Pääsiäisen Suklaapavlova

Pääsiäisen Suklaapavlova on juhlien ihanin jälkkäri ja siinä maistuu suklaamunat sekä passionhedelmä. Ihaninta ikinä!
Pavlova on kevään juhlapöydän kruunu. Se on kevyt kuin pilvenhattara, mutta silti syntisen herkullinen – se yhdistää kaiken sen, mitä jälkiruoka parhaillaan on: makeutta, raikkautta ja ripauksen luksusta.
Rapean sitkeät kaakao-marenkikerrokset, joiden makeutta taittaa kuohkea kerma-rahkatäyte sekä raikas sesongissa oleva passionhedelmä. Ihania täytemunia, pieniä suklaamunia ja pääsiäiskarkkeja korist4eluun. Laitoin sekaisin kaikkea, joten syödessä sai yllätysmunia ja makuja mahan täydeltä. Tästä kakusta tuli aivan täydellinen pääsiäispöydän herkku ja ilahduttaja!
Tämä on kevät yhdessä suupalassa. Pavlova räjähtää suussa: ensin tulee raps, sitten pehmeää makeutta, sitten passionin kirpeä raikkaus ja suklaan täyteläinen sulavuus. Kokeiletko?

Pääsiäisen Suklaapavlova
noin 12 hlö
Marenkipohja
- 6 valkuaista
- 3 dl sokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl maissitärkkelystä
- 3 tl tummaa kaakaojauhetta
- Laita uuni lämpenemään 130 asteeseen (mielellään kiertoilmatoiminnolla) ja levitä kolmelle pellille leivinpaperi. Piirrä jokaiselle paperille kakkuvuokaa apuna käyttäen halkaisijaltaan 18 cm ympyrä.
- Vatkaa valkuaiset isossa metallikulhossa kuohkeaksi ja aloita lisäämään sokeria vähitellen. Vatkaa marenkivaahtoa, kunnes se on kiiltävää ja muodostaa huippuja.
- Lisää etikka ja maissitärkkelys ja jatka vatkaamista.
- Lisää 2 tl kaakaota marenkivaahtoon nuolijalla käännellen. Jaa marenki kolmelle pellille ja tasoittele ympyrän muotoisiksi pohjiksi palettiveitsellä tai nuolijalla. Siivilöi päälle loput kaakaojauheet.
- Paista marenkipohjia uunissa noin 60 minuuttia. Avaa luukku ja jätä jälkilämmölle vielä 2 tunniksi.
- Anna marenkipohjien jäähtyä kunnolla. Voit valmistaa marenkipohjat hyvissä ajoin etukäteen esim. edellisenä päivänä.
Vinkki! Jos marengin valmistus jännittää, voit käyttää kaupan valmiita marenkipohjia ja sihdata niiden päälle kaakaota. Sitten valmistus sujuukin alle puolessa tunnissa!
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 250 g maitorahkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4-6 passionhedelmää
- 1 ps (Fazer) Minisuklaamunia
Koristeet
- 2 kpl Fazerina moussemunia
- 1 dl Fazer Tutti frutti Beans -karkkeja
- 1 ps Fazer Minisuklaamunia
Tee näin
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää sokerit ja rahka ja vatkaa sekaisin. Lisää kahden passionhedelmää sekaan ja kääntele tasaiseksi.
- Nosta marenkipohja kakkulautaselle, lisää 1/3 rahkatäytteestä, nostele päälle minisuklaamunia ja passionia. Toista sama toiseen kerrokseen.
- Levitä päällimmäisen kerroksen päälle loput täytteestä ja koristele Fazerina moussemunilla ja lopuilla minisuklaamunilla sekä muilla pääsiäiskarkeilla luovuutta käyttäen.
- Tarjoile heti tai nosta jääkaappiin tekeytymään.



Herkullista pääsiäistä!
/Anni
*resepti tehty alun perin yhteistyössä Fazer kanssa

Kokeilen kyllä ehdottomasti tätä ! Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä!