| |

Italialainen Suklaakakku – Torta al Cioccolato

Italialainen Suklaakakku - Torta di Cioccolato

Yksinkertaiset laadukkaat raaka-aineet ovat tämänkin italialaisen herkun salaisuus. Italialainen Suklaakakku – Torta al Cioccolato on jauhoton suklaakakku, joka suorastaan sulaa suuhun – kun paistat sitä juuri oikean ajan.

Kakku ei ehkä hurmaa ulkonäöllään hetkessä, mutta maullaan ja suutuntumallaan se hurmaa heti. Littanan kakun pinta on rapea ja sisus suklaisen pehmeä. Pienikin pala riittää taltuttamaan makean ja suklaanhimon, vaikka tähän jää kyllä myös vähän koukkuun. Toista palaa on vaikea vastustaa.

Meillä on täällä Italian kodissa suppea keittiön varustus ja jäin kaipaamaan ainakin mittaastioita ja nuolijaa. Kaikesta huolimatta onnistuimme täydellisesti yhdessä apukokin kanssa. Voisin siis sanoa, että ohje on helppo ja sillä onnistuu aloittelijakin. Tarvitset kuitenkin sähkövatkaimen, koska keltauais- ja valkuaisvaahdon tulee olla kuohkeaa.

KATSO VIDEO-OHJE KAKUN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ

Italialainen Suklaakakku - Torta di Cioccolato

Italialainen Suklaakakku – Torta di Cioccolato

Ohje (8 hlö)

  • 200 g tummaa suklaata (50%)
  • 100 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 200g tomusokeria (+ lisää koristeluun)
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sitruunankuorta tai vaniljaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat kevyesti.
  2. Sulata voi kattilassa, pilko suklaa pieneksi ja mittaa lämpimän voin sekaan. Anna olla hetki ja sekoita. Suklaa sulaa voin joukkoon. Lämmitä hiukan tarvittaessa. Jätä jäähtymään. 
  3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. 
  4. Lisää keltuaisvaahdon sekaan perunajauhot (ja sitruuna tai/ja vanilja). Yhdistä sitten suklaa-voiseoksen kanssa käännellen. Lopuksi nostele sekaan varovasti valkuaisvaahto.
  5. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista kakkua uuninkeskitasolla 180 asteessa noin 25 minuuttia. 
  6. Tarjoa kakku jäähtyneenä tomusokerin (ja gelaton) kanssa. 

HUOM! Kakun kuuluu jäädä kosteaksi ja pehmeäksi. Liika kypsennys tekee kakusta kuivan. Koostumuksen kuuluu olla suklaamaisen pehmeä viilennyksen jälkeenkin, kun kakku kiinteytyy. 

KATSO VIDEO-OHJE KAKUN VALMISTUKSESTA TÄÄLTÄ

Italialainen Suklaakakku - Torta al Cioccolato
Italialainen Suklaakakku - Torta al Cioccolato
Italialainen Suklaakakku - Torta di Cioccolato

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *