Piparoffee eli Piparkakku-kinuskipiirakka

Piparoffee eli Piparkakku-kinuskipiirakka

Nyt on aika leipoa joulun herkullisin jälkiruokapiirakka – Piparoffee eli Piparkakku-Kinuskipiirakka! Tämä ihastuttava herkku on nimensä mukaisesti yhdistelmä jouluisesta piparitaikinasta ja kinuskisen makeasta täytteestä. Piparoffee on banoffeen, banaanin ja toffeen täyttämän klassikon, talvinen ja tunnelmallinen serkku, jossa maistuvat joulun parhaat maut ja raikkaat pohjoiset marjat.

Piparoffeen pohjana on rapeaksi paistettu piparitaikina, joka tekee piirakasra juuri sopivan rouskuvan. Piparin maku tuo täyteläiseen piirakkaan ripauksen joulun tunnelmaa ja vie kielen mennessään. Täytteenä on kuohkeaksi vatkattu kinuski, joka tehdään helposti valmiiksi keitetystä kinuskista – tärkeintä on muistaa keittää kinuski ajoissa ja jäähdyttää se kunnolla jääkaapissa, jotta se vatkautuu varmasti.

Tämän makuelämyksen viimeistelevät kirpeät karpalot tai puolukat, jotka leikkaavat kinuskin makeutta ja tuovat ihanaa raikkautta kokonaisuuteen. Marjojen hapokkuus tasapainottaa kinuskivaahdon makeuden ja tekee jokaisesta suupalasta täydellisen harmonisen. Koko piirakka valmistuu suhteellisen helposti ja nopeasti, mikä on iso etu erityisesti joulunaikaan, kun haluaa herkutella mutta välttää ylimääräistä kiirettä ja monimutkaisia reseptejä.

Tämän piirakan helppo ja maistuva ohje viehättää koko perhettä, ja siitä tulikin heti yksi suosikeistamme. Piparoffee on yksinkertaisesti täydellinen valinta joulun jälkiruokapöytään – nopea, herkullinen ja täynnä joulun makuja, joita kelpaa nauttia hyvässä seurassa. ♥️

KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ

Piparoffee eli Piparkakku-kinuskipiirakka
Piparoffee eli Piparkakku-kinuskipiirakka

Piparoffee eli Piparkakku-kinuskipiirakka

  • 500 g valmsita piparkakkutaikinaa

KINUSKI

  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • ripaus sormisuolaa

LISÄKSI

  • 200 g karpaloita tai puolukoita
  • 1-2 rkl tomusokeria
  1. Keitä ensin kinuski (esim. edellisenä päivänä) ja säilytä se jääkaapissa. Mittaa kerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja keittele noin 15 minuuttia. Lisää halutessasi hyppysellinen sormisuolaa ja kaada kinuski kulhoon, peittele ja laita jääkaappiin yön yli. Kinuskin tulee jäähtyä täysin.
  2. Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kaulitse se silikoniselle alustalle isoksi levyksi jauhojen kanssa.
  3. Nosta taikina irtopohjalliseen halkaisijaltaan noin 24cm piirakkavuokaan (myös umpinainen käy) ja painele pohja kevyesti piirakkavuokaan ja taputtele ylimääräinen taikina vuoan sivuilta pois. Leivo ylijääneestä taikinasta piparkakkuja.
  4. Paista piparkakkupohjaa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja ja nosta ulos vuoasta.
  5. Vatkaa kylmä kinuski vaahdoksi ja levitä jäähtyneelle piparipohjalle.
  6. Ripottele marjat piirakan päälle, koristele tomusokerilla ja tarjoile. Nam, ihanaa joulun odotusta!

Vinkki! Halutessasi voit lisätä kerroksen kermavaahtokerroksen kinuskinvaahdon päälle tai tarjota kermavaahtoa piirakan kanssa.

KATSO VIDEO-OHJE TÄÄLTÄ

Piparoffee eli Piparkakku-kinuskipiirakka
Piparoffee eli Piparkakku-kinuskipiirakka

Ihanaa joulun odotusta!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *