntele houkkoon ensin mansikkamurska ja kermavaahto.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Asettele irtopohjavuoan pohjalle ristikkäin kaksi isoa palaa kelmua. Laita pohjalle tasaisin kakkupala. kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet mansikkamoussesta ja aseta seuraava kakkulevy päälle. Kostuta ja lisää loput moussesta ja nosta päälimmäinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Vedä kelmut sivuilta kakun päälle suojaksi. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Kumoa hyytynyt kakku tarjoilualustalle ja irrota kelmu.
Sokerikreemi:
- 200 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 1,5 rkl maitoa
- Vatkaa kaikki aineet keskenään kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi.
- Levitä kreemiä kauttaalta kakun ulkopinnalle veitseä apuna käyttäen.
- Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy.
Kuorrutteet:
- 750 g vihreää sokerimassaa
- 100 g valkoista sokerimassaa
- Kauli vihreä sokerimassa ohueksi levyksi silikonialustalla tomusokeria apuna käyttäen. Nosta sokerimassalevy kaulinta apuna käyttäen kakun päälle. Tasoita ja leikkaa ylimääräinen massa pois reunoilta.
- Kauli myös valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi ja painele haluamiasi koristeita levystä. Liimaa koristeet voikreemillä tai vedellä kakun pintaan. Isot kuningaspossu hahmot muotoilin vihreästä ja valkoisesta sokerimassasta kuvaa mallina käyttäen. Mustat yksityiskohdat ovat valkoista massaa mustalla pastavärillä värjättynä. Loput hahmot ovat kynttilöitä.
Vinkkejä: Muista käyttää leivonnassa vaan huoneenlämpöisiä tuotteita (munat ja maito). Ole tarkkana kakun hyytymisen kanssa!
Moi! Voiko sokerimassalla päällystää kakun edellisenä iltana? Vai pitäisikö se tehdä juhlapäivänä?
Jos kreemi on alla niin pitäisi kyllä kestää laadukkaan ja paksun massakerroksen.