Amerikkalaiset Pannukakut
Sateinen sunnuntaiaamu. Mikä olisi parempi tapa aloittaa se kuin nauttia ihania tuoreita amerikkalaisia pannukakkuja? Valmistin kaksi erilaista pannukakkuannosta tällä viikolla kesän viimeisessä IG-Livessä (joka on katsottavissa nyt jälkikäteen täällä) ja samalla tajusin, ettei täältä blogista löydy luotto-ohjettani, jolla paistan meille usein sunnuntaisin ihanan kuohkeat pannarit. Tässä siis ihan perinteinen, niin yksinkertainen ohje amerikkalaiset pannukakut, jolla leivot noin 25 paksua ihanaa pannukakkua!
Amerikkalaiset pannukakut ovat parhaimmillaan kuohkeita, jopa kakkumaisia. Taika piilee lyhyessä taikinan turvotuksessa ja taikinaan lisättävässä leivinjauheessa. Kuohkeus säilyy pannukakuissa, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista. Paista siis miedolla lämmöllä, tarkkaavaisesti. Tykkään käyttää taikinassa piimää, mutta maito (myös kasvipohjaiset) sopivat ihan yhtä hyvin käytettäväksi. Tilaan usein matkoillamme Buttermilk Pancakes -annoksen, joten siksi tuo piimä.
Halutessasi voit lisätä tähän perustaikinaan mausteita, kuten kanelia, kardemummaa tai vaniljaa. Itse laitan ripauksen vaniljasokeria. Omena-aikaan olen myös tuunannut ohjeesta ihanan omenaisen version, jonka löydät täältä. Mustikoilla voit hemmotella taas tällä versiolla: Blueberry Pancakes.
Amerikkalaiset Pannukakut
Ohje
noin 25 pannukakkua
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa
- 4 dl piimää (tai maitoa)
- 3 rkl voita (varaa paistamiseen myös voita tai öljyä)
Tarjoiluun
- vaahterasiirappia
- mansikoita
- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
- Vispaa piimä/maito, munat ja sula voi toisessa kulhossa tasaiseksi.
- Lisää piimämunaseos kuiviin aineisiin nostelemalla nuolijalla. Älä sekoita liikaa ettei taikinasta tule sitkeää.
- Kuumenna levy kuumaksi ja laske sen jälkeen levyn tehoa.
- Paista paksuja (1 cm) pannukakkuja lettupannulla voissa tai öljyssä. Lettupannulla saat helpommin samankokoisia.
- Paista pannukakkuja, kunnes ne ovat kullanruskeita. Käännä pannukakku aina kun näet sen kuplivan pinnalta.
- Kokoa pannukakut keoksi lautasille. Kaada päälle paljon vaahterasiirappia ja koristele mansikoilla.
- Nauti pannukakut lämpiminä, jolloin ne ovat parhaita!
Vinkki! Voit tehdä pannukakut etukäteen ja lämmittää ennen herkuttelua.
Herkullista sunnuntaita!
/Anni
Nyt löytyi oikeasti amerikkalaisen makuiset pannukakut sillä erotuksella, että näissä oli jopa makua. 😋 Nesteeksi laitoin kaikki purkin pohjat soijajogurtista lähtien ja hyvin toimi. Kiitos taas ohjeesta.
Ihana kuulla! 🙂 Nämä ovat kyllä herkullisia!
His, luuletko että taikinan voisi paistaa uunissa? Vähän niinkuin suomalainen pannukakku tehdään?
Hei, aina voi kokeilla 🙂 luulen kyllä, että parempia ovat paistettuina pannuilla ja suomalainen taas kuuluu pellille 🙂
Ok, kiitos vastauksesta. Yleensä olen aina tehnytkin pannulla. Täytynee kokeilla 😉
Huono ohje! Pannukakut oli kumisia ja maistui pelkälle leivinjauheelle. Sateinen sunnuntai aamu sai huonon aloituksen😊
Harmi kuulla, ettet pitänyt. Tästä ohjeesta tulee viikottain positiivista palautetta. Ei kai vaan vahingossa mennyt vähän liikaa leivinjauhetta taikinaasi?
Olivat tosi hyviä, parhaimmalta maistuivat kun olivat jo hieman jäähtyneet. En omista lettupannua, niin paistoin kaksi pannukakkua kerrallaan isolla paistinpannulla, mutta silti sai tarpeeksi pyöreitä ja kauniita, taikinaa oli helppo paistaa.😊 Koko satsi meni yhden illan aikana nelihenkisen perheen kesken jaettuna. 😄
Ihana kuulla! 🙂 Tavallisella paistinpannulla tosiaan onnistuu yhtä hyvin ja saa isompia versioita, kuten jenkeissä saisi jos tilaisi ravintolassa 😀
Hei . Ihana ohje 🙂 Tein näitä sekä suolaisia laittamalla taikinaan mm ruohosipulia ja ripaus
parmesan raastetta, toki suolaa hiukan enmmän ja voii perhe kehui kovin ..tuorejuustoa
vielä päälle ja tuoreita yrttejä..Erilainen iltapala teen / kaakaon kera
Oi nam! Pitää kokeilla joskus 🙂
Hei Anni 🙂 juu kun laitoin tuon suolaisen version ( amerikk pannarit siis )
tähän linkkiin minuu ei ollenkaan haittaa JOS haluat laittaa sen
vinkkinä ohjeeseen …en itsekkää alkuun uskonut että toimii niinkin !
Oikein Ihanaa kevättä 😉
Nämä oli kyllä herkullisia, teen jatkossakin!
🙂
Hei,
Kuinka näistä saa noin kuohkeita kuin sinulla kuvissa? 😊 omistan lettupannun ja tuli hieman kuohkeampia ja tasaisempia kuin normaalipannulla paistaessa, käänsin myös heti kun taikina ”kupli”, tein siis tällä ohjeella. Täytyykö taikinaa kohottaa yhtään ja täytyykö sen olla ihan ”samettista” eli ei ollenkaan paakkuja?
Lettupannulla kun paistaa tarpeeksi paksuja 🙂 en ole seisottanut taikinaa. Taikina kannattaa sekoitta hyvin, mutta ei liikaa. Harjoittelu tekee mestarin tässäkin hommassa.