Onnin Pastasalaatti

Onnin Pastasalaatti

Tää pasta on meidän perheen suosikki. Tehdään tätä usein arkena, kun halutaan Italiaan ja lohturuoka on tarpeen. Onni myös toivoo usein pastasalaattia ♥️ tehtiin tätä eilenkin.

Oli vaikea laittaa määriä ohjeeseen, koska teen tämän aina vähän mututuntumalla. Tee sinäkin niin ja heitä sekaan mitä kaapista löytyy. Ohje antaa kuitenkin osviittaa siitä, mitä salaatissa tulisi olla. Salaatti ei nimittäin tarvitse kastiketta, kun sinulla on suolaisia oliiveja, kunnon oliiviöljyä, maukasta juustoa ja pienia paloja suolaista kinkkua.

Tärkeitä vaiheita on nämä:

  • pasta keitetään oikein ja hyvin suolatussa vedessä (keittoveden tulisi maistua merivedeltä)
  • käytät laadukasta oliiviöljyä (extra virgin)
  • käytät oikeaa parmesaania ja raastat sen itse
  • valitse myös maukkaita oliiveja, valitsen usein kalamataoliivit peruskaupasta, jos minulla on jotain Castelvetrano-oliivien (mm. Pirkka Parhaat) tyyppisiä herkkuja laitan niitä

KATSO LISÄÄ TÄÄLTÄ

Onnin Pastasalaatti


Onnin Pastasalaatti

Ohje noin 4:lle

  • 300 g pastaa (rigatoni tai muu putkipasta)
  • 50 g rucolaa tai muuta salaattia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 prk oliiveja
  • 20 g parmesan -juustoa
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua (tai muu proteiini)
  • 1-2 rkl hyvää oliiviöljyä
  • mustapippuria
  1. Pasta keitetään hyvin suolatussa vedessä ”al dente”. Valuta pasta siivilässä ja lorauta oliiviöljyä sekaan, sekoita. Jäähdytä hetki siivilässä ja kaada isoon vuokaan tai astiaan.
  2. Lisää vuokaaan pesty rucola, halkaistut kirsikkatomaatit, oliivit, joita voi pilkkoa pienemmäksi ja parmesaani rentoina lastuina. Revi vielä kinkku päälle ja sekoita kunnolla.
  3. Lopuksi salaatti maustetaan oliiviöljyllä ja mutapippurilla. Tarjoile heti.

Vinkki! Kuten kuvista näkyy, välillä heitän mukaan mitä kaapista löytyy: kurkkua, muita salaatin jämiä, tässä versiossa kinkun tilalla kanaa. Perinteinen ohje on kuitenkin juuri tähän postaukseen kirjattu.

KURKKAA INSTAGRAMIN PUOLELLE

Onnin Pastasalaatti

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *