| | |

Fresita-Mansikkakakku

Fresita-Mansikkakakku

Kaupallinen yhteistyö Viinimaa & Fresita

Mansikkasesonki on juuri nyt kuumimillaan. Ja mitä vielä! Aitoa sekä alkuperäistä Fresitaa saa nyt kaikkialta. Miedot viinit saapuivat ruokakauppoihin 10. kesäkuuta.

Innsotuneena tästä leivoin älyttömän herkullisen Fresita-mansikkakakun kesäpiknikille. Kakun taikinassa on mansikkarahkaa, joka tekee siitä erityisen mehevän. Fresitassa marinoidut kotimaiset makeat mansikat olivat ihania, lisäsin vielä hitysen timjamia, koska se toimii niin hyvin mansikan kanssa. Kakku herkutellaan täyteläisen ja raikkaan ranskankerman kanssa. Yhdistelmä on vastustamaton! 

Pakkasin kakut, piccolo Fresitat sekä kukat kesäkoriin ja suuntasin Villa Elfvikin maisemiin!  Skoolattiin Joannan kanssa meidän yhteisille kuvauspäiville ennen lomia. Katso tunnelmia lisää Instagramin puolelta.

Nappaa myös Fresita Frozen Melon -drinkkiohje TÄÄLTÄ.

Fresita-Mansikkakakku
Fresita-Mansikkakakku

Fresita-Mansikkakakku

noin 8 hlö

  • 2 ½   dl vehnäjauhoja
  • 1 ½  dl sokeria
  • 1 ½   tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g  mansikkarahkaa (tai muu maku/maustamaton)
  • 1 tl vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 75 g sulaa voita
  • 2 dl mansikoita
  • 2 rkl mantelilasstuja (tai raesokeria)

Lisäksi

  • ½  l mansikoita
  • 1 rkl timjamia
  • 2-3 rkl Fresita Original kuohuviiniä
  • syötäviä kukkia
  • 2 dl ranskankermaa
  1. Laita noin 20 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa rahka, kanamunat, vanilja, sitruuna ja jäähtynyt sula voi.
  4. Lisää kuivat aineet rahka-voiseokseen ja kääntele nopeasti tasaiseksi.
  5. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja nostele päälle mansikat ja viimeistele mantelilastuilla.
  6. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa.
  7. Perkaa mansikat ja halkaise neljään osaan. Nosta lautaselle, mausta timjamilla ja kaada päälle Fresitaa. Kääntele ja anna maustua hetken.
  8. Nosta mansikat ja liemi kakun päälle.
  9. Koristele kakku kukilla ja tarjoile ranskankerman kanssa. 
Fresita-Mansikkakakku
Fresita-Mansikkakakku
Fresita-Mansikkakakku

Katso lisää Fresita-tunnelmia Instagramin puolelta.

Kesäterkuin,

Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *