Aasialainen Illallinen & Lime Créme Brûlée a´ la Anni
Vietimme perjantaina aivan mahtavan aasialaisen illallisen hyvien ystävien kanssa teemalla ”neljän tähden illallinen”. Kolmen ruokalajin viimeisenä ruokalajina eli jälkkärinä söimme näitä mahtavia limetillä maustettuja paahtovanukkaita. Ohje on helppo, ainoa johon kannattaa kiinnittää huomiota on vanukkaiden paistoaika uunissa. Jälleen kerran muistutan, että uuneissa on eroja. Kannattaa siis tarkkailla koostumusta vähän heiluttamalla kuppia. Minulla vanukkaat jäivät hiukan löysäksi, mutta ei se makua haitannut.Vanukkaat olivat fantastistisia ja sopivat hyvin illan teemaan.
Tyylistä poiketen julkaisen tässä postauksessa myös kuvia illan muista ruokalajeista, joita innostuin kuvailemaan antaumuksella sekä kattauksesta. Illallinen pidettiin meillä kotona eli tässä myös vähän kurkkausta meidän kotiin niille, jotka kuvia ovat toivoneet. Täytyy vielä oikein huokaista kuinka tämmöiset illat ovat sitten mukavia. Yhdessäoloa, yhdessä tekemistä, naurua ja iloa ystävien kesken.
Ohje:
- 2,5 dl kuohukermaa
- 0,5 dl kevyt maitoa
- 0,75 dl hienoa sokeria
- 1 tl Dr. Oetker vaniljamyllyn rouhetta
- 3 keltuaista
- 1 limen kuori
- 0,5 limen mehu
Sain jonkin aika sitten testattavaksi Dr. Oetkeriltä vaniljamyllyn, joka jauhaa Bourbon vaniljatangot suoraan hienoksi jauheeksi tai rouheeksi. Todella kätevä vehje ja makua rouheessa on yhtä paljon kuin itse rouhutissa. Käytin myllyn rouhetta myös vanilja kuppikakkujen mausteena. Katso resepti.
Koristeluun:
- ruokokidesokeria
- puolikas lime
- Pese lime ja raasta kuori talteen. Halkaise lime ja purista toisen puolikkaan mehu talteen. Säästä toinen puolikas koristeluun.
- Erottele keltuaiset isoon kulhoon ja mittaa päälle sokeri sekä puolet vaniljarouheesta. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Mittaa pieneen kattilaan kerma ja maito sekä toinen puolikas vanilja rouheesta. Keitä kiehumispisteeseen.
- Kaada kermaseos munavaahtoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Älä kuitenkaan vatkaa.
- Mausta seos limen kuorella ja mehulla.
- Kaada seos siivilän läpi uuninkestäviin annosvuokiin.
- Nosta vuoat isoon uunivuokaan, ja nosta vuoka uuniin.
- Täytä iso uunivuoka kuumalla vedellä vuokien puoliväliin asti.
- Kypsennä vanukkaita 190 asteisessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
- Ota vanukkaat uunista, kun ne ovat hyytyneet, mutta eivät ihan kovia.
- Anna vanukkaiden jäähtyä rauhassa. Säilytä jääkaapissa.
- Ennen tarjoilua ripottele vanukkaiden päälle ruokosokeria ja paahda pinta polttimella rapeksi ja karamellimaiseksi.
- Koristele limellä.
Ihanan näköisiä herkkuja ja kuvat ovat kuin sisustuslehdestä – kaunista 🙂
Voi kiitos paljon 🙂 Nämä herkut olivat kyllä maittavia. Päästiin hyvin tulevan matkan tunnelmaan.
Hei! Olen valmistamassa tulevana viikonloppuna itse neljän tähden illallisen ja tarkoituksena oli olla Thaimaan mauissa. Nuo katkarapubetelit vaikutti täydellisiltä alkupaloilta, mutta tuon reseptin linkki ei ilmeisesti enää toimi. Osaisitko kertoa mitä suurinpiirtein noihin laitoit? En löydä haullakaan vastaavia reseptejä😑 kiitos paljon jos vaivaudut auttamaan!
Hitsi huomasin itsekin, että tuo ohje on hävinnyt eikä sitä löydy mistään. Harmi etten silloin kirjannut sitä ohjeeseen suoraan. Valitettavasti en muista tämän tarkemmin mitä ohjeeseen tuli:
– katkarapu
– salaatinlehtiä
—
– limenmehu
– chili
– salottisipuli
– valkosipuli
– sitruunaruoho
yllä olevista tehtiin kastike ja päälle paahdettiin vielä:
– paahdettu kookos
– paahdettu maapähkinät
Kiitos paljon! Josko uskaltaisin näillä ohjeilla lähteä kokeilemaan omaa versiota 😊